31 martie 2016

Addicted to MUSIC in Club Ponton

0 Comentarii
Muzica, te face sa SIMTI, sa VIBREZI, sa TRAIESTI.

Suntem aluPonton si suntem DEPENDENTI DEMUZICA si sambata 2 aprilie.

Trupa Maroon 5 vine in Romania

0 Comentarii
Adorată de întreg mapamondul, Maroon 5 va susține primul concert din România, în data de 5 iunie, iar carismaticul Adam Levine se va asigura că publicul iși va aminti acest show pentru foarte mult timp!

Maroon 5, lansată în Los Angeles, cu bine-cunoscutul stil musical unic, și-a consolidat poziția în industria muzicală ca fiind una dintre cele mai rezistente și longevive trupe ale muzicii pop. A câștigat primul dintre cele 3 premii Grammy, la categoria Best New Artist în 2005 și a vândut peste 17 milioane de exemplare ale albumelor ân ântreaga lume. Discurile lansate de trupă au fost de asemenea placate cu aur și platină ân peste 35 de țari.

Maroon 5 a caștigat fanii și criticii deopotrivă cu stilul muzical inovator, un mix rock/R&B, introdus în albumul lor de debut, Songs About Jane și în dublul album placat cu platină, It Won’t Be Soon Before Long, care a inclus hit-uri precum Makes Me Wonder și If I Never See Your Face Again.

Pret bilet: intre 151,2-572,4 lei
Sursa: www.eventim.ro

Trupa Muse vine in Romania

0 Comentarii
Pe noul lor album, “Drones”, Bellamy (chitară, voce), Dominic Howard (bass) și bateristulChristopher Wolstenholme își arată din nou clasa și măiestria compozițională.
Dupa cum ne-a obisnuit, Muse este un critic acid al societății, dar și un vizionar distopic, versurile scrise la obiect și puse pe un sound rock pompos mergând direct la public. 
Drones este un album concept, care spune povestea protagonistului, într-un mod deosebit, prin relatarea diverselor stări pe care acesta le experimentează – de la abandon și pierderea speranței la indoctrinarea de catre sistem ca dronă umană.
Muse este un bun entertainer rock și ca exemplificare stau mărturie piesele „Psycho“, „Dead Inside“, „Reapers“ și „Aftermath“.
În acest turneu, Muse a înglobat noile piese într-un singur set, iar restul sunt de factură Best of Hits.
 Cu peste 20 de milioane de albume vândute, peste 50 de premii primite, dintre care 3 Grammy, Muse revine la București pe parcursul turneului de anul acesta cu un show de excepție sub egida festivalului Rock The City, pe 29 iulie 2016 în Piața Constituției.
Pret bilet: intre 194.4-356.4 lei
Sursa: www.eventim.ro

The Hollywood Vampires vin in Romania

0 Comentarii
Se poate numi o “vara incendiara” aceea in care ai ocazia sa-l vezi in carne si oase pe Johnny Depp, in rolul de rock-star fluturandu-si pletele , pe o scena imensa si stapanind chitara precum un adevarat  zeu  al muzicii. Acest vis va deveni realitate anul acesta, pe  6 Iunie in  Bucuresti, la Romexpo, cand super-grupul The Hollywood Vampires format din Johnny Depp, Alice Cooper si Joe Perry ( Aerosmith) va sustine un show exploziv in premiera in Romania. Este o onoare , dar si un moment unic pentru tara lui Dracula, avand in vedere ca o trupa precum The Hollywood Vampires vine la noi in acelasi an in care a performat la decernarea premiilor Grammy.
Johnny Depp, unul dintre cei mai cunoscuti actori ai planetei are bineinteles un program incarcat, impartindu-si viata intre cariera muzicala si film, asa ca romanii se numara printre putinii norocosi care se vor putea bucura de o intalnire de gradul zero cu titanul marilor ecrane.
 Grupul The Hollywood Vampires, in care s-au perindat nume grele ale rock-ului precum John Lennon sau Ringo Starr, a fost infiintat de catre legendarul Alice Cooper in 1970. In 2015, i-a cooptat pe Johnny Depp si Joe Perry ( Aerosmith) pentru a sustine un concert la Festivalul Rock in Rio, din Brazilia, iar dupa succesul rasunator, acestia au decis sa porneasca in turneu incepand cu data de 24 Mai 2016.
 Asadar, Phoenix Entertainment va invita sa va racoriti in aceasta vara cu un concert de proportii : The Hollywood Vampires, pe 6 Iunie, la Romexpo .
Pret bilete: 
Diamond Circle 439 ron,  Golden Circle 249 ron, Normal Circle 149 ron. Acestea sunt disponibile in numar limitat. Dupa epuizarea lor, preturile vor  fi: 459 ron la Diamond Circle, 279 ron la Golden Circle si 169 ron la Normal Circle.
Sursa: www.eventim.ro

Nigel Kennedy vine in Romania

0 Comentarii
Impresionatul NIGEL KENNEDY, cel mai aclamat si bine vandut violonist din toate timpurile, concerteaza in Romania, la Sala Palatului din Bucuresti, pe data de 16 octombrie, incepand cu ora 20.00, intr-un show concept, ce se invarte in jurul “Anotimpurilor” lui Vivaldi. “Am inceput sa cant muzica pentru a impartasi aceasta bucurie nebuna a sunetelor”, spune Nigel Kennedy.
Concertul va cuprinde minunatele ”Anotimpuri” scrise de Antonio Vivaldi in 1723 si publicate in 1725 in Amsterdam, de data aceasta reinterpretate intr-o maniera unica de marele violonist, Nigel Kennedy, si o aventura cu “peripetii sonore” alaturi de o intreaga orchesta compusa din 30 de muzicieni. Nu degeaba cei de la The Guardian au mentionat clar si concis ca daca cineva are dreptul de a se juca cu Vivaldi acela este cu siguranta Nigel Kennedy. “Totusi suntem in secolul 21 si imi doresc sa prezint o noua interpretare a pieselor, lucru ce mi se pare vital pentru lumea moderna de azi”, mai adauga Kennedy.
Dupa spectacolul din Bucuresti, marele artist va sustine cu al doilea concert live in Romania, de data aceasta la Cluj-Napoca, pe 19 octombrie, ora 20.00.
Biletele se gasesc la urmatoarele categorii de preturi:       
•          CATEGORIA I – 350 RON
•          CATEGORIA II – 250 RON
•          CATEGORIA III – 150 RON
•          CATEGORIA IV – 100 RON

Sursa: www.eventim.ro

Trupa Scorpions revine in Romania

0 Comentarii
Renumitul grup german SCORPIONS revine în București pentru a celebra alături de publicul român aniversarea a 50 de ani de activitate sub egida turneului mondial - Return To Forever/ 50th Anniversary Tour!
În 16 iulie, la Romexpo, Scorpions va susține un concert memorabil în care hit-urile devenite deja imnuri vor reprezenta punctul culminant: Still Loving YouWind Of ChangeRock You Like a HurricaneSend me an Angel sunt doar cateva dintre melodiile pe care fanii le vor asculta live.
Pe lânga efectele spectaculoase și decorurile create special pentru acest eveniment, grupul promite multe alte surprize pentru publicul român, într-un concert marca Best of  Life.
În cei 50 de ani de carieră, Scorpions a devenit una dintre cele mai apreciate formații rock ale Europei și a inspirat fiecare generație, nenumarați artiști urmându-le pașii.
Succesul de care se bucură trupa este exprimat atât prin cele peste 100 de milioane de albume vândute la nivel mondial, cât și prin nenumaratele premii câștigate, grupul originar din Hannover cucerind publicul din toate colțurile lumii prin sutele de concerte susținute în fața milioanelor de fani.
Mii de momente magice au consolidat reputația Scorpions, ca una dintre puținele trupe ce au iesit în evidență de-a lungul timpului, fiind o trupă de referință în muzica rock internațională.
Pret bilet: intre 145,8-270 lei
Sursa: www.eventim.ro

Targ de Antichitati

0 Comentarii
Pentru iubitorii de arta si frumos, Hello Shopping Park organizeaza a doua editie 2016 a Targului de Antichitati.
Obiecte decorative, carti, numismatica, filatelie, bijuterii.

Targ de Imbracaminte si Incaltaminte

0 Comentarii
Vizitati Targul de Imbracaminte/Incaltaminte, deschis in perioada 13 -17 aprilie la Central Plaza Bacau.
Veti gasi cele mai bune preturi la imbracaminte si incaltaminte.

Spectacolul ''Punguta cu doi bani'' la Teatrul Bacovia

0 Comentarii
Era odată o babă şi un moşneag. Baba avea o găină, şi moşneagul un cucoş; găina babei se oua de cate două ori pe fiecare zi şi baba manca o mulţime de ouă; iar moşneagului nu-i da nici unul. Moşneagul intr-o zi perdu răbdarea şi-i zise sa treacă pe la Teatrul Municipal Bacovia duminica 3 aprilie ca să vadă continuarea poveștii.
Distribuţie: 
Andreea Sandu Dominte, Alina Neagu, Adina Iftime, Marian Puiu Gheorghiu, Ion Coşa, Mihai Chihaia
Regie artistică: Petru Valter

Comedia Nationala: OMUL CU MARTOAGA

0 Comentarii
Cea mai nouă montare a piesei „Omul cu mârțoaga” de George Ciprian este și cea mai modernă din punctul de vedere al jocului actoricesc si va avea loc in data de 30 mai la Teatrul Bacovia. Povestea piesei este pe cât de simplă, pe atât de amuzantă. Arhivarul Chirică, interpretat de Dan Tudor, este un împătimit al curselor de cai. 
Această pasiune îl face sa cumpere o mârțoagă și să piardă în urma pariurilor făcute, nu numai banii și încrederea propriei soții( Alina Chivulescu), care îl părăsește și pleacă împreună cu un fost prieten Nichita ( Marius Bodochi) dar și increderea tuturor celor de care într-un fel sau altul depinde soarta sa și a copiilor săi: directorul şcolii ( Tudorel Filimon), proprietarul calului (Andrei Duban) și inspectorul general ( Orodel Olaru ). Singurii oameni care îi rămân alături sunt: Varlam, cel mai devotat prieten ( Dragoş Ionescu) și Fira servitoarea ( Afrodita Androne).
Distributia: Dan Tudor, Marius Bodochi, Alina Chivulescu, Dragos Ionescu, Afrodita Androne, Tudorel Filimon, Orodel Olaru, Andrei Duban.

Spectacolul Varciorova. Carantina (Comedie cu Chirite)

0 Comentarii
O comedie cu Chirițe va avea loc in data de 3 aprilie la Teatrul Bacovia. Este semnată de unul dintre cei mai buni regizori din România – Alexandru Dabija, iar muzica și versurile îi aparțin Adei Milea! Spectacolul “Vârciorova. Carantină” este o revoltă împotriva a ceea se întâmplă în România de astăzi, o trezire la adevărata realitate, nu la cea care persistă în zilele noastre încă din vremea lui Caragiale și Alecsandri.

Distribuția:
O Șcubufloaie: Firuța Apetrei, O Afinoaie: Eliza Noemi Judeu, O Babă cu pensia: Simona Nica, O Chiriță de la Paris: Florina Găzdaru, A doua Chiriță de la Paris: Alina Simionescu, O Chiriță de la Londra: Daniela Vrînceanu, O Chiriță de la Hamburg: Corina Goranda, O Chiriță de la București, Luluța: Adelaida Perjoiu, Un Doctor: Bogdan Buzdugan, Un Soldat: Matei Bogdan, Un Călător: Ștefan Alexiu, Un Flintic: Dumitru Rusu, Guliță Anarhistul: Ștefan Ionescu.

Prima pedalare a primăverii 2016

0 Comentarii
Duminică, 3 aprilie, la ora 15:00, când soarele o sa bată cel mai tare, sunteti invitati în Piața Tricolorului, de unde veti pleca în primul marș al bicicliștilor băcăuani din acest an!

Sunteti așteptati cu mic, cu mare, la prima pedalare a primăverii din municipiul Bacău, pentru a marca venirea căldurii printr-o mișcare lejeră de câțiva kilometri, dar și pentru a le reaminti autorităților că dorințele noastre nu s-au schimbat și că vrem infrastructură dedicată bicicliștilor.

Prima pedalare a primăverii începe la ora 3 după-amiază în Piața Tricolorului, unde ne vom aduna, vom socializa, după care vom pleca imediat într-o tură pe următorul traseu: Piața Tricolorului - Hotel Decebal - Bulevardul Ioniță Sandu Sturza - str. Oituz - RMB - str. Energiei - str. Mioriței - Autogară - Bulevardul Unirii - statuia lui Ștefan cel Mare - Parcul Cancicov (punct final la "Lăcușor").

''Noaptea Tarziu'' in Club Vanity

0 Comentarii
Club Vanity va invita sambata 2 aprilie de la ora 23.00 sa petreceti alaturi de trupa ''Noaptea Tarziu''.
Haideti la distractie!

Spre Budapesta, de la 15 Euro, bilete de călătorie cu trenul

0 Comentarii
  
Pentru călătoria cu trenul între România şi Ungaria, pasagerii CFR Călători pot beneficia de bilete la tarife atractive prin ofertele FORTUNA Tickets şi TRIP Tickets.
 
Preţul unui bilet, de la Bucureşti spre Budapesta, începe de la 29 de Euro, pentru o călătorie cu trenul la vagon clasa a 2-a. Pentru a putea beneficia de reducerile din cadrul ofertei FORTUNA Tickets biletele trebuie achiziţionate cu minim 1 zi înainte de plecarea trenului. Costul biletului pentru călătoria la vagonul cuşetă (6 locuri) este de 39 Euro, iar la vagon de dormit (3 locuri) este 59 Euro.

Continuă înscrierile la Seminarul de legislatia muncii

0 Comentarii


Seminarul de Legislatia Muncii organizat de Camera de Comert si Industrie Bacau, in parteneriat cu Inspectoratul Teritorial de Munca Bacau, se reprogrameaza pentru data de 20 aprilie 2016.
Conferinţa isi propune sa abordeze teme de actualitate in domeniul relatiilor de munca, abordand urmatoarea tematica:
  • Noutati in legislatia muncii
  • Noul Cod fiscal si contractele de munca
  • Contractul individual de munca, obiective de performanta, criterii de evaluare
  • Clauza de neconcurenta, clauza de fidelitate, clauza de confidentialitate
  • Detasarea si delegarea
  • Noi aspecte privind suspendarea contractului de munca
  • Concedii de odihna, concedii medicale si alte tipuri de concedii
  • Evaluarea salariatilor
  • Cercetarea disciplinara a angajatului
Participantii vor avea posibilitatea adresarii de intrebari in domeniul relatiilor de munca si sa obtina raspunsuri in cadrul evenimentului, pentru problemele cu care se confrunta.
Sesiunea de instruire se adreseaza specialistilor din domeniul Resurselor Umane care doresc sa cunoasca ultimele noutati legislative si sa identifice solutii practice la problemele cu care se confrunta.
De asemenea, evenimentul se adreseaza angajatorilor care sunt interesati de stabilirea unor obiective de performanta pentru angajati si implementarea salarizarii in functie de rezultate.
Sursa: www.ccibc.ro

“AGROACTIVA 2016” - expozitie dedicata domeniului agricol in Argentina

0 Comentarii
In perioada 08-11 iunie 2016 in orasul Monje, Provincia Santa Fé, Argentina, Agentia ProCórdoba SEM a Rundei Internationale de Afaceri dedicate Utilajelor Agricole si Agro-pieselor de Schimb, va organiza targul “AGROACTIVA 2016″, editia 21.
Editie dupa editie, “AGROACTIVA” devine din ce în ce mai diversa, dar continua in a-si mentine reputatie in a fi principalul targ in cadrul caruia sunt expuse  utilajele agricole din intreaga tara.
Pe langa expunerea utilajelor agricole, in cadrul expozitiei se regasesc alte 3 zone cu destinatii diverse, respectiv:
  • zootehnie
  • gastronomie
  • aviatie – expunerea avioanelor si elicopetrelor organizata de Asociatiile Aeriene din provinciile Buenos Aires si Santa Fe, zona ce a reusit sa atraga atentia publicului.
Mii de fermieri si antreprenori vor avea oportunitatea de a intra in contact cu tehonologia prin intermediul demonstratiilor pe teren, fiind disponibila o suprafata de 300 ha.
In cadrul editiilor precedente au fost prezente, in calitate de vizitatori tari din America Centrala, America Latina, în principal din Brazilia, Ucraina, Rusia si unele tari din Africa si Australia.
Participantii prezenti la expozitie au posibilitatea de a afla oferta a peste 300 de expozanti si aproximativ 20 organisme publice si private, devenind locul potrivit unde se pot gasi tehnologii avansate, servicii noi, diversitate si chiar si o zona comerciala.

S-a reprogramat cursul practic de „CONTABILITATE”

0 Comentarii
Cursul practic de “Contabilitate” organizat de Scoala de Comert si Industrie Bacau s-a reprogramat pentru perioada 12 aprilie – 30 mai 2016.
Cursul se adreseaza persoanelor care doresc sa  dezvolte o cariera in domeniul contabil. Programul ofera posibilitatea participantilor de a dobandi cunoştintele necesare pentru a realiza o interpretare corecta a legislatiei din domeniu in vederea realizarii analizei contabile si efectuarii documentelor specifice.
Tematica programului cuprinde:
Componenta teoretica
  • Notiuni introductive de contabilitate si fiscalitate
  • Planul de conturi
  • Elemente patrimoniale
  • Operatiuni interne de gestiune
  • Inregistrari contabile
  • Documente contabile
  • Contabilitatea veniturilor si cheltuielilor
  • Contabilitatea decontarilor de TVA
Componenta practica
  • registrul jurnal de incasari si plati
  • impozitul pe profit, salariile, declaratiile fiscale
  • imobilizarile, evidenta stocurilor
  • repartizare cheltuieli
  • evidenta intrari şi iesiri de numerar din casierie
  • evidenta operatiuni din contul bancar
  • calcul al costurilor de productie
  • aplicatii intr-un program de informatica de gestiune
La finalul sesiunii de instruire, participantii vor obtine certificat de absolvire recunoscut la nivel national de catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.
Sursa: www.ccibc.ro

Produsele vandute la PROFI sunt sigure pentru consum

0 Comentarii
Produsele vândute prin magazinele PROFI se pot consuma în siguranță, confirma rezultatele unui val de controale inopinate efectuate in data de 30 martie de echipe ale Direcției de Sănătate Publică - DSP, Poliției Economice, Oficiului pentru Protecția Consumatorilor – OPC, Poliției de stat și Direcției Sanitar Veterinare non animale – DSV. Nu mai puțin de 11 controale DSV au fost efectuate la magazinele retailerului în județele Arad și Hunedoara, iar constatările oficiale demontează acuzațiile nefondate lansate ieri de Gabor Ciprian, fostul șef al unui magazin PROFI din Arad, suspendat din funcție pentru abateri foarte grave.
CV-ul fostului șef menționează că înainte de a se angaja la PROFI, el ar fi studiat ca masterand în management la Universitatea de Vest Vasile Goldiș, din ARAD,dar o verificare atentă arată ca nu este și nici nu a fost vreodată înscris la cursurile respective. Tot în CV apare și faptul ca ar fi fost Administrator Manager la SC FRUTISSA JUICE SRL dar, din nou surpriză, verificând acum oricine constată că acea firmă nu există.
Sesizată de unii din angajații magazinului, pe 15 februarie conducerea PROFI a demarat o cercetare internă, în urma căreia au ieșit la iveala fapte extrem de grave de care se face vinovat Gabor Cristian, fapte ce merg până la falsificarea unor documente. În consecință, el a fost suspendat din functie. La aflarea deciziei, a început să facă public declarații pe cât de șocante, pe atât de neadevărate, cu privire cum se lucrează în magazine.
Ce a reieșit până acum din controlul menționat? Că fostul șef cerea foloase necuvenite furnizorilor pentru a efectua comenzi către aceștia; manipula datele din sistemul informatic al rețelei, falsificând inventarul cu zeci de mii de lei în cele doar șase săptămâni de când a preluat magazinul; deconta sume care nu fuseseră aprobate de superiorul său; nu respecta regulile și procedurile de organizare a programului de lucru al personalului magazinului, ceea ce a condus la nemultumiri din partea angajatilor; nu respecta regulile și procedurile cu privire la comunicarea orelor suplimentare efectuate de către angajații magazinului; completa în alb cereri de concediu de odihnă, fără ca acestea să fie semnate și de către personalul magazinului, și multe altele.
https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Mario Joy lansează videoclipul pentru hitul "California"

0 Comentarii
După ce a înregistrat rezultate fantastice demne de un artist internaţional, precum locul 2 în Turcia şi Bulgaria, locul 5 în Liban, iar în Romania a fost locul 9 la doar 5 zile de la lansare, Mario Joy aduce în atenţia fanilor mult asteptatul videoclip pentru piesa "California". Tema aleasă este una underground combinată cu foarte mult dinamism. Hitul "California" se bucură în prezent de peste 100.000 căutari pe platforma Shazam şi peste 2,5 milioane vizualizări pe Youtube înregistrate în cele două luni de la lansare.

Având acelaşi manager ca al Otiliei “Bilionera “,  Ionuţ Bejinariu  ne-a declarat: “Mario Joy este un artist ce promite şi de care vom auzi multe lucruri frumoase, un artist demn de topurile internaţionale, lucru ce il va dovedi în perioada următoare.”

https://youtu.be/sfWnmcNKotY

Noutati de la Lay's

0 Comentarii
Pentru a promova parteneriatul oficial cu UEFA Champions League®, Lay’s ofera romanilor si fanilor europeni sansa de a castiga bilete la finala UEFA Champions League din luna mai, de la Milano. Pentru a intra in competitie, toti cei interesati trebuie sa incarce propria interpretare a imnului oficial al competitiei folosind aplicatia Dubsmash, pana la data de 10 aprilie.

In luna martie, Lay’s a adus imnul UEFA Champions League pe strazile din Europa, interpretat deCorul Campionilor” intr-o serie de evenimente fara precedentPrin acestea, Lay’s si-a propus sa creasca entuziasmul publicului, pe masura ce prestigioasa competitie de fotbal avanseaza spre rundele finale.

Pentru a vedea Corul Campionilor luand Europa prin surprindere si pregatind fanii pentru emotia meciurilor.

Salonul de Primăvară al Artei Naive

0 Comentarii
Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bacău, în parteneriat cu Centrul  de Cultură  „George Apostu” Bacău şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Bacău organizează joi, 31 martie 2016, ora 16.00, la Muzeul de Artă Contemporană „George Apostu”: „Salonul de Primăvară al Artei Naive” .
              „Salonul de Primăvară al Artei Naive”  se bucură de longevitate şi amploare naţională şi se dovedeşte, cu fiecare ediţie, prin valoroasele lucrări de pe simeze şi prin contribuţiile aduse de participanţi, a fi o încântare pentru public. Evenimentul asigură promovarea valorilor artei naive şi transmiterea tradiţiilor, ca element de moştenire culturală. 
              Aflat la cea de a XXV-a ediţie, „Salonul de Primăvară al Artei Naive” continuă şi diversifică acţiunile de susţinere şi punere în valoare a artiştilor naivi din diferitele zone ale ţării, aducând în faţa publicului peste 130 lucrări aparţinând creatorilor din Bacău, Iaşi, Bucureşti, Constanţa, Buzău, Galaţi, Brăila, Vaslui, Caraş-Severin, Prahova.
              Juriul, avându-l ca preşedinte pe binecunoscutul artist Ilie Boca, va decide asupra celor mai valoroase lucrări, acestea urmând a fi răsplătite cu premiile acordate de organizatori. 

              Izvorul tematic al artiştilor naivi se regăseşte într-o bună măsură în arta populară (costume, obiceiuri, dansuri, sărbători, muzică). Legătura dintre aceste elemente şi salon este realizată de clasa de nai a Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Bacău, coordonată de prof. Constantin Draghici. Vor încânta publicul prezent la vernisaj două tinere talente: Sabina Lupu şi Andreea Dionisie.

Cetătenii Activi pentru Bacău, premiati la Gala Premiilor Participării Publice

0 Comentarii
Asociația Romanian Youth Movement for Democracy a obţinut premiul „Administraţia la lumina zilei”, în cadrul celei de-a VII-a ediție a Galei Premiilor Participării Publice, pentru toate activităţile întreprinse în cei doi an de desfăşurare a proiectului Cetăţeni Activi pentru Bacău. Evenimentul de decernare a premiului, organizat de Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe), a avut loc în seara zilei de joi, 24 martie.

Dacă vrem magie, refuzăm imposibilul!

Acesta a fost sloganul pe care organizatorii l-au considerat potrivit pentru a exprima esenţa celor 13 acțiuni premiate în Gală. Concretizând posibilul din imPOSIBIL, timp de doi ani de zile echipa proiectului Cetățeni Activi pentru Bacău a urmărit îndeaproape activitatea consilierilor și a mobilizat cetăţenii să-i pună la treabă pe aleşii locali. Astfel, cetăţenii s-au apropiat de deciziile publice, iar acţiunile Primăriei au devenit mai transparente. Deşi acţiunile din cadrul proiectului au adus o îmbunătăţire în ceea ce privește transparența activității instituțiilor locale, echipa Cetățeni Activi pentru Bacău este de părere că cei care ne conduc mai au multe aspecte de evaluat şi îndreptat pentru ca cetăţeanul să fie parte integrantă din procesul luării deciziilor care îl privesc.

Pentru întreaga activitate a proiectului, asociaţia Romanian Youth Movement for Democracy a fost onorată cu premiul „Administraţia la lumina zilei”

„Noi, la Cetăţeni Activi, am încercat să fim un agregator și permanent susținător al iniţiativelor civice din municipiul și județul Bacău. Am început din anul 2014 să monitorizăm activitatea consilierilor locali şi judeţeni, obvervând că numai unul din cei 60 de consilieri de la vremea respectivă şi-a publicat raportul de activitate, lucru care este obligatoriu prin Legea adminstraţiei. Am organizat conferinţele Aleşii băcăuani la raport, în 2014 şi 2015, am dezvoltat rapoarte detaliate despre ce activitate au avut aceştia și am prezentat rezultatele activității lor în cifre astfel încât oamenii să înţeleagă cât mai clar nivelul de interes al aleşilor lor față de problemele din comunitate. Acesta a fost numai o parte din proiect, pe lângă care am avut foarte multe iniţiative: evenimente stradale, informări despre activitatea aleșilor, cartări ale oraşului cu locurile preferate de băcăuani prin acțiunea Map me Happy, mese rotunde în care am susținut și am prezentat consilierilor locali proiecte ale tinerilor din Bacău precum Little Free Library, Băcăuanii vor piste pentru biciciclete sau Zilele Parcului Gherăiești. Am integrat în demersul nostru mai multe proiecte locale, astfel că, aducându-le împreună, am creat o comunitate civică activă”, a precizat Marian Dămoc, managerul proiectului.

Alături de Cetăţeni Activi pentru Bacău, alte două iniţiative de la nivel local au fost premiate


Bacăul a fost omniprezent în Gală, nu mai puţin de 3 iniţiative de la nivel local fiind premiate. Asociația pentru Dezvoltare Activă a primit distincţia „Fiecare parc cu eroii lui” pentru campania „Zilele Parcului Gherăiești 2”. Aceasta a promovat potenţialul biologic şi de agrement al Parcului Gherăieşti în comunitatea locală, alături de un stil de viaţă sănătos în rândul tinerilor, activităţile fiind întreprinse cu ajutorul a peste 70 de voluntari. Premiul „Elevii câștigă finala” a fost acceptat de Asociația Elevilor din Bacău pentru campania „Lăsați-ne să batem mingea!”. Elevii au făcut în aşa fel încât autorităţile locale să nu mai ignore hotărârea de consiliu votată acum 6 ani care prevedea ca terenurile de sport din municipiu să fie accesibile şi în afara programului şcolar.

Campanie LIDL impreuna cu Oana Cuzino

0 Comentarii
Lidl, impreuna cu Oana Cuzino, demareaza un program care isi propune sa protejeze frumusetea romaneasca, invitand romancele sa constientizezeimportanta ingrijirii pielii. Cu gama de produse Cien, potrivita oricarui tip de piele si oricarei femei din Romania, putem sa avem grija de frumusetea noastra.

Putina lume stie ca pielea este, de fapt, cel mai mare organ al corpului omenesc. Din pacate, la fel de putini inteleg nevoia de a o ingriji zilnic. A intretine o piele sanatoasa nu este un proces extrem de complicat, nu trebuie sa necesite un efort deosebit si trebuie sa fie accesibil tuturor. Campania Lidl vine in sprijinul frumusetii cu sfaturi si produse potrivite si invita romancele sa constientizeze importanta ingrijirii pielii.

Desi sunt considerate printre cele mai frumoase femei din lume, doar 10 %dintre romance mai au grija de felul in care arata. Astfel, pentru a-ti proteja frumusetea, gama Cien de la Lidl raspunde oricaror exigente, dar si tuturor nevoilor pielii.

Noutati de la KFC

0 Comentarii
KFC a lansat oferta cu cel mai mic pret de pana acum: numai 4,5 lei pentru fiecare dintre cele patru combinatii diferite de produse proaspete. Clientii pot alege intre Crispy Sandwich, 3 Hot Wings, Booster sau Hot Booster, alaturi de o portie mica de cartofi.

Crispy Strips alaturi de o portie de cartofi prajiti este combinatia preferata a clientilor KFC, iar peste jumatate dintre ei prefera produsele picante. Astfel, oferta „Nu e panica, man!” include trei combinatii cu gust picant si una nepicanta.

„Campania „Nu e panica, man!” a fost un real succes inca din primul an in care a fost lansata. Am gandit ofertele acestei campanii in asa fel incat sa satisfaca orice dorinta a clientilor nostri: de la o gustare rapida, la un meniu complet si accesibil”, a declarat Monica Eftimie, Chief Marketing Officer, KFC Romania.

O elevă din Bacău, pe scena Next Star, pentru a doua oară

0 Comentarii
Bacăul va fi reprezentat în această săptămână, din nou, pe scena celei mai cunoscute emisiuni de talente pentru copii din România, Next Star, difuzată de Antena 1. În ediția de joi, 31 martie, programată de la ora 20.30, o veți putea admira pe scena concursului pe Delia-Andreea Andrei, elevă a Palatului Copiilor Bacău, la Cercul de muzică ușoară, coordonat de profesorul Claudiu Filip.

            Tânără solistă, în vârstă de 11 ani, va interpreta melodia – ”Rhythm Inside”, înscrisă de Belgia în competiția internațională pentru profesioniști Eurovision 2015. Este pentru a doua oară când Delia cântâ pe scena celebrei emisiunii, de data aceasta băcăuanca fiind invitată direct în concurs, fără a mai trece prin etape preliminare de preselecție.


”Delia are un talent nativ și un timbru foarte matur pentru vârsta ei, o impostație vocală foarte matură, un auz muzical foarte bun. Face parte din grupa de performanță a Cercului. Este pentru a doua oară când participă la Next Star, a mai fost selectată și în 2014, anul în care a mai participat, în trei reprezentații, o altă elevă foarte talentată din grupa de performanță,  Luca Ambra – Maria. Și atunci și acum singurii copii din Bacău calificați în acest concurs, la secțiunea Muzică ușoară, au fost de la Palatul Copiilor. Îi urăm succes Deliei la Next Star și tuturor elevilor noștri înscriși în competiții!”, a declarat Claudiu Filip, profesorul de canto al Deliei - Andreea Andrei, coordonator al Cercului de Muzică ușoară al Palatului Copiilor Bacău. 

30 martie 2016

Bikers For Humanity

0 Comentarii
Scopul celor de la Biker for Humanity, este ca în weekendul 17-19 iunie să va strângeti cât mai mulți motocicliști în Bacău, unde, alături de Habitat for Humanity, să ajutati la construirea a 40 de locuințe.

Conferinta Natională "Îngrijirea paliativă - beneficii si provocări"

0 Comentarii
În zilele de 7-8 aprilie 2016 va avea loc la Bacău Conferinţa Naţională ,,Îngrijirea paliativă-beneficii şi provocări”, eveniment ce va aduce împreună reprezentanţi ai Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din toate regiunile ţării, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale sau alţi furnizori de servicii medicale şi servicii sociale.

Agenda Conferinţei va fi următoarea:

Ziua 1

Cuvânt de deschidere- Mihaela Dumitrache- Director Executiv Asociaţia Lumina; Parteneriatul public-privat. Modele de servicii sociale- Sorin Braşoveanu- Director General D.G.A.S.P.C. Bacău

Prezentarea proiectului ,,Îngrijiiri paliative-măsuri integrate pentru incluziune socială”.- Mihaela Dumitrache- Director Executiv Asociaţia Lumina, Sorin Bârlădeanu- Director D.G.A.S.P.C. Bacău

,,Stabilirea strategiei pentru introducerea Metodologiei de lucru în îngrijirea paliativă, în instituţii”.

Ziua 2

Îngrijirea Paliativă. Prezentare generală. Statistici la nivel naţional şi regional.- Mălina Dumitrescu- Preşedinte A.N.I.P. & Mara matei- Specialist Relaţii Publice- Asociaţia Lumina

Cum îmbunătăţeşte îngrijirea paliativă situaţia copiilor din sistemul de protecţie.- Mihaela Dumitrache- Director Executiv Asociaţia Lumina

Suportul emoţional al îngrijitorilor.- Marcelica Chiriac-psihoterapeut -Asociaţia Lumina, Lucian Bodor- C.N.A.S.R., suc. Bacău

Sesiune de întrebări. Cuvânt de încheiere.

Lansare de album Stres in Pub S

0 Comentarii
Pub S va invita in data de 2 aprilie de la ora 22.00 la o lansare de album ''Stres- Tot raul spre bine''.
INVITATI: DRAGOS MIRON, DJ ABS, G.U.S

Pret bilet: 15 lei

Delia in concert la Sala Palatului

0 Comentarii
Anul 2015 a fost clar anul Delia. "Pe aripi de vant" a fost prima piesa care a stationat 21 de saptamani no 1 in Media Forest, iar "Cum ne noi" alaturi de Carla's Dreams a depasit recorduri inimaginabile. A fost prima piesa in limba romana care a depasit 10 milioane de vizualizari pe youtube in mai putin de o luna si a fost declarata de curand cea mai vizualizata din Romania in acest an, cu peste 33 de milioane de vizualizari. "Da, mama" a fost piesa care a schimbat industria muzicala, fiind considerata cea mai indrazneata piesa din ultimii ani si a generat aproape 29 de milioane de vizualizari in doar 5 luni de la aparitie. 
Cu asa cifre in spate, comparabile doar cu artistii internationali, Delia pregateste urmatorul show la Sala Palatului in data de 2 si 3 aprilie.
Dupa un sold out in 2015, artista va pregateste intrarea in lumea ei. Pentru o seara plina de imaginatie, muzica, surprize si invitati neasteptati, Welcome to Deliria!
Categorii bilete:
Cat VIP-300 lei (include bilet intrare concert, invitatie la petrecerea de dupa concert, CD cu albumul ce urmeaza sa se lanseze la concert)
Cat 2-180 lei
Cat 3-130 lei
Cat 4-100 lei
Cat 5-90 lei
Cat 6-70 lei

Smiley si Feli vin la Bacau

0 Comentarii
CONCERTE BACAU mentine standardele ridicate si vă aduce în Bacău MEGA-EVENIMENTUL "SMILEY & FELI", pe 22 aprilie la Teatrul de Vară.
SMILEY, cel mai în vogă artist român si creatorul celui mai mare hit al momentului, "Pierdut buletin", va susține un concert special pe 22 aprilie, de la ora 19:00, la Teatrul de Vară din Bacău, alături de FELI DONOSE, autoarea uneia dintre cele mai vizionate piese, "Creioane colorate". 
Producția va fi un concept propriu: SMILEY & FELI. Pregătiți-vă pentru foarte multe surprize, totul fiind impachetat intr-un show de poveste unde buna dispozitie va fi pe primul loc! Se va canta cu LIVE BAND dovedind inca o data, daca mai era nevoie, ca muzica adevarata se canta si se simte live. Muzica va fi in stare pura, exact cum o simt SMILEY & FELI: mai noua, mai multa, mai spontana, mai adevarata, mai libera. 
Biletele sunt disponibile prin agentia PRO-EVENT, str. Mihai Viteazu, nr.3 sau la casieria Teatrului de Vară.