29 martie 2016

Asistenta socială si misiunea filantropică a Arhiepiscopiei Romanului si Bacăului

0 Comentarii
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la evenimentul prilejuit de ”Zilele Asistenței Sociale” organizat la Bacău prin Colegiul Național al Asistenților Sociali din România, filiala Bacău și DGASPC Bacău, a fost evidențiată misiunea socială a Bisericii și implicarea Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului în dialogul social și susținerea persoanelor aflate în dificultate. 
Desfășurat într-un cadrul festiv, în Sala mare a Consiliului Județean Bacău, în data de 24 martie 2016, evenimentul a reunit asistenții sociali ai instituțiilor reprezentative ale județului, participând la sesiunea de comunicări prilejuită de Ziua Mondială a Asistenței sociale.
După deschiderea evenimentului de către Domnul Lucian Bodor, președintele Filialei Județene CNSAR, reprezentanții mai multor instituții precum: Avocatul Poporului, Prefectura Bacău, DGASPC Bacău, au luat cuvântul, evocând rolul asistentului social în societatea contemporană.
Mai mulți conferențiari au susținut teme relevante despre subiectul propus: Societatea prosperă  atunci  când demnitatea și drepturile oamenilor sunt respectate, evocând aportul adus de către instituțiile pe care aceștia le reprezintă.
Delegat din partea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim a fost Pr. Ilarion Mâță, inspector eparhial în cadrul Sectorului Social – Filantropic, care a transmis cuvântul de binecuvântare și apreciere a tuturor lucrătorilor și ostenitorilor din acest domeniu de activitate ce săvârșesc mereu Liturghia aproapelui. Imediat după acest moment, Pr. Ilarion a evocat importanța și relevanța misiunii pe care o deține un asistent social în contextul actual și impactul misiunii sale în transformarea în bine a societății, prezentând un material intitulat Demnitatea la vârsta a III-a și misiunea asistentului social. Îmbătrânirea ființei umane și consecințele acesteia.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu