26 februarie 2015

Petrecere Ziua Femeii

0 Comentarii
Pe 7 si 8 martie sunteti invitati sa gustati preparate din bucataria internationala, sa ascultati melodii celebre live si sa va simtiti bine alaturi de femeia iubita.

Muzica & divertisment RESTAURANT MONZA PISTA DE KARTING  va incinta cu mancare buna, muzica live cintata de Trupa Formatie nunta Bacau Art Music(coveruri, usoara, populara ). 

Fresh Party in Club The One

0 Comentarii
Sunteti asteptati vineri 27 februarie incepand cu ora 23.00 la o petrecere eleganta cu muzica bine aleasa , animatoare si surprize din partea clubului.
Dj Matteo & MC vor incinge atmosfera!

Cupa Protectiei Civile la minifotbal - Editia 2015

0 Comentarii
În perioada 10 – 24 februarie, pe terenul de minifotbal a bazei sportive „Play”, din municipiul Bacău, s-a desfășurat competiția de minifotbal „Cupa PROTECȚIEI CIVILE” – ediția 2015. Întrecerea, organizată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Maior Constantin Ene” al județului Bacău (ISUJ Bacău) și Asociația Sportivă a Pompierilor Români – Filiala Bacău, face parte din Programul de Acţiuni pentru sărbătorirea a 82 de ani de la legiferarea primelor activități de protecție civila din România, prin Înaltul Decret Regal, din februarie 1933, care aproba Regulamentul Apărării Civile.
De-a lungul celor două săptămâni de concurs, pe terenul de joc s-au reunit următoarele echipe: ISUJ Bacău, IJJ Bacău, UM 02015 Bacău, Penitenciarul Bacău, Poliția Locală Bacău, UM 01608 Bacău, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău și Direcția Județeană de Informații Bacău.
La finalul competiției, caracterizate de fairplay, clasamentul se prezintă astfel:
-         Locul I – I.S.U.J. Bacău;
-         Locul II – Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău;
-         Locul III – UM 02015 Bacău;
-         Locul IV – Penitenciarul Bacău;
-         Locul V – Poliția Locală Bacău;
-         Locul VI – Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău;
-         Locul VII – UM 01608 Bacău;
-         Locul VIII – Direcția Județeană de Informații Bacău.

Reprezentativa ISUJ Bacău, câștigătoarea competiției, care a învins în finală echipa Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău, cu scorul de 5 – 0, este pregătită de plt. maj. Cristinel Bejan și este formată din lt. Marian-Vasile Cojocaru, lt. Ionuț Oancea, plt. adj. șef Ciprian Amăriuței, plt. adj. Vasile Ferică, plt. adj. Claudiu Bucurel, plt. adj. Adrian Moldoveanu, plt. maj. George Șchiopu, plt. maj. Marius Jipa, plt. Alin-Vasile Andrușcă, plt. Mihăiță-Gabriel Cobuz, plt. Sandu Gheorghe, plt. Dragoș Faraon și plt. Daniel Mareș.

Un nou magazin mini s-a deschis la Odobesti

0 Comentarii
In data de 26 februarie la Odobesti, s-a deschis al doilea magazin PROFI in formatMini. Tot astazi, s-au mai deschis magazine PROFI in Ploiesti si Onesti, adaugandu-se celui deschis la sfarsitul lunii trecute la Pecica. Astfel reteaua ajunge sa numere in total de 282 unitati.

“Cautam in permanenta noi modalitati de adaptare”, a declarant Daniel Cirstea, directorul general al PROFI Rom Food. “Magazinele in format Mini sunt unitati experimentale al caror format va fi definitivat doar dupa o perioada de test astfel incat sa fie perfect adaptate nevoilor publicului din zona in care activeaza.”

Noul magazin din Odobesti, Jud. Vrancea, este situat in piata de pe str. Stefan cel Mare nr.40, are o suprafata totala de 424.88 m.p. si o sala de vanzari de 260 m.p.

Unitatea inaugurata in format standard in Ploiesti, Jud. Prahova, se afla la parterul unei cladiri comerciale de pe Str. Deltei Nr.1, are o suprafata totala de 556.82 m.p. si o sala de vanzari de 390 m.p.

La randul sau, noul magazin din Onesti, jud. Bacau, functioneaza tot in format standard pe Bd.Oituz la nr.19, Onesti, Jud. Bacau, la parterul unei cladiri comerciale. Suprafata sa totala este de 586 m.p. iar sala de vanzari masoara 470 m.p.

Magazinul deschis de curand la Pecica, Jud. Arad, pe Str. 2, Nr. 175, functioneaza tot in formatstandard, la parterul unei cladiri de locuinte. Suprafata sa totala este de 505.58 m.p., iar sala de vanzari acopera 310 m.p.

Petrecere de Martisor

0 Comentarii
Vineri 6 martie, la orele 19.30 ne adunam la Pambac Bistro Caffe!
Ţi-au pregătit o super petrecere cu multe surprize și distractie pe cinste.


Vino să te distrezi, să cânți și să dansezi alături de prieteni și de invitatul special DJ CIP.

Karaoke Party in Club The One

0 Comentarii
Hai cu gasca joi 26 februarie incepand cu ora 20.30 sa canti, sa ne incanti si sa dansezi pe cele mai frumoase melodii. Va fi premiat cel mai bun "cantacios / cantacioasa" !
Dj Sergio Moratti va fi la butoane !

Saturday Night Party in Club 33

0 Comentarii
SATURDAY NIGHT PARTY in Club 33 Bacau in data de 28 februarie.

Vino si distreaza-te alaturi de gasca ta la Club 33 Bacau la o super seara incendiara.

Music by MC/DJ Gaby & DJ TIBIX.

Karaoke Night in Club 33

0 Comentarii
KARAOKE NIGHT in CLUB 33 BACAU in data de 27 februarie.

Vino si distreaza-te la o super seara de Karaoke!
Au pregatite pentru voi surprize, shot-uri gratis, multa distractie si voie buna!

Music by MC/DJ Gaby!

Women's Day Party in Club 33 Bacau

0 Comentarii
Club 33 va invita la o super petrecere de incalzire pentru 8 martie alaturi de invitati cu vechime si renume in domeniul muzicii: LOS ANONIMOS BAND!

Vino si distreaza-te la cea mai tare petrecere de sezon.

Liniste pe stadion

0 Comentarii
Sâmbătă, 28.02, aproximativ 50 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, împreună cu lucrători ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău şi ai Poliţiei Locale Bacău, vor participa la asigurarea măsurilor de ordine publică în vederea prevenirii comiterii de fapte antisociale, pe timpul desfăşurării la Sala Sporturilor din  municipiul Bacău, a meciului de volei feminin în cadrul Diviziei A1, dintre echipele Ştiinţa Bacău şi CSU Medicina CSS Târgu Mureş, începând cu ora 11.00 şi a meciului de handbal masculin din cadrul Ligii Naţionale, dintre echipele Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău – HC Odorheiul Secuiesc, începând cu ora 18.00.

Jandarmii vor asigura, prin măsuri specifice, prevenirea şi combaterea unor acte şi fapte care pot duce la tulburarea ordinii publice înainte, pe timpul şi după terminarea acestor meciuri, în zona imediată şi apropiată a locului de desfăşurare, restabilirea ordinii publice (în situaţia în care a fost tulburată). 

Jandarmi in actiune

0 Comentarii
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău continuă activităţile preventiv educaţionale, cu elevi din cadrul instituţiilor de învăţământ din judeţul Bacău.
  În acest sens, în ziua de 24.02 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău au desfăşurat activităţi preventiv educative cu elevii aparţinând Şcolilor Generale nr.  1 şi 3 din oraşul Dărmăneşti, judeţul Bacău, în cadrul programului FII TU, NOI TE APRECIEM! .
Elevilor le-au fost prezentate diverse aspecte prevăzute în Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, articole din Codul Penal (furtul, furtul calificat, tâlharia, etc.) şi unele aspecte pentru prevenirea delicvenţei juvenile, a violenţei domestice, absenteismului şcolar, precum şi a consumului de droguri şi alcool.
              Astfel au fost pregătiţi antiinfracţional elevii, explicându-li-se principalele cauze ce pot determina transformarea lor în victime ale infracţiunilor, în special cele cu violenţă sau ale traficului de persoane şi modul cum pot să evite acest lucru pe timpul desfăşurării programului de învăţământ, cât şi în afara acestuia.

    În ziua de 21.02, înaintea începerii meciurilor sportive ce s-au desfăşurat la Sala Sporturilor din municipiul Bacău, în cadrul programului VIOLENŢA NU AJUTĂ – AI CURAJ SĂ SPUI NU”, jandarmii s-au adresat unui număr de aproximativ 230 de suporteri, fiind readuse în atenţie prevederi ale Legii 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, modificată şi actualizată de Legea 10/ 2012 şi totodată fiind instruiţi cu acest prilej şi membrii galeriei echipei gazdă cu privire la modul de comportare .

Ziua Protectiei Civile din Romania

0 Comentarii
Vineri, 27 februarie, începând cu ora 13.00, la Centrul de Afaceri și Expoziții „Mircea Cancicov” Bacău, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău (I.S.U.J. Bacău) va desfăşura un simpozion cu ocazia „Zilei Protecţiei Civile din România”.
Reprezentanţii mass-media sunt invitaţi să participe la această activitate, având astfel ocazia să afle istoria protecţiei civile din România, precum şi a rolului şi atribuţiile Serviciului Protecție, Pregătire și Educație Preventivă a Populației. De asemenea, în cadrul activităţii vor fi prezentate mesajele de felicitare din partea Inspectorului General al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă – domnul colonel dr. Nicolae Cornea, dar și al instituțiilor cu care ISUJ Bacău colaborează și cooperează.


25 februarie 2015

Scandalagii opriti de jandarmi

0 Comentarii
În ziua de 24 februarie 2015, în jurul orei 22.00, dispeceratul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău a fost sesizat cu privire la faptul că pe strada Stadionului din municipiul Bacău are loc un scandal între mai multe persoane.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj de jandarmerie din cadrul unităţii; jandarmii au aplanat imediat situaţia, i-au legitimat pe scandalagii şi au desfăşurat activităţi specifice de verificare a împrejurărilor în care s-au produs faptele respective.
S-a constatat că altercaţia a avut loc între trei persoane, respectiv Alexandru V. de 28 ani, Gabriel M. de 35 ani şi Gheorghe D. de 47 ani, toţi din municipiul Bacău.
Jandarmii au întocmit acte de sesizare a organelor competente pentru comiterea unor fapte de lovire şi alte violenţe (pentru primele două persoane) precum şi pentru o faptă de port ilegal de armă albă pentru cea de a treia persoană, datorită faptului că aceasta avea asupra ei un lanţ metalic cu lungimea de aproximativ de un metru.
Cercetările vor fi efectuate în continuare de organele de poliţie în scopul clarificării aspectelor sesizate precum şi luării măsurilor legale .


Robbie Williams vine in Romania

0 Comentarii
ROBBIE WILLIAMS asteapta fanii in Piata Constitutiei din Bucuresti, pe 17 Iulie.
‘Let Me Entertain You Tour 2015’ este al 11-lea  turneu  al artistului britanic.
Turneul debuteaza in luna Martie, cu primul concert care are loc in Madrid, Spania. Turneul a inclus si o multime de orase in care pop starul nu a mai cantat niciodata, printre care si Bucurestiul.
Concertul de la Bucuresti o sa devina o calatorie de neuitat prin catalogul de hituri semnate Robbie Williams: Let Me Entertain You, Feel, Angels, s.a.m.d.
Pret bilet: intre 189-680,4

Revine vremea urata

0 Comentarii
În intervalul 25 februarie ora 20.00- 26 februarie ora 12.00 va ploua în majoritatea regiunilor, iar în Oltenia şi în zona deluroasă şi montană a Banatului şi Munteniei, cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 15...20 l/mp. Pe crestele înalte de munte, vor fi şi lapoviţe sau ninsori, iar vântul va avea unele intensificări, cu precădere în masivele sudice (Munţii Banatului şi Carpaţii Meridionali), spulberând zăpada.

Concert Raku in Pub S

0 Comentarii
Sambata 13 martie de la ora 21.00, Pub S va invita la un super concert marca Raku.
Pret bilet: 15 lei

Discoteca de Altadata in Pub S

0 Comentarii
Pub S va invita sambata 7 martie de la ora 21.00 la "Discoteca de Altadata". Inca o seara in care muzica de altadata va rasuna pentru bacauani.
Intrarea este libera.

Seara de Darts !

0 Comentarii
Dupa cum bine stiti de marti jucam intr-o noua locatie. Pastram formatul de joc cu o liga pentru incepatori si una pentru cei mai experimentati. Mentinem si ora de incepere 18:30. Ne vedem la Gepex Park !

Keep Walking La Ponton by Johnnie Walker

0 Comentarii
Keep Walking La Ponton by Johnnie Walker in data de 28 februarie.
Best nights in town La Ponton.

Karaoke Party in Pub The Stage

0 Comentarii
Karaoke Party cu Cristina Draghici si prietenii nelipsiti din serile de joi in Pub The Stage.
Intrarea este libera.

Targ de Martisor

0 Comentarii
In zilele de 26 si 27 februarie 2015 sunteti asteptati la Arena Mall din Bacu cu martisoare si bijuterii hand made. Veniti si cumparati cadouri unicat pentru cei dragi.

Sprijinit de jandarmi sa-si recupereze actele si banii

0 Comentarii
O persoană din localitatea Ştefăneşti, judeţul Argeş a pierdut borseta cu acte şi suma de 4000 de lei şi a recuperat-o cu ajutorul jandarmilor de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău.


În data de 23 februarie, în jurul orei 10.00, jandarmii din cadrul unui echipaj de ordine şi siguranţă publică din Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău au fost sesizaţi de către un cetăţean cu privire la faptul că a găsit o borsetă în care se află acte de identitate, bunuri personale (telefon mobil, ochelari etc.) precum şi suma de 4000 de lei.
Jandarmii s-au deplasat împreună cu acesta la sediul unităţii; au fost întreprinse măsuri de identificare a persoanei care a pierdut bunurile respective, aceasta fiind din localitatea Ştefăneşti judeţul Argeş.  

S-a luat legătura telefonic cu persoana în cauză; în jurul orei 19.00 s-a prezentat la sediul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău unde i-a fost restituită borseta cu bunurile respective, mulţumind celor care s-au implicat în toată activitatea pentru sprijinul dat în recuperarea acestora.

Lansare de carte la Arena Mall

0 Comentarii
În teatru, Chris Simion este cunoscută ca un regizor de avangardă. Spectacolele ei reprezintă provocări atât pentru actorii cu care lucrează, cât şi pentru spectatorii care îi prizează poveştile. Acum, Chris Simion îşi provoacă şi cititorii. Noul său roman “40 de zile”, publicat de Editura TREI, se lansează printr-un turneu unic în România, numit 40 de zile, 40 de oraşe, 40 de librării, 40 de întâlniri cu cititorii!
Periplu autoarei începe la 1 martie la Bucureşti şi se va încheia pe 9 aprilie. În această perioadă, Chris Simion se va întâlni cu cititorii din Focşani, Bacău, Piatra Neamţ, Iaşi, Suceava, Baia Mare, Oradea, Arad, Timişoara, Deva, Reşiţa, Turnu Severin, Ploieşti, Constanţa, Braşov, Tg. Mureş, Turda, Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Sibiu, Rm. Vâlcea, Brăila, Galaţi, Tulcea, Călăraşi, Piteşti, Mangalia, Giurgiu, Făgăraş, Buşteni, Craiova, Alexandria, Buzău, Slobozia, Câmpina, Predeal, Sinaia, Târgovişte.
Marţi, 3 martie, ora 18.00, Chris Simion se întâlneşte cu cititorii săi din Bacău, în Librăria Alexandria.

Gusta deliciile Americii in Saptamana Americana la Lidl

0 Comentarii
Din 23 februarie, Lidl aduce Statele Unite ale Americii mai aproape de tine pentru o calatorie fascinanta si plina de savoare. Traieste din plin experienta gustului american, incercand produsele marca proprie MCENNEDY de la Lidl.
 
Timp de o saptamana, poti trai „visul american” chiar la tine acasa! In magazinele Lidl vei putea gasi produse culinare care te vor face sa te simti mai aproape de New York, Seattle sau Las Vegas. Serveste chips-uri ondulate cu gust de barbecue (5.99 lei), popcorn (3.69 lei), arahide in crusta (4.99 lei), alune prajite in coaja (7.99 lei) si migdale prajite (11.99 lei). Adauga meniului si snack box-ul cu pui (9.99 lei), tortilla umplute (9.99 lei), file de pui cu sos curry (16.99 lei) si inelele de ceapa (4.99 lei). Faimoasa pizza in stil american (7.99 lei) si pizza hot dog (6.99 lei) vor deveni cu siguranta atractia serii. Nicio petrecere nu e completa fara hot dog-ii traditionali cu mustar in stil american (4.99 lei) si chifle (3.99 lei).
 
Bucura-te de Saptamana Americana la Lidl si alege pentru fiecare eveniment sau moment al zilei meniul potrivit, inspirat din simbolurile gastronomice ale Statelor Unite ale Americii.

Lidl Romania castigator in cadrul PR Daily Corporate Social Responsibility Awards 2014

0 Comentarii
Lidl Romania se numara printre castigatorii competitiei internationale PR Daily Corporate Social Responsibility Awards 2014Campania sociala „Verde la educatie pentru circulatie” desfasurata de Lidl in Romania a fost desemnata castigatoare la categoria„Best CSR Event” in cadrul Premiilor PR Daily.  Proiectul „Verde la educatie pentru circulatie” a fost implementat de agentiile: Golin, GPD Idea si Wave Division, cu sprijinul Politiei Rutiere Romane.
 
Verde la educatie pentru circulatie” este cea mai ampla campanie sociala de educatie rutiera organizata in Romania, aflata in 2014 la cea de-a doua editie. Campania a fost implementata de Lidl Romania cu sprijinul Politiei Rutiere Romane si a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere in randul copiilor prin constientizarea acestei probleme si corecta informarea a celor mici.
 

Magazinele PROFI fac agenti

0 Comentarii
Dacă însă va imaginați agenți cu ochelari fumurii, pistol și telefon codificat, nu sunteți pe drumul cel bun. Despre altfel de agenți este vorba: aceștia sunt întreprinzători cu inițiativă, oameni care își folosesc talentul și priceperea pentru a-și conduce propria afacere spre profit și o viață plină de satisfacții. Cum? Preluând unul din cele 280 de magazine ale rețelei PROFI din întreaga țară.
O adevarată academie de comerț, PROFI îi oferă agentului atat magazine, cât și know-how și un sistem de aprovizionare bine pus la punct, deja verificat.
Sigur, nu oricine poate fi agent PROFI. Cel care aspiră la o astfel de oportunitate are experiență dovedită în coordonarea unei echipe, iar șansele sale cresc considerabil dacă a desfășurat deja o astfel de activitate în domeniul comerțului alimentar. Ce îi mai trebuie? O bună capacitate de organizare și prioritizare, să știe să comunice și să relaționeze cu alții, să fie dinamic și integru. Toate acestea și o atitudine pozitivă îl vor ajuta să ajungă la rezultatele pe care și le dorește.
Sorin Iordache este un astfel de agent. El conduce magazinul PROFI din Brașov Răcădău, magazin care, de cand l-a preluat, se află în permanentă creștere. Sorin a ales optiunea PROFI venind de la un alt foarte mare retailer. “După multă experiență în comerț, îmi doream să am propria mea afacere dar, din motive financiare, nu puteam să o dezvolt singur,” spune Sorin. “Marea provocare a fost să-mi deschid firma, să-mi caut contabil, să mă organizez cu actele, căci acum nu mai aveam în spate un departament de resurse umane și totul trebuia să fac singur. Destul de dificil la început, fiind o groază de activități în afară de cele ce țin de magazin dar, în timp, ajungi să le faci lejer, devenind rutină. Angajații, două treimi, au rămas cei de la PROFI, având încredere în proiect, dar au fost și câțiva care au rămas angajați PROFI și au fost transferați la celelalte magazine din Brașov,” mai spune Sorin. Ca orice alt agent, in cadrul normelor si regulamentelor PROFI, el este singurul care decide în ce fel să-și sporească performantele magazinului și, astfel, să-și maximizeze profitul.
“Acum, am reușit să fac cheagul ăla în jurul meu, am o echipă de încredere, văd clienți mulțumiți și rezultatele pe care mi le doream de mult. Mă bucur că am făcut pasul ăsta, că am devenit agent PROFI,” concluzioneaza Sorin.

Ziua Portilor Deschise la ISU Bacau

0 Comentarii
La 28 februarie 2015, se împlinesc 82 de ani de la legiferarea primelor activităţi de protecţie civilă din România, prin Înaltul Decret Regal, din februarie 1933, care aproba Regulamentul Apărării Civile. Protecţia civilă, alături de pompierii militari, a fost dintotdeauna sinonimă cu salvarea vieţilor omeneşti, cu sacrificiul de sine şi cu devotamentul. Atunci când vorbim de cadrele militare ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă nu putem exprima în cuvinte curajul şi devotamentul cu care aceşti salvatori îşi fac datoria faţă de cetăţean la fiecare misiune desfăşurată.
Prezenţi zi şi noapte, lângă cei aflaţi la nevoie, în suferinţă, ameninţaţi de dezastre naturale, militarii şi-au îndeplinit datoria în spiritul respectului faţă de om, dovedind dăruire şi o bună pregătire profesională în nenumărate situaţii dificile: cutremure, inundaţii, alunecări de teren, fenomene meteorologice periculoase, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată, accidente aviatice sau tehnologice şi alte situaţii de urgenţă.
În acest context, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău organizează, în perioada 25 - 26 februarie, Ziua Porţilor deschise.
Ziua Porţilor deschise cuprinde activităţi cu tematică specifică privind popularizarea şi conştientizarea populaţiei, a salariaţilor şi elevilor, cu privire la riscurile specifice judeţului nostru, reducerea lor, precum şi la modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă.
De-a lungul celor două zile sunt așteptați cât mai mulți elevi să treacă pragul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău, având, astfel, ocazia să afle o multitudine de lucruri despre tehnica de intervenție folosită de către militari pe timpul unei situații de urgență. De asemenea, vizitatorii vor afla și despre modul de comportare în momentul producerii unui incendiu, cutremur, inundaţii şi muniţie rămasă neexplodată din timpul conflictelor militare.
Numită şi „arma vieţii”, având ca deviză motto-ul „Cu viaţa mea apăr viaţa”, protecţia civilă este o componentă necombatantă a apărării naţionale, cuprinzând un complex de măsuri pentru ocrotirea populaţiei, a bunurilor materiale în caz de război, calamităţi sau catastrofe, asigurând condiţiile necesare supravieţuirii acestora.
O populaţie mai bine pregătită va fi mai puţin luată prin surprindere de un eveniment inopinat, va acţiona cu mai multă precizie şi promptitudine şi va reveni mai repede la starea de normalitate.

În continua sa perfecţionare şi modernizare, protecţia civilă rămâne o componentă importantă a forţelor de apărare a ţării destinată să asigure protecţia populaţiei şi a bunurilor materiale, salvarea răniţilor, acordarea primului ajutor, limitarea şi lichidarea urmărilor atacurilor din aer şi participarea la înlăturarea urmărilor unor calamităţi. În acest moment putem afirma că protecţia civilă, prin structurile sale, reprezintă un garant generator de încredere şi siguranţă, fiind permanent în slujba comunităţii şi un element de bază al societăţii moderne.

Mothercare in premiera la Baby Boom Show!

0 Comentarii
Cel mai asteptat targ pentru mamici si copii se apropie cu pasi repezi. Intre 2 si 5 aprilie va veti da intalnire la ROMEXPO – Pavilionul Central pentru patru zile in care vom celebra copilaria.
Mothercare are peste 50 de ani de experienta in domeniul produselor pentru copii, de la mobilier, landouri si carucioare, pana la articole vestimentare pentru (viitoare) mame, bebelusi si copii pana la 8 ani.

Distrugere surprinsa de jandarmi

0 Comentarii

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, executând misiuni specifice de ordine publică în municipiul Bacău, în ziua de 25.02 în jurul orei 04.45, au fost sesizaţi şi au surprins ulterior un bărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice care a spart geamul unui bar din oraş.

   Persoana respectivă, identificată ca fiind D.F. de 32 ani, domiciliat în Bacău, a fost depistată după ce, pe fondul consumului excesiv de alcool a distrus prin spargere un geam de tip termopan, aparţinând unui bar din zona parcului Cancicov.

  Ca urmare a acestui fapt, au fost întocmite actele de constatare sub aspectul susceptibil săvârşirii infracţiunii de distrugere, dosarul  în cauză cu actele de constatare şi bărbatul respectiv au fost predaţi organelor de urmărire penală ale Secţiei 2 Poliţie Bacău pentru continuarea cercetărilor.

Furt de energie electrica stopat de jandarmi

0 Comentarii
O patrulă de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi staţiune balneoclimaterică Tg. Ocna - Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău, executând misiuni specifice de menţinere a ordinii publice în oraşul Tg. Ocna, în ziua de 24.02 în jurul orei 13.30, a fost sesizată de către o persoană despre faptul că o femeie a rupt sigiliul de la un contor electric şi a branşat ilegal la reţeaua de distribuţie a energiei electrice apartamentul unde locuieşte.
           Imobilul respectiv se află în administrarea Primăriei oraşului Tg. Ocna, care în data de 18.02.2015, a făcut unele debranşări de la reţeaua de electricitate pentru neplata facturilor.         

Urmare a celor sesizate şi observate la faţa locului, jandarmii au întocmit pe numele   persoanei respective, M.M. de 36 ani, domiciliată într-o comună din judeţul Brăila şi locuind fără forme legale în oraşul Tg. Ocna, actele de constatare sub aspectul susceptibil săvârşirii infracţiunii de furt şi rupere de sigilii, dosarul în cauză cu actele de constatare fiind predate organelor de urmărire penală ale Poliţiei Tg. Ocna pentru continuarea cercetărilor.

23 februarie 2015

TVA de 9% din 2016 pentru carne, legume, peste si fructe

0 Comentarii
Cota standard de TVA va scadea de la 24% la 20% iar pentru carne, legume, peste si fructe la 9%, incepand cu 1 ianuarie 2016, conform proiectelor de modificare a Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala.
Proiectul de Cod Fiscal mai propune reducerea cotei standard de TVA la 18%, incepand cu 1 ianuarie 2018.
Impactul bugetar brut al aplicarii cotei TVA de 20% va fi in 2016 de 11,6 miliarde lei, sume care raman la dispozitia populatiei si a agentilor economici. De asemenea, in 2016 impactul bugetar net al masurii va fi de 5,2 miliarde lei.
In ceea ce privesc beneficiile bugetului, se estimeaza o recuperare a veniturilor din TVA, contributii sociale, impozit pe salarii etc. in valoare de 6,4 miliarde lei, iar in economie se preconizeaza o crestere suplimentara de circa un punct procentual. In plus, numarul locurilor de munca ar putea creste cu aproximativ 145.000 in anul 2016, respectiv cu 75.000 in urmatorii ani.
Se mai are in vedere stimularea mediului de afaceri datorata imbunatatirii fluxurilor de cash-flow, precum si reducerea evaziunii fiscale, apreciata la incasari suplimentare anuale de 500 milioane lei.
Potrivit proiectului de Cod Fiscal, efectele aditionale pe termen mediu in urma implementarii noilor cote de TVA sunt imbunatatirea conformarii voluntare si apropierea ratei efective a TVA de rata medie (17-18%), imbunatatirea ocuparii atat prin locuri noi create, cat si suplimentar prin oficializarea unor locuri de munca din economia ascunsa, stimularea extinderii relatiilor de piata in agricultura, reducerea autoconsumului si cresteri implicite a veniturilor din TVA, iar indiferent de riscuri, inflatia se va mentine la niveluri reduse, putand absorbi eventuale riscuri asociate socurilor de natura ofertei.

Sursa: http://agroromania.manager.ro

Targul Tehnic International Bucuresti

0 Comentarii
In perioada 14 – 17 octombrie 2015, ROMEXPO va organiza cea de-a 41-a editie a
Targului Tehnic International Bucuresti – TIB, organizat in cadrul Centrului Expozitional Romexpo, Pavilionul A si platformele 1,4,10 si 11.
Targul este inclus in randul celor mai importante targuri tehnice la nivel international ce nu trebuie sa lipseasca din agenda oricarui specialist in domeniu.
Organizat cu succes inca din anul 1970 iar in anul 1993 fiind certificat la nivel international de catre Asociatia Globala a Industriei de Targuri – UFI, este un eveniment care se adreseaza specialistilor in domeniul industriei, respectiv:

  • Inginerie mecanica;
  • Masini unelte si scule;
  • Roboti industriali;
  • Pompe, compresoare si echipamente hidraulice;
  • Metalurgie si sudura;
  • Inginerie electrica;
  • Electronica si automatizari;
  • Aparatura de masura, control si testare;
  • IT si software industrial;
  • Comunicatii;
  • Producerea si prelucrarea maselor plastice;
  • Inginerie auto;
  • Transport si depozitare.
Fiind un targ dedicat tehnologiilor si echipamentelor industriale, in cadrul evenimentului vor fi lansate produse inedite, tehnologii si informatii de ultima ora cum ar fi: tehnologii laser, roboti industriali, masini unelte si masini industriale multifunctionale, produse cu design inovativ, pompe, compresoare si echipamente hidraulice, aparatura de masura, control si testare, produse IT si de software industrial.
Inscrierea si participarea la TIB 2015 ofera expozantilor numeroase avantaje, printre care :
  • Oportunitatea unica de a pune in valoare produsele, tehnologiile si proiectele pe care compania dumneavoastra le dezvolta in domeniu;
  • Intalnirea cu potentiali clienti si parteneri din industrie, cu care veti avea ocazia sa incheiati contracte;
  • Informarea cu investitiile din domeniu, dar si cu ultimele tendinte din industrie, atat din Romania, cat si la nivel european;
  • Pe durata targului vor fi organizate conferinte si seminarii, prezentari si demonstratii dedicate in special vizitatorilor specialisti;

Tarifele pentru inchirierea spatiilor expozitionale sunt diferentiate in functie de configuratia standurilor, respectiv:
  • Inchiriere stand cu o latura libera 115 euro/m2 + TVA
  • Inchiriere stand cu 2 laturi libere 120 euro/m2 + TVA
  • Inchiriere stand cu 3 laturi libere 125 euro/m2 + TVA
  • Inchiriere stand cu 4 laturi libere 130 euro/m2 + TVA
  • Chirie spatiu exterior 35 euro/m2 + TVA
In vederea promovarii industriei in judetul Bacau, Camera de Comert si Industrie Bacau sprijina participarea firmelor din judet ce activeaza in domeniul industriei la acest eveniment de importanta nationala si internationala.
Firmele membre ale Camerei de Comert si Industrie Bacau beneficiaza de reduceri de pana la 20% la tarifele de inchiriere a spatilor expozitionale.

A demarat proiectul „START-UP în doi pasi”

0 Comentarii
Camera de Comerţ şi Industrie Bacău, in parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, Asociaţia Happy Moms şi CIT Irecson – Centrul de Informare Tehnologică SRL a demarat proiectul „START-UP în doi paşi – educaţie antreprenorială bazată pe inovare şi ajutor de minimis”, în perioada februarie – decembrie 2015.
Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară  3 – „Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor”, Domeniul major de intervenţie 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”, având un buget de 6,861 milioane de lei, din care contribuţie proprie 137.230,72 lei.
Proiectul urmăreşte creşterea abilităţii persoanelor de a materializa idei de afaceri, prin dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi manageriale. Grupul tintă al proiectului este format din 400 de persoane cu vârsta peste 18 ani (din care 140 de femei), din regiunile de dezvoltare Centru şi Nord – Est. Dintre aceştia, 50% sunt persoane cu vârsta cuprinsă între 18-25 de ani, înmatriculaţi în învăţământul superior.
Proiectul vizează crearea unei atitudini pozitive faţă de cultura antreprenorială bazată pe inovare, creşterea capacităţii individuale de ocupare pe cont propriu a persoanelor peste 18 ani prin consiliere, formare profesională asistenţă şi sprijin pentru iniţierea afacerilor, dar şi creşterea ratei de ocupare în sectoarele turism şi ecoturism, textile şi pielărie, lemn şi mobilă, industrii creative, industria auto şi componente, tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor, sănătate şi produse farmaceutice, energie şi management de mediu, bioeconomie, biofarmaceutică şi biotehnologii, procesarea alimentelor şi a băuturilor.
Se vor finanţa 48 de idei de afaceri start-up (inclusiv prin intermediul proiectelor de tip start-up şi spin-off inovativ) prin intermediul schemei de ajutor de minimis. Astfel finanţarea maximă este de 25.000 euro / întreprindere, în totalitate nerambursabilă.
Prin acest proiect, se creează oportunităţi crescute de înfiinţare de noi afaceri inovative ce vor genera pe termen scurt si lung noi locuri de muncă  - cel puţin 96 de joburi, fapt ce va contribui la creşterea competitivităţii celor două regiuni de interes şi la dezvoltarea unui mediu economic durabil, datorită asistenţei şi activităţilor de sprijin derulate în cadrul proiectului, prin intermediul centrelor de sprijin create şi dezvoltate.