7 mai 2016

Telekom Romania anuntă primul său proiect de tip Smart City din România

0 Comentarii
Telekom Romania a dezvoltat în parteneriat cu Cisco primul proiect pilot integrat de tipSmart City, implementat în Parcul Tineretului, în zona Orășelului Copiilor, din sectorul 4 din București; Proiectul este o premieră în România, combinând 4 tehnologii de ultimă oră pentru soluții de parcare inteligentă, conectivitate gratuită Wi-Fi, siguranță a orașului și iluminat inteligent, integrate pe o platformă dedicată de tip IoT; Pilotul implementat în București este unul dintre primele proiecte de tip Smart City din cadrul grupului Deutsche Telekom.
Telekom Romania anunță implementarea cu succes a primului proiect integrat de tip Smart City din România, în Parcul Tineretului, zona Orășelului Copiilor, în sectorul 4 din București. Bazat pe tehnologii de ultimă oră, proiectul pilot de oraș inteligent a fost implementat pentru Primăria Sectorului 4 de Telekom Romania cu sprijinul partenerului său de tehnologie, Cisco. Soluțiile implementate vor asigura o experiență mai plăcută și mai sigură pentru locuitorii Capitalei atunci când își petrec timpul în unul dintre cele mai populare parcuri din București, ce oferă activități diversificate de relaxare.  
Proiectul a fost dezvoltat împreună cu partenerul de tehnologie Cisco, compania care a oferit o serie de echipamente specializate de comunicații  și platforma de integrare. În calitatea sa de Country Manager al Cisco Romania, Dorin Pena, a adăugat: “Pentru ca un proiect de oraș inteligent să fie de succes, trebuie adresate nevoile specifice ale fiecărui oraș, sector sau comunitate, cu ajutorul tehnologiei. Ca urmare a colaborării cu reprezentanții autorităților din București și din sectorul 4, în particular, am putut defini aceste nevoi specifice și, astfel, să dezvoltăm soluții relevante în parteneriat cu Telekom.”
Ca beneficiar al proiectului, Daniel Băluță, primarul sectorului 4, a spus: “Mă bucură că Telekom Romania, parte din grupul Deutsche Telekom, a ales un parc din sectorul 4 din București ca pilot pentru acest proiect. Astfel, locuitorii sectorului 4 sunt primii care se bucură de beneficiile unui oraș inteligent. Acest parteneriat este un proiect al viitorului, care sunt convins că va conduce orașele din întreaga lume la un nivel superior de dezvoltare.”
În perioada următoare, aplicația va fi dezvoltată în continuare pentru a acoperi mai multe zone de parcare din București. De asemenea, o funcționalitate viitoare va permite șoferilor să plătească parcarea cu ajutorul telefonului mobil, direct către autoritatea locală sau operatorii de parcări, fără costuri adiționale. Soluția de parcare va include și notificări prin care șoferii sunt anunțați când le expiră timpul de parcare.
Soluția Wi-Fi permite vizitatorilor parcului să se bucure de acces gratuit la Internet în zona delimitată. Soluția poate fi dezvoltată în continuare pentru a include componenta de data analytics, care furnizează autorităților locale un instrument de control al traficului, cu evidențierea momentelor cu traficul cel mai intens, respectiv scăzut, pe baza căruia serviciile de securitate din zonă pot fi gestionate mai eficient. În plus, alte facilități publice pot fi introduse sau reamplasate pentru a deservi mai eficient nevoile reale ale cetățenilor.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu