16 noiembrie 2015

Incluziune socială prin furnizarea de servicii sociale integrate la nivelul comunitătii

0 Comentarii
În contextul aniversării unui an de la lansarea modelului „Incluziune socială prin furnizarea de servicii sociale integrate la nivelul comunității”, UNICEF şi Consiliul Judeţean Bacău au organizat o dezbatere pe tema intervențiilor derulate în cadrul acestui model demonstrativ vineri, 6 noiembrie 2015, la ora 14:15.
La eveniment au participat doamna Tove Bruvik Westberg, Ambasadorul Norvegiei în România, doamna Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România, domnul Dragoș Benea, Președintele Consiliului Județean Bacău, domnul Dorian Pocovnicu, Prefectul Județului Bacău și domnul Sorin Brașoveanu, Directorul General al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău. Alături de aceștia au fost prezenți reprezentanți ai autorităților publice județene din domeniul protecției sociale, educației și sănătății.

Discuțiile au vizat rolul intervențiilor derulate pentru promovarea incluziunii sociale la nivelul județului Bacău, precum și importanța cooperării inter sectoriale la nivelul sectoarelor de educație, sănătate și protecție socială.

Această întâlnire a avut loc după ce în dimineața aceleiași zile aceiași delegație a făcut o vizită de lucru în comunitatea Lipova unde întâlnindu-se cu primarul din Lipova și reprezentanți ai Structurii Comunitare Consultative (directorul școlii, asistenți sociali, asistenți medicali comunitari, consilieri școlari, etc.) și s-a prezentat modelul de intervenție UNICEF și a pachetului minim de servicii.

Președintele Consiliului Județean, domnul Dragoș Benea, a mulțumit oaspeților pentru prezența lor la Bacău. Apoi, a declarat: Pentru specialiștii care lucrează în cadrul proiectului sunt sigur că este un proiect reper pentru cariera dumneavoastră. Este un proiect de o dimensiune financiară însemnată (aproape 5 milioane de Euro, care provin de la UNICEF și Regatul Norvegiei) care se adresează unei categorii speciale – copiii aflați în dificultate. Concluzia la un an de la startul acestui proiect, la acest moment de bilanț, ar fi faptul că este loc și de mai bine. Această diferență dintrebine și foarte bine este de datoria noastră să o acoperim în perioada imediat următoare. Îmi doresc ca acest proiect de pionierat(fiind un proiect pilot la nivel național) să fie baza unor viitoare proiecte implementate în județul nostru.

Prefectul Județului Bacău, Dorian Pocovnicu, a dorit să adauge: Vreau să alătur și Instituția Prefectului în acest proiect privind aplicabilitatea lui într-o zonă pe care o cunosc foarte bine din județul Bacău. Sunt eforturi comune ale mai multor instituții și e nevoie de mai multă atenție în această implementare. Avem, nu doar datoria de a promova acest proiect ci și de achimba mentalități în anumite zone rurale unde mai sunt oameni reticenți la implementarea unor astfel de proiecte. Instituția Prefectului rămâne partenerul de suflet în tot ceea ce se întâmplă în derularea acestui proiect.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu