16 mai 2015

Campanie de sterilizare a cainilor

0 Comentarii
La începutul lunii mai s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a campaniei de sterilizare a câinilor derulată cu implicarea asociaţiilor „Romania Animal Rescue", „Sadies Stray Dog Rescue", „Street Dogs Saving Mission Bacău" şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Bacău. In cadrul acestei acţiuni au fost sterilizaţi 120 de câini cu şi fără stăpân, în premieră fiind preluaţi mai mulţi câini din zone comerciale şi industriale, acestea fiind principalele zone de înmulţire a câinilor.

Prin intermediul celor două ediţii ale campaniei desfăşurată în acest an s-a reuşit sterilizarea a 440 de câini, serviciile medicale fiind asigurate gratuit de către asociaţiile de protecţie a animalelor. Acestora li se adăugă cei peste 600 de câini sterilizaţi în adăpostul pentru animale fără stăpân al Primăriei Municipiului Bacău, reuşindu-se astfel sterilizarea a peste 1.000 de câini de la începutul anului.
Sterilizarea reprezintă o măsură complementară în activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân şi se desfăşoară în scopul reducerii numărului de câini proveniţi prin abandon şi înmulţire necontrolată. Fiecare câine nesterilizat conduce la înmulţirea câinilor fără stăpân, iar o femelă poate produce în fiecare an două rânduri de pui. În cursul acestui an vor fi derulate încă două acţiuni de sterilizare gratuită. Vor fi vizate în special zonele industriale, acolo unde se află câini nesterilizaţi în număr foarte mare.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu