9 mai 2016

Zilele Scolii Sanitare Postliceale Bacău

0 Comentarii
Asociația pentru Promovarea Învățământului European Bacău serbează în perioada 12-14 mai 2016 ”Zilele Școlii Sanitare Postliceale Bacău”. Anul acesta asociația celebrează 3 ani de existență a Școlii Sanitare Postliceale Bacău prin 3 evenimente de amploare: Simpozionul cu participare internațională ”Trăiesc sănătos. Alimentaţie – mișcare - relaxare. Exemple de bune practici din activitatea didactică”, Festivitatea de absolvire a primei promoții de asistenți medicali formați la această școala și Spectacolul de fitness și aerobic ”Trăiesc sănătos” ce va avea loc în Piața Tricolorului din Bacău.

Zilele Școlii Sanitare Postliceale Bacău vor debuta joi, 12 mai 2016, începând cu ora 15:00, la Centrul Internațional de Cultură și Artă” George Apostu”. Cu această ocazie invitații vor sărbători alături de parteneri, profesori și elevi deschiderea Simpozionului cu participare internațională ”Trăiesc sănătos. Alimentaţie – mișcare - relaxare. Exemple de bune practici din activitatea didactică” și ”Ziua Internațională a Asistentului Medical”. Doamna conf. univ. dr. Mirela Arsith, preşedinta Senatului Universităţii Danubius din Galați va evidenția împortanța sănătății spiritului, iar doamna Irina Farcaş, specialist în nutriție și dietetică, va oferi sfaturi privind menținerea stării de sănătate printr-o nutriție corecă și echilibrată. Seara se va încheia cu o degustare de vinuri oferită de Stenota Winery, unul din sponsorii evenimentului.
” Iubirea pentru sănătatea şi starea de bine a semenilor mei a fost motivaţia principală pentru care am ales să profesez cu pasiune doua meserii care merg "mână în mâna", respect kinetoterapia urmată de nutriţie şi dietetică. Nu se poate vorbi despre un stil de viaţa sănătos fără aceste două componente fundamentale: alimentaţia echilibrată şi activitatea fizică. Având ca motto îndemnul părintelui medicinei antice greceşti "Lăsaţi ca alimentele să vă fie medicamente şi medicamentele să vă fie alimente!", este nevoie să ajungem să conştientizăm ca alimentaţia echilibrată reprezintă piatra de temelie a stării de sănătate a organismului!” (Specialist nutriție și dietetică, Irina Fărcaş)

 Vineri, 13 mai 2016, se va desfășura Festivitatea de absolvire a primei promoții de elevi ai Școlii Sanitare Postliceale Bacău. Defilarea absolvenţilor va demara la ora 10:00 și va urma traseul: Parcul Trandafirilor – Piaţa Tricolorului – Centrul Internațional de Artă” George Apostu”. Aici vor depune jurământul asistenţii medicali pregătiţi de echipa Școlii Sanitare Postliceale Bacău.
După-amiaza zilei de vineri este destinată workshopurilor pregătite de specialițtii invitaţi: domnul Liviu Vasilache, preşedintele Asociaţiei Române pentru Dezvoltare Personală şi specialist în programare neurolingvistică, doamna Ema Lupancu Popa, master coach în cadrul Academiei de Coaching București, doamna psihoterapeut de familie și cuplu Raluca Ferchiu, domnul Alex Butucaru, specialist NLP şi domnii doctori Oana și Cristian Chelaru Postolache. Workshopurile sunt gratuite și sunt destinate oricăror persoane interesate de dezvoltare personală. Acestea vor avea loc la sediul școlii din Bacău, str. Bicaz, nr. 7.
Și pentru că mișcarea este parte esențială a menținerii unui stil de viaţă sănătos, invităm băcăuanii să fie alături de noi sâmbătă, 14 mai 2016, începând cu ora 10:00, în Parcul Tricolorului Bacău, la evenimentul ”Trăiesc sănătos”, un maraton de fitness cu cinci dintre cei mai cunoscuţi antrenori băcăuani: Mădălina Moraru, Felicia Andrei, Daniel Dinu, Alexia Ghinea, Flori Gym. 

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu