31 martie 2014

Stagii de Internship la Universitatea din Bacau

0 Comentarii
Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău oferă, în semestrul al II-lea al anului universitar 2013-2014, studenților (nivel licență sau master) sau absolvenților învățământului universitar, posibilitatea de a urma un internship în cadrul Școlii Doctorale.
Ca stagiari la Școala Doctorală a Universității ”Vasile Alecsandri” din Bacău, tinerii vor avea ocazia să lucreze alături de cadrele didactice în cadrul activității specifice de cercetare și vor fi îndrumați să aplice pentru obținerea de burse doctorale naționale și/sau internaționale. Pentru studenți, stagiul de internship poate fi echivalat cu practica de specialitate/de cercetare, cu acordul cadrului didactic coordonator de practică. La sfârșitul stagiului, tinerii vor primi un certificat din partea universității, care să ateste activitatea desfășurată.  Pentru un semestru de 14 săptămâni cu 20 h/ săptămână se vor acumula 30 de credite transferabile. Pentru o perioadă mai scurtă se acordă un număr de credite proporțional.
  
Perioada desfășurării stagiului de internship în cadrul Școlii Doctorale aferente semestrului II al anului universitar 2013-2014: 7 aprilie 2014- 31 iulie 2014.

Numărul de locuri disponibile:

·         Domeniul Inginerie Industrială – 10 locuri;
·         Domeniul Ingineria Mediului – 15 locuri.

Rectorul Universitătii “Vasile Alecsandri” distins Doctor Honoris Causa

0 Comentarii
În luna martie Rectorul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, Prof. univ. dr. ing. Valentin Nedeff, a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității „Angel Kanchev” din Ruse – Bulgaria.
Evenimentul a fost marcat de prezența Excelenței Sale, domnul Victor Dediu – atașat cultural în Ambasada României la Sofia, membrilor Consiliului Academic al Universității” Angel Kanchev” și a reprezentanților din mass-media bulgară. Colaborarea dintre cele două universități a început în anul 2002, cu ocazia Conferinței Internaționale „Energy Efficency and Agricultural Engineering”, Prof. univ. dr. ing. Valentin Nedeff fiind cooptat în anul 2009 în comitetul științific al acestei conferințe. Tot în anul 2009, colaborarea dintre cele două universități s-a dezvoltat când la inițiativa Rectorului Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău a fost semnat primul acord Erasmus – mobilități profesori și studenți pentru ciclul de studii universitare de licență, domeniul Științe Inginerești. Alte colaborări prin programul Erasmus urmează a fi dezvoltate în domeniile Kinetoterapie şi Terapie Ocupațională. 

Targ de Antichitati la Hello Shopping Park

0 Comentarii
Hello Shopping Park te invita in perioada 11-13 aprilie la Targul de Antichitati. Targul cuprinde: obiecte decorative, numismatica, ceasuri, bijuterii, carti si alte obiecte vechi.

Party in Club Zebra

0 Comentarii
ZEBRA EVENTS prezinta CEZAR, PRASLEA si VINCENTIULIAN in CLUB ZEBRA BACAU duminica 20 aprilie 2014 ora 22:00.
ARTIST SUPPORT

- in avans - 20 RON [pana Sambata 19 Aprilie - nr limitat]
- la locatie - 25 RON.

Wild Wild Western Party in Sara Lounge

0 Comentarii
Sara Bacau-Lounge te astepta sambata 5 aprilie la un WESTERN PARTY autentic; 
Gazdele vin cu ANIMATOARE , COCKTEILURI , FREE SHOT'S SI MULTE SURPRIZE si bineinteles cu  DJ MATTEO.

Pin Up Party la Sara Lounge

0 Comentarii
Sara Bacau-Lounge celebreaza vineri 4 aprilie stilul PIN UP PARTY , fii noncomformist , vintage, cum te simti mai bine.
Ei vin cu DISTRACTIA , ANIMATOARE , FREE SHOT'S AND MORE 

MUSIC FOR MIND AND SOUL : DJ MATTEO

“Army în Concert” la Teatrul de Vara

0 Comentarii
In premiera, Orchestra Reprezentativă a Armatei va prezenta pe 12 APRILIE 2014, orele 19.30, în sala Teatrului de Vara - Radu Beligan din Bacau, un nou eveniment marca “Army în Concert”.
Concertul se va desfasura sub apreciata bagheta dirijorala a locotenent colonelui Aurel Gheorghita, ce va delecta publicul cu un repertoriu select compus din arii celebre.

Stand Up Comedy in Seasons Onesti

0 Comentarii
Gabriel Gherghe face parte din noul val de comedianti,  e moldovean din Iasi, face stand-up comedy din 2012 si a avut deja spectacole in cele mai cunoscute locatii de profil din toata tara, a urcat pe scena Deko Cafe si Club 99, cele mai cunoscute cluburi de comedie din tara si a avut spectacole alaturi de comedianti consacrati ca Dan Badea, Teo, Vio, Costel si Bordea. 
A avut spectacole si in cadrul Stand-Up in The City cel mai cunoscut turneu de profil din Romania cat si la Stand Up Fest 2013 Brasov si la Festivalul International de Stand Up Comedy Cluj 2013.

Acesta vine in Club Seasons Onesti in data de 11 aprilie incepand cu ora 21.00.
Pret bilet: 10 lei.

Vita de Vie vine in Pub The Stage

0 Comentarii
Vița de Vie a plecat în turneul național Fenomental - cel mai bine vândut album al trupei. Albumul FENOMENTAL a fost integral produs în Essen - Germania, la Basement Studio, iar înregistrările au durat doar 48 de ore, materialul fiind înregistrat în analog, pe bandă, fara niciun fel de editări ulterioare. A apărut pe piață pe suport casetă, după care a fost reeditat pe CD, incluzând în plus single-ul Vinolamine. 
Acestia vin in Pub The Stage in data de 11 aprilie incepand cu ora 21.00.
Pret bilet: 20 lei.
15 lei pentru elevi si studenti.

Forumul Economic al Diasporei

0 Comentarii
În perioada 22-23 mai 2014, va avea loc la Chişinău primul Forum Economic al Diasporei, organizat sub patronatul Prim-ministrului Republicii Moldova.
Evenimentul are drept scop crearea reţelelor de excelenţă în afaceri prin promovarea exporturilor şi competitivităţii companiilor şi produselor moldoveneşti şi atragerea de investiţii, capital străin si know-how.
Sunt invitaţi să participe agenţii economici interesaţi de extinderea afacerilor în Republica Moldova, prin investiţii directe sau cooperare internaţională cu membrii reţelei de excelenţă în afaceri în Republica Moldova.
Potenţialii participanţi în cadrul Forumului Economic sunt reprezentanţii firmelor cu cifra de afaceri anuală mai mare de 1 milion de dolari SUA sau liber-profesioniştii ce au ca domeniu de activitate tehnologii informaţionale şi comunicaţii.

Targul National al Firmelor de Exercitiu

0 Comentarii
Şi în acest an şcolar Colegiul Economic „Ion Ghica” ca şi Centru de Resurse pentru firmele de exerciţiu din Regiunea Nord – Est – judeţele Bacău, Iaşi, Neamţ şi Vaslui, împreună cu SC Centrul de Afaceri și Expozițional SA Bacău, va organiza o nouă ediţie a Târgului Firmelor de Exerciţiu. Ca şi noutate, anul acesta evenimentul este unul Național – targul fiind INSCRIS IN CALENDARUL ACTIVITATILOR EDUCATIVE NATIONALE 2014, SUB FORMA CONCURSULUI “VIITORUL INCEPE ASTAZI!”
Ce este de fapt “Firma de exerciţiu”? Este o metodă didactică modernă şi interactivă de succes în România, care are drept scop dezvoltarea spiritului antrepreorial al elevilor prin simularea proceselor dintr-o firmă reală. Instruit într-un cadru atractiv, creativ şi interactiv, tânarul va participa voluntar şi motivat la propria formare, dobândind competenţe esenţiale ce îi vor usura inserţia pe piaţa muncii. Înţelegerea si aplicarea în mod optim a conceptului „firma de exerciţiu” îi va putea oferi elevului o învaţare activă, bazată pe practică, facilitându-i acestuia trecerea de la scoala la viaţa activa.
Motto-ul acestui eveniment este “Viitorul începe astăzi!” şi se completează foarte bine cu motto-ul activităţilor prin firma de exerciţiu “De la şcoală în viaţă prin firma de exerciţiu”, deja foarte cunoscut de elevii şi profesorii de la profil servicii.
Participarea elevilor la evenimente care permit contactul direct cu mediul de afaceri este deosebit de benefică pentru dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi de comunicare ale acestora. Experienţa de a conduce direct negocierile şi de a dezvolta spiritul de echipă se pot exersa cu succes numai în cadrul unui târg al firmelor de exerciţiu. Aici pot fi întâlniţi parteneri de afaceri, se poate comunica direct cu ei, elevii îşi amenajează propriul stand, învaţa să ia decizii şi îşi dezvoltă încrederea în forţele proprii.
Ce îşi propune Târgul Regional al Firmelor de exerciţiu Bacău 2014? Această ediţie ca și cea de anul trecut se va concentra pe: dezvoltarea competenţelor antreprenoriale ale elevilor şi recunoaşterea activităţii lor; efectuarea de tranzacţii directe cu alte firme de exerciţiu; promovarea conceptului de firmă de exerciţiu pe plan local; promovarea Centrului de Resurse pentru Firmele de Exerciţiu de la Colegiul Economic „Ion Ghica” în comunitatea locală şi la nivelul judeţelor ce fac parte din acest centru ( Iaşi, Neamţ şi Vaslui); implicarea părinţilor şi a comunităţii locale în activitatea Colegiului Economic „Ion Ghica” Bacău.
La evenimentul ce va avea loc în perioada 4 – 5 aprilie 2014 participanţi vor fi:
  • COLEGIUL TEHNIC “D. MANGERON” BACĂU
  • COLEGIUL ECONOMIC “VIRGIL MADGEARU” PLOIESTI-PRAHOVA
  • COLEGIUL ECONOMIC ARAD
  • COLEGIUL ECONOMIC ADMINISTRATIV IASI
  • COLEGIUL NATIONAL DE AGRICULTURA SI ECONOMIE TECUCI-GALATI
  • COLEGIUL ECONOMIC „ION GHICA” BACĂU
  • LICEUL TEHNOLOGIC ECONOMIC ADMINISTRATIV PIATRA NEAMT
  • ȘCOALA SUPERIOARĂ COMERCIALA „N. KRETZULESCU” BUCURESTI
  • COLEGIUL „VASILE LOVINESCU” FALTICENI -SUCEAVA
  • COLEGIUL ECONOMIC „EMANUIL GOJDU” HUNEDOARA
  • LICEUL TEHNOLOGIC “SPIRU HARET” PIATRA NEAMT
  • LICEUL TEHNOLOGIC „ VASILE CONTA” TG-NEAMT NEAMT
Organizator: Colegiului Economic „Ion Ghica” Bacău / Centrul de Resurse pentru Firmele de exerciţiu.

Le Minion in Pub The Stage

0 Comentarii
THE STAGE impreuna cu cele 3 mari asociatii care unesc sub numele lor tineri liceeni in scopuri caritabile sau culturale ( I.D. FEST , LEO , INTERACT ) , va invita sambata , 5 aprilie incepand cu ora 21.00 la un eveniment unic fiind prima colaborare la care iau parte toate partile prezente mai sus . Atmosfera va fi intretinuta de Dj Le Minion .
Intrarea este libera.

Lansare de carte : Larry L. Watts - "Aliati incompatibili"

0 Comentarii
Alexandria Librarii, Arena Mall Bacau şi Editura Rao organizează vineri, 4 aprilie 2014, începând cu ora 17.00, lansarea celei mai recente cărţi semnate de Larry L. Watts, Aliaţi incompatibili. România. Finlanda. Ungaria şi al treilea Reich.

“Cei dintai vor fi cei din urma. Romania si sfarsitul Razboiului Rece” si “Fereste-ma, Doamne, de prieteni. Razboiul clandestin al blocului sovietic cu Romania” sunt doar cateva titluri din cadrul turneului de promovare.

Larry L. Watts este un istoric american care s-a ocupat în mod special de istoria României în perioada comunistă. Consultant al Corporaţiei RAND la momentul revoluţiei, Larry Watts a călătorit deseori în Europa de Est şi în URSS înainte de 1989. Ulterior a asistat oficiali din România la înfiinţarea Colegiului Naţional de Apărare şi a conlucrat cu mai mulţi miniştri români ai Apărării şi şefi de stat major privind reforma în domeniul armatei, cooperarea cu Parteneriatul pentru Pace şi integrarea în NATO. În 1990 şi 1991 a fost şeful Biroului IREX din Bucureşti, iar până în 1997 a fost senior consultant al Project on Ethnic RElation (PER) şi director al Biroului PER din România. Între 2001–2004 a activat drept consultant pentru reforma sectorului de securitate pe lângă consilierul prezidenţial pentru securitate naţională din România.

Larry Watts a realizat, alaturi de jurnalista Monica Ghiurco, celebrul serial documentar “Mostenirea Clandestina”, difuzat la TVR.

Donatie la Penitenciarul Bacau

0 Comentarii
INNER WHEEL BACAU  va desfasura in data de 01.04.2014, la PENITENCIARUL BACAU , o actiune prin care se va dona  un calculator , o imprimanta si materialele necesare .
Aceasta donatie este facuta in urma solicitarii Nr 16937/05.02.2014, de catre Penitenciarul Bacau.
Penitenciarul Bacau are in custodie femei din toata regiunea Moldova si din toate regimurile de executare. Femeile din custodie provin cu preponderenta din medii sociale defavorizate, cu o istorie trista (familii dezorganizate, parinti abuzatori,nescolarizate, abuzate de sot, e.t.c).
reintegrarea sociala, prin cele doua serviciii, de educatie si asistenta sociala, deruleaza programe si activitati care sa le ofere sansa la o viata mai buna dupa executarea pedepsei. 
Tinand cont de faptul ca Inner Wheel International are ca si tema, anul acesta, violenta domestica, am considerat oportuna sprijinul acestei institutii , pentru mentinerea unei stari de spirit adecvate prin infiintarea la nivelul Penitenciarului Bacau a unei reviste lunare intitulate ,,Nisipuri miscatoare". Aceasta activitate are ca scop informarea si imbunatatirea echilibrului psihoemotional a posibelelor victime ale abuzului in randul detinutelor femei, minori si tineri.
Banii necesari pentru achizitionarea echipamentelor de mai sus, au fost obtinuti la evenimentul organizat anual de catre Inner Wheel Bacau si anume Balul de Martisor, ce a avut loc pe 1 martie 2014. 

Explozie in municipiul Onesti

0 Comentarii
Luni, 31 martie, la ora 07.49, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău a fost anunţat telefonic, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112, despre producerea unei explozii la o garsonieră situată la etajul I al unui bloc de locuinţe din municipiul Oneşti, strada Victor Babeş, aflată în proprietatea numitului F. I., de 57 de ani.

Imediat la locul producerii exploziei s-a deplasat Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti cu două autospeciale de intervenţie şi o ambulanţă S.M.U.R.D, încadrate cu 11 pompieri militari.
La sosirea forțelor de intervenție la fața locului s-a constatat faptul că, în urma exploziei au rezultat trei victime şi au fost afectate uşile şi geamurile de la 11 garsoniere situate la etajul I al imobilului. De asemenea, a fost afectat şi un geam lateral al unui autoturism. Explozia nu a fost urmată de incendiu.
Două dintre victime au fost preluate de către ambulanţa SMURD şi transportate la Spitalul Municipal Oneşti, astfel: numitul F. I., în vârstă de 57 de ani, a suferit arsuri de gradul I şi II la nivelul feţei şi membrelor; numitul F. P., în vârstă de 56 de ani, a suferit arsuri de gradul I şi II pe toată suprafaţa corpului.
Cea de-a treia victimă, numitul S. V., în vârstă de 46 de ani, a fost preluată de către un echipaj SAJ şi transportată la Spitalul Municipal Oneşti, cu arsuri de gradul I şi II la nivelul membrelor superioare şi trunchiului, aproximativ 25% din suprafaţa corpului şi şoc traumatic.

Măsurile de ordine şi siguranţă publică sunt asigurate în zonă de către 5 lucrători de poliţie.
Pentru stabilirea cauzei probabile și a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul se va forma o comisie mixtă alcătuită din reprezentanți ai I.S.U.J. Bacău, ai Inspectoratului Judeţean în construcţii Bacău, ai Comitetului Local pentru Situații de Urgență Onești, precum și ai distribuitorilor de energie electrică și gaze.

 

29 martie 2014

Body Mind Spirit Festival mai aproape de Moldova

0 Comentarii
Luna aprilie care se apropie cu pasi repezi nu e minciuna, ci vine cu foarte multe evenimente. Aproape de Bacau, Iasiul va fi gazda unui eveniment important ce aduna mult public interesat de temele si serviciile pe care le propune manifestarea, in capitala si in tara.
Body Mind Spirit Festival  ajunge din nou la Iasi! MegaBacau, in calitate de partener media oficial va recomanda evenimentul!



In perioada 11-13 aprilie 2014 la Teatrul Luceafarul din Iasi se va desfasura a XIV-a editie a Body Mind Spirit Festival-
cel mai complex eveniment de dezvoltare personala .



Avand aceeasi structura asa cum am obisnuit deja publicul evenimentul va avea 3 sectiuni :

-expozitie cu vanzare :produse naturiste, suplimente nutritive, terapii complementare, echipamente si aparatura pentru sanatate, produse cosmetice, bijuterii, produse de ingrijire personala, decoratiuni interioare, tehnici de relaxare si meditatie, nutritie si dieta, mancare organica, produse bio, estetica si intretinere corporala,carti dezvoltare personala, cd motivationale, feng shui, cristale, pietre semipretioase.



-conferinte si workshop-uri: regasirea echilibrului cu ajutorul terapiilor florale Bach, theta healing , vindecare prin meditatie, tehnici de acordare energetica, reiki, astrologie, clarviziune, numerologie, bioenergoterapie, radiestezie, autocontrol mental,


-program artistic : muzica de relaxare, aerobic, fitness, tai chi, qi gong,  pilates, dans sportiv, balet, gimnastica, dans oriental, arte martiale, kangoo jumps, zumba., dans modern, dans latino.


Intrarea libera !

Orar vizitare: vineri 11 aprilie – 12.00-20.00

                         Sambata 12 aprilie – 10.00-20.00

                         Duminica 13 aprilie – 10.00-18.00.

Mai multe informatii:



Spovedania unei Videochatiste in Pub S

0 Comentarii
Duminica 30 martie incepand cu ora 20.00, Pub S va invita la un altfel de spectacol ''Spovedania unei Videochatiste''- One Girl Show by Alina Neagu.
Pret bilet: 10 lei

Institutia Prefectului participă si în anul 2014 la ”Ora Pământului”

0 Comentarii
In data de 29 martie 2014, între orele 20.30 și 21.30 se vor stinge luminile la Instituția Prefectului-județul Bacău în semn de prețuire a resurselor Pământului și pentru a determina cât mai mulți cetățeni, organizații și instituții să dezvolte preocuparea pentru mediu.În Piața Tricolorului, vor fi prezenți reprezentanți ai instituțiilor publice, ai organizațiilor și asociațiilor, cetățeni ai Bacăului care doresc să susțină campania și se va desfășura un minispectacol de muzică folck la lumina lumânărilor, organizat de Liga Studenților de la Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău.
Campania Internațională ”Earth Hour” este considerată cea mai mare manifestare voluntară  pentru mediu din istorie, începută din anul 2007 în Australia iar în România din anul 2009 și este, în prezent, susținută în peste 150 de țări.
Scopul campaniei este de a reduce consumul de energie electrică și de a trage un semnal de alarmă asupra efectelor utilizării iresponsabile a resurselor.

Alegeri europarlamentare

0 Comentarii
Vineri, 28 martie 2014, la sala mică a Palatului Administrativ, reprezentanții Instituției Prefectului – județul Bacău, ai Biroului Electoral Județean, ai Autorității Electorale Permanente și ai structurilor de ordine și siguranță ale Ministerului Afacerilor Interne au participat la videoconferința susținută de viceprim-ministrul pentru Securitate Națională și ministrul Afacerilor Interne, domnul Gabriel Oprea, pe tema organizării alegerilor ce se vor desfășura  în data de 25 mai 2014 în vedereadesemnării membrilor din România în Parlamentul European.
Viceprim-ministrul Gabriel Oprea a solicitat tuturor factorilor implicați în procesul de organizare a alegerilor să dea dovadă de profesionalism, să formeze o echipă care să acționeze cu maximă responsabilitate, atât la nivel național cât și la nivel județean, în vederea punerii în aplicare întocmai a Programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor necesare pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European și a Planului de măsuri în domeniul ordinii și liniștii publice pe toată durata desfășurării procesului electoral.

Conditii noi de autorizare CEMT pentru transportatorii rutieri de marfa

0 Comentarii
Autorizaţia Conférence Européenne des Ministres des Transports  – CEMT permite firmelor sa transporte marfuri in trafic rutier peste graniţele dintre statele membre CEMT.  Autorizatia trebuie sa insoteasca orice cursa – cu sau fara incarcatura – si trebuie completata inainte de fiecare plecare in cursa. 
Permisul este valabil timp de un an calendaristic.
Autorizatiile CEMT se considera nevalabile daca pe ele nu figureaza una din urmatoarele mentiuni obligatorii:
  • denumirea si adresa completa a operatorului de transport rutier;
  • semnatura si stampila organului emitent;
  • datele referitoare la inceputul perioadei de valabilitate si sfarsitul perioadei de valabilitate;
  • data de eliberare.
Autorizatia este considerata nevalabila si in cazul in care prezinta deteriorari, stersaturi, astfel incat elementele de identificare sunt ilizibile sau daca este utilizata pentru efectuarea transporturilor rutiere de marfuri intre doua puncte de incarcare-descarcare aflate pe teritoriul aceluiasi stat (cabotaj).

Expo Automechanika Istanbul 2014

0 Comentarii
In perioada 11 – 14 aprilie 2014, va avea loc Targul International pentru industria de automobile “Automechanika Istanbul 2014” unde se vor reuni principalii producatori de piese si ansamble pentru reparatii de automobile, profesionisti renumiti din  productia de automobile, distributie si sectoarele de reparatii din regiune.
“Automechanika Istanbul 2014” aduce cele mai importante firme din industria turceasca si europeana impreuna, targul fiind un important punct de intalnire pentru specialisti si agenti economici.
Automechanika Istanbul 2013 sa încheiat cu un numar record: 1.245 de expozanti s-au intalnit cu 43.812 de vizitatori din intreaga lume.
Sursa: www.ccibc.ro

Emoticon Party la Sara Lounge

0 Comentarii
Sara Bacau-Lounge va invita la un NOU PARTY sambata 29 martie: EMOTICON PARTY 

ANIMATOARE , OFERTE , DISTRACTIE SI GALAGIE.

Music For Mind And Soul : DJ MATTEO

We are happy in PONTON

0 Comentarii
Pentru ca...distractie,
Pentru ca...Ponton te scoate din casa!
Curentul " HAPPY IN" a ajuns si in Ponton, asa ca sambata 29 martie: Let's be HAPPY IN PONTON!


Pret bilet: 10 lei

Party cu Tengu in Pub S

0 Comentarii
Pub S va invita sambata 29 martie incepand cu ora 22.00 la o super seara cu muzica buna si multa distractie alaturi de Tengu.
Intrarea este libera.

Party in Club Zebra

0 Comentarii
ZEBRA EVENTS prezinta HERODOT si ALEXANDRU RUSU in CLUB ZEBRA BACAU sambata 29 martie 2014 ora 22:00.

ARTIST SUPPORT;
Costuri:

- in avans - 10 RON [pana Vineri 28 Martie - nr limitat]
- la locatie - 15 RON.

NATURAL RHYTHM X

0 Comentarii
NATURAL RHYTHM PRESENTS: LUCERO EN VIVO (ITALY), HORATIO, LVD, ADRIAN NEUMANN, EMI MATEIS sambata 29 martie 2014 ora 22:00 in CLADIREA CONIMPULS SIF MOLDOVA.

SUPPORT THE ARTIST:

- la locatie - 15 RON

We are HAPPY in Coco Caffee

0 Comentarii
Nebunia ''Happy'' a cuprins toata planeta. Cei de la Coco Caffe si-au propus sambata 29 martie alaturi de voi, sa creeze propriul lor HAPPY PROJECT. 

Intrarea este Libera !

The Stage face mobilizarea la discoteca

0 Comentarii
Sambata 29 martie incepand cu ora 21.00 ne distram la o noua runda de Discoteque marca The Stage si ne racorim cu low cost offer. 

Ora Pamantului 2014

0 Comentarii
In acest an, pe 29 martie, intre orele 20.30-21.30, o data cu stingerea pentru o ora a luminilor exterioare sau interioare care nu sunt esentiale functionarii si deconectarea echipamentelor electronice aflate in stand-by este momentul sa trecem la o schimbare pozitiva si profunda a modului nostru de a relationa cu mediul.
Existenta durabila a umanitatii presupune gandirea in alte culori decat griul si negrul caracteristice poluarii, transformarea simultana a mentalitatilor. 

Schimbarea suntem noi! Fiecare, eu, tu, impreuna.

Atelier de hrana vie

0 Comentarii
Cu pofta de schimbare si cu determinare pentru o viata mai sanatoasa va invitam la cea de a doua editie a atelierului de hrana vie.
Teorie, demonstratie culinara si degustare.
La Domeniu, sambata 29 martie, Rawzisme va invita la o plimbare prin padure pentru a culege primele delicii ale naturii: urzici, leurda, grausor.
Veti invata sa pregatiti cateva feluri simple de mancare:
-smoothie detoxifiant cu urzici,
-pesto de leurda,
-salata de grausor, parfumata cu toporasi.
-lapte vegetal.
-tort raw-vegan.

Se va vorbi despre, detoxifiere, cura de primavara cu verdeturi, remedii naturale- hrana ca medicament, bucataria creativa.

Pret 80lei/persoana
(participantii la cursul anterior platesc doar 70 lei)

Deep Night Mixology in Club Khemia

0 Comentarii
Club Khemia va invita sambata 29 martie incepand cu ora 24.00 la o super seara ''Deep Nght Mixology''.
Music Host: Stephan Lawrence.

Pompierii sustin „Ora Pământului”

0 Comentarii
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a alăturat şi în acest an campaniei „Ora Pământului”, derulată la nivel internaţional pentru economisirea energiei şi reducerea poluării.

În scopul promovării unui mesaj de responsabilizare socială privind protejarea mediului înconjurător, în intervalul orar 20.30 – 21.30 al zilei de sâmbătă, 29 martie, fără a fi afectată activitatea, pompierii vor stinge luminile în toate unităţile.

Social Impact Award 2014

0 Comentarii
Impact Hub București și Fundația ERSTE au lansat ediția din 2014 a Social Impact Award, competiția de antreprenoriat social pentru studenții din România. Concursul încurajează tinerii să dezvolte proiecte care, pe lângă obținerea unui profit, au impact pozitiv în societate. Inițiativa se desfășoară anul acesta în 8 țări europene, Austria, Cehia, Croația, Elveția, Grecia, România, Rusia și Slovacia iar partenerul principal este Fundația ERSTE. 
Sub sloganul “Push the button, change the world!”, competiţia oferă tuturor studenţilor interesați oportunitatea de a participa la seminarii de informare și instruire în domeniul antreprenoriatului social. 

Seminariile vor avea loc la Impact Hub București, participarea fiind gratuită pentru studenți, pe baza înscrierii online.

Cupa Presei la Tir

0 Comentarii
A devenit deja o tradiţie ca în fiecare an, la nivelul celor două unităţi de jandarmi din municipiul Bacău, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău, să fie organizată o competiţie între jurnalişti – CUPA PRESEI LA TIR.
Fiind înscrisă în cadrul activităţilor premergătoare sărbătoririi a 164 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, CUPA PRESEI LA TIR a fost organizată la Poligonul de tragere al celor două unităţi de jandarmi.
Au răspuns invitaţiei 15 jurnalişti din mass media locală precum şi reprezentanţi ai presei centrale.
Probele desfăşurate au constat în:
        - executarea unei şedinţe de tragere cu pistolul calibru 9 mm. – 3 cartuşe, distanţa 20 de metri;
        - executarea unei şedinţe de tragere cu pistolul mitralieră calibru  7,62 mm, 3 cartuşe, distanţa – 50 de metri.

        În urma executării tragerilor clasamentul a fost următorul:

                LOCUL I – MARIUS CURUCLI – EST TV
                LOCUL II – MARIUS FUNDULEA – RTV
                LOCUL III – NELU BÂŞCĂ – DESTEPTAREA .


Pentru pacifismul de care au dat dovadă şi solidaritatea faţă de ţintă au fost premiaţi cu linguri de lemn şi diplome pentru cei mai altruişti trăgători:


                OANA JÂMBU – DIGI TV
                DAN MINDIRIGIU  - OBSERVATOR DE BACĂU
Echipa MegaBacau a fost reprezentata de Cornelia Cochior care din pacate nu a nimerit tinta.





Jandarmeria Bacau la bilant

0 Comentarii
Activitatea desfăşurată la nivelul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău în trimestrul I – 2014 a vizat, în principal,  adoptarea unor măsuri şi acţiuni specifice în domeniul creşterii gradului de siguranţă al cetăţeanului, ordinii şi siguranţei publice, consolidării sistemului de pregătire precum şi promovarea atitudinii proactive, a transparenţei şi a deschiderii în relaţiile cu mass-media, pentru consolidarea încrederii şi înţelegerii de către cetăţeni, a rolului, misiunilor şi rezultatelor unităţii.
Misiunile specifice de ordine publică din trimestrul I au constat în:
-   peste 200 de misiuni de asigurare a ordinii publice;
-   aproximativ 50 de misiuni de intervenţie;
-   peste 600 de misiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional;
-   600 de misiuni de menţinere a ordinii publice.
-   peste 13 de misiuni în cooperare cu alte instituţii .

În perioada analizată au fost executate 27 misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări cultural - artistice .
S-au executat 22 de misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări religioase. De asemenea, s-au executat peste 5 de misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări sportive (meciuri de fotbal ).
În perioada menţionată s-au executat aproximativ 429 de misiuni specifice de menţinere a ordinii şi liniştii publice pe mijloacele de transport în comun din municipiul Bacău .
Având în vedere situaţia operativă înregistrată în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar în ultimii ani precum şi necesitatea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă pentru elevi şi cadrele didactice, în baza planului cadru de acţiune aprobat de prefectul judeţului Bacău, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău acţionează pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Bacău. Se acţionează permanent pentru protecţia elevilor şi cadrelor didactice atât pe timpul desfăşurării procesului de învăţământ, afluirii şi  defluirii la şi de la şcoală precum şi pe mijloacele de transport în comun.
În trimestrul I / 2014 au fost constatate 24 de fapte penale , au fost aplicate 500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 100.000 lei.
Au fost executate 42 de misiuni în urma solicitărilor prin sistemul unic de urgenţă 112.
S-a acţionat permanent pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional în zone cunoscute cu grad ridicat de infracţionalitate - pieţe, târguri, oboare – unitatea a acţionat în localităţile urbane şi rurale aflate în zona de responsabilitate pentru menţinerea ordinii publice.
Au fost executate peste 90 de acţiuni de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional prin patrule mixte executate în mediul urban
S-a acţionat pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional prin patrule independente executate în mediul rural.

Magazine noi marca PROFI

0 Comentarii
In data de 28 martie, s-a deschis primul PROFI City din Oradea dupa ce in data de 27 martie s-a inaugurat primul PROFI din Zarnesti, ajungandu-se astfel la o retea de 214 unitati.

Zarnesti este cea de a 110-a localitate de pe harta PROFI. Magazinul de aici este situat pe strada Mitropolit Ion Metianu nr. 4, se intinde pe o suprafata totala de 470 mp si detine o sala de vanzari de 310 mp. Prin acest nou magazin in format standard, in judetul Brasov ajung sa functioneze in total 10 unitati PROFI, din care doua in format City.

De acum, locuitorii din Zarnesti se vor putea bucura de cele aproximativ 5500 de produse care alcatuiesc sortimentatia PROFI, precum si de preturile mici si de promotii extrem de avantajoase.

La randul ei, unitatea in format City din Oradea are o suprafata de vanzare de 220 mp, o suprafata totala de 311 mp si este situata pe strada Erofte Grigore nr. 7. Acesta este al treilea magazin PROFI  din Oradea si al sasele din judetul Bihor.

27 martie 2014

Stagiu de instruire pentru stivuitoristi in vederea prelungirii autorizatiei ISCIR

0 Comentarii
Persoanele care detin autorizatii eliberate de ISCIR pentru meseria de stivuitorist sunt invitate sa participe la stagiu de instruire in conformitate cu prevederile prescriptiei tehnice PT CR -8 / 2009, organizat de Scoala de Studii Comerciale Bacau, furnizor de formare profesionala autorizat
Stagiile vor avea loc la Bacau si la Onesti si au o durata de 8 ore. Stagiul este sustinut de formator atestat ISCIR cu o bogata experienta in legislatia ISCIR si in formarea profesionala in meseria de stivuitorist.
In urma efectuarii stagiului cursantilor li se va elibera talonul pentru vize anuale care este anexa a autorizatiei.

Curs practic de contabilitate

0 Comentarii
Scoala de Studii Comerciale Bacau organizeaza in perioada 07 aprilie-29 mai 2014 la sediul Camerei de Comert si Industrie Bacau Curs Practic de Contabilitate acreditat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.
 Cursul se adreseaza persoanelor care doresc sa   dezvolte o cariera in domeniul contabil.
Programul ofera posibilitatea participantilor de a dobandi cunostintele necesare pentru a realiza o interpretare corecta a legislatiei din domeniu in vederea realizarii analizei contabile si efectuarii documentelor specifice.
Sursa: www.ccibc.ro.

Burse pentru participare la conferinta World Class Manufacturing Japonia

0 Comentarii
Intre 6 – 10 octombrie va avea loc in Japonia, conferinta “World Class Manufacturing”, reprezentand un training dedicat managerilor care lucreaza in cadrul firmelor de productie. Cu aceasta ocazie se vor desfasura prelegeri, seminarii, mese rotunde si prezentari ale expertilor din industria japoneza.
Comisia Europeana finanteaza participarea IMM-urilor din UE la eveniment, prin acordarea unei burse in valoare de 600 Euro pentru un reprezentant al firmei. De asemenea, nu se percepe taxa de scolarizare pentru managerii din IMM-urile europene.
Termenul limita pentru inscrieri este 2 iunie 2014.

Misiuni pentru IMM-uri, Japonia 2014 - 2015

0 Comentarii
Centrul Eu-Japonia pentru Cooperare Industriala lanseaza o cerere de propuneri de proiecte pentru IMM-urile din Uniunea Europeana care doresc sa participe la 2 evenimente de machmaking ce vor avea loc in Japonia in perioada 2014 – 2015.
Cele doua misiuni economice au drept scop sprijinirea IMM-urilor din Uniunea Europeana pentru a dezvolta parteneriate strategice cu potentiali parteneri japonezi.
Misiunile vizeaza sectoarele de biotehnologie si nanotehnologie si se desfasoara pe durata a 5 zile, dupa cum urmeaza:
13 – 17 octombrie 2014 BIO JAPAN MISSION 2014, Yokohama
Misiunea vizeaza intregul sector de biotehnologie al UE si va fi organizata cu ocazia evenimentului “Bio Japonia Expo 2014”.
26 – 30 ianuarie 2015 NANOTECH JAPAN MISSION 2015, Tokyo Big Sight
Misiunea vizeaza intregul sector de nanotehnologie al UE si va fi organizata cu ocazia Expozitiei “Nano Tech 2015”.