7 mai 2016

Solutii digitale dedicate pentru cresterea performantelor elevilor

0 Comentarii
Soluţiile oferă acces optimizat pentru elevii din zone izolate la conţinut educațional de calitate, încurajează prezenţa şi interactivitatea la ore şi contribuie la îmbunătăţirea competenţelor şi a performanţelor şcolare;
Unităţi de învăţământ şi elevi din locaţii diferite pot participa la aceeaşi lecţie, conectându-se prin teleprezenţă, şi pot interacţiona cu ajutorul tablei interactive, în timp ce conţinutul lecţiilor este înregistrat şi disponibil elevilor pe o platformă online dedicată;
Peste 8000 de tineri din 36 de şcoli şi licee din România beneficiază deja de soluţiile digitale dezvoltate de Telekom Romania, Cisco şi Webhit din fonduri europene.
Telekom Romania, Cisco şi Webhit susţin creşterea nivelului educaţional în România şi oferă tehnologii moderne pentru un învăţămant performant în 36 de şcoli şi licee din ţară. În urma unui proiect realizat din fonduri europene, cele trei companii au dezvoltat soluţii digitale care asigură interconectarea şcolilor sau liceelor prin teleprezenţă şi prin tabla interactivă, astfel încât elevii din locaţii diferite să poată participa simultan la aceeaşi lecţie. Programul vizează un număr de 8000 de tineri din judeţele Braşov, Tulcea, Constanţa, Iaşi, Brăila şi Galaţi, elevi ai claselor 7-8, respectiv ai claselor 11-12, şi are drept scop îmbunătăţirea procesului de formare a competenţelor acestora în vederea susţinerii cu succes a evaluării naţionale şi a examenului de bacalaureat, dar şi o mai bună orientare a tinerilor spre etape ulterioare de studiu şi spre integrarea profesională.
În cadrul programului au fost implementate 20 centre de teleprezenţă şi 16 centre în care teleprezenţa este suplinită de o aplicaţie software, asigurând accesul elevilor din zone izolate la conţinut de calitate superioară şi facilitând contactul cu profesorii din marile oraşe. Astfel, elevii din două sau mai multe oraşe diferite pot vizualiza simultan şi participa la o lecţie derulată într-una dintre şcoli. De asemenea, aceştia pot interacţiona între ei folosind tabla digitală: pot vizualiza conţinutul de pe tablă şi îl pot modifica în timp real. Mai mult, conţinutul lecţiilor este înregistrat şi încărcat pe o platformă online dedicată pentru a fi ulterior accesat de către elevi. La rândul lor, profesorii din localităţi diferite au ocazia de a interacţiona interactiv în beneficiul elevilor.
Implementarea tehnologiilor moderne în cele 36 de unităţi şcolare a determinat creşterea prezenţei la clasă a elevilor, care sunt atraşi de caracterul informal şi interactiv al lecţiilor digitale, dar şi creşterea performanţei şi a nivelului de competitivitate. Astfel, în judeţul Tulcea, gradul de promovabilitate a examenului de bacalaureat a crescut de la 58,91% în 2014 la 73,34% în 2015 în liceele care au implementat aceste soluţii. În plus, elevii incluşi în program au apreciat îmbunătăţirea vizibilă a interacţiunii cu colegii. 

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu