31 iulie 2015

Cetăteni Activi pentru Bacău

0 Comentarii
Romanian Youth Movement for Democracy (RYMD), în parteneriat cu Asociația Un Zâmbet Bacău anunță cu entuziasm lansarea Grupului Cetățenesc pentru Bacău, activitate a proiectului „Cetățeni Activi pentru Bacău”, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG din România.
Grupul Cetățenesc pentru Bacău este un forum reprezentativ pentru comunitatea municipiului Bacău format din cetăţeni din toate mediile sociale dispuşi să îşi exprime opinia asupra activităţii administraţiilor locale, judeţene şi a parlamentarilor care îi reprezintă.  Principala caracteristică a acestui grup constă în implicarea cetăţenilor în conturarea unei viziuni realiste în ceea ce priveşte iniţiativele publice de acţiune în comunitatea locală.
Misiunea grupului este aceea de a atrage participarea unui număr cât mai mare de cetăţeni la viaţa publică a comunităţii. Grupul Cetăţenesc pentru Bacău îşi propune să genereze numeroase iniţiative de interes public, prin care să fie evaluate tendinţele de dezvoltare a comunităţii băcăuane.
În calitate de membru al Grupului Cetățenesc pentru Bacău, cetățenii vor:
·        participa la două întâlniri de lucru pe lună în funcție de numărul de ședinte ordinare și extraordinare organizate de către Consiliul Local Bacău. La acestea se adaugă și o întâlnire de networking între membrii Grupului Cetățenesc pentru Bacău și consilieri locali;
·        analiza proiectele de hotărâre și transmiterea de puncte de vedere în atenția membrilor Comisiilor de Specialitate în cadrul cărora a fost elaborat Proiectul de Hotărâre;
·        realiza luări de poziție/puncte de vedere în cadrul Ședințelor Ordinare și Extraordinare a Consiliului Local;
·        identifica principalele probleme de interes general ale comunității băcăuane și realiza petiții online, mese rotunde și alte evenimente prin care să atragem atenția administrației locale asupra lor;
·        identifica proiectele de hotărâre de pe site-ul Consiliului Local și Județean care necesită organizarea dezbaterilor publice și transmiterea cererilor prin care se solicită organizarea acestora, în conformitate cu legea 52/2003 privind transparența decizională în administrația public și cu principiul bunei guvernări;
·        completa un chestionar bilunar, prin care va fi observată opinia societăţii civile asupra problemelor de interes public.



Implicarea cetăţenilor în procesul decizional la nivelul judeţului Bacău reprezintă un izvor de influenţă, care semnalizează (pozitiv sau negativ) ce decizii politice se adoptă. Grupul Cetăţenesc pentru Bacău îşi propune să genereze numeroase iniţiative de natură politică, prin care să fie evaluate tendinţele de dezvoltare a comunităţii băcăuane.
E momentul să adoptăm implicarea activă în defavoarea pasivităţii în ceea ce priveşte procesul decizional la nivelul orașului nostru!

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu