28 noiembrie 2013

Administratia Judeteana a Finanțelor Publice in prim plan

0 Comentarii
Miercuri, 27 noiembrie 2013, de la ora 11.00, la sala mare a Palatului Administrativ, prefectul Claudiu-Octavian Șerban a condus ședința Comisiei județene pentru Dialog Social, în care a fost analizat stadiul realizării indicatorilor activităţii fiscale şi bugetare la nivelul judeţului Bacău, în anul fiscal 2013.
Domnul Dragoș Bădioiu, șef administrație adjunct al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bacău, a prezentat mai întâi modificările produse de proiectul regionalizării, astfel Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Bacău fiind, în prezent, unitate teritorială a Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi care aplică politicile fiscale la nivel teritorial. La nivelul județului Bacău, AJFP Bacău are o structură grupată pe 4 categorii de activități: de colectare, de inspecţie fiscală,  de trezorerie şi contabilitate publică și de servicii independente. Aceste activități sunt asigurate printr-un serviciu fiscal municipal, două  servicii fiscale orăşeneşti, o administraţie pentru contribuabili mijlocii și un birou fiscal comunal.
Prezentarea susținută de domnul Dragoș Bădioiu a evidențiat faptul că în județul Bacău indicatorii de performanță stabiliți pentru anul 2013 au fost deja îndeplinițși și chiar depășiți.
Prefectul Claudiu-Octavian Șerban a apreciat încă odată profesionalismul Administrației Județene a Finanțelor Publice Bacău, declarând că este un cunoscător al activității extrem de performante a instituției și și-a exprimat ”regretul pentru efectul regionalizării asupra organizării teritoriale a administrației finanțelor publice, Bacăul fiind întotdeauna, pe acest domeniu, cu indicatori de performanță ce depășesc nivelul Iașiului.”
În partea a doua a ședinței, liderul Sindicatului SISE (Societatea de Întreținere și Servicii Energetice) Moldova a prezentat nemulțumirile celor 90 de salariați din Bacău și a celor 400 de salariați la nivelul întregii regiuni, cu privire la restanțele salariale de 3 luni și amenințarea pierderii locurilor de muncă, situație creată de neînțelegerile dintre societatea mai sus amintită și societatea E-ON.
Reprezentantul salariaților SISE a solicitat sprijin pentru soluționarea problemelor prezentate și salvarea locurilor de muncă.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu