29 martie 2016

Băcăuanii sustin viata si demnitatea umană

0 Comentarii
În duminica a doua a Postului Mare, cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în municipiul Bacău a avut loc manifestarea publică  „Marşul pentru Viaţă”, care anul acesta a avut ca temă principală militarea pentru drepturile familieisub sloganul“Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie”.
Evenimentul stradal de apărare a vieții și demnității umane a debutat începând cu ora 12:00, având ca punct de pornire Parcul Catedralei din centrul municipiului Bacău și a continuat pe traseul: Parcul Catedralei "Înălțarea Domnului" - Statuia lui Ștefan cel Mare - Prefectura Bacău - Primaria Bacău - Maternitatea Bacău - Biserica “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (Parcul „Cancicov”). La această acțiune au participat peste 500 de tineri băcăuani.
Prin acest eveniment se doreşte sensibilizarea societăţii civile asupra mai multor realităţi: existența, unicitatea, demnitatea și valoarea fiecărui om începând din momentul conceperii; situațiile defavorabile, precum sarcina nedorită, statutul marital, situația economică etc. care pot aduce femeia într-o criză de sarcină;  răspunsul la această criză nu este întreruperea de sarcină, ci sprijinirea mamei, înainte și după naștere, de către tatăl copilului, familie, prieteni, culte, societatea civilă, stat; persoanele care au trecut prin experienţa întreruperii de sarcină şi care regretă acest lucru, au nevoie continuă de sprijin şi susţinere; necesitatea înfiinţării de centre de sprijin pentru femeile însărcinate, cu scopul consilierii şi sprijinirii mamelor aflate în criză de sarcină.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu