3 iulie 2016

Hramul Bacăului 2016 – Distracție și mâncare pentru toate gusturile si buzunarele

0 Comentarii
Pe parcursul zilelor intervalului 24 - 29 iulie, centrul Bacăului și Parcul Catedralei a fost plin de băcăuani dornici să petreacă și să guste din bucatele pregătite cu ocazia Hramului Bacăului. Cu spijinul Primăriei Municipiului Bacău și Timișoreana, principalii organizatori a acestui eveniment, au pregătit multe momente artistice care au avut un program prestabilit și împărțit pe durata celor 4 zile.  Publicul băcăuan a rămas încântat de evenimentul devenit tradiție. Pe scena amplasată lângă Hotelul Moldova, au urcat artiști precum Maria Tătaru, George Cojocărescu, Ansamblul Folcloric „Plaiuri Băcăuane”, Maria Șalaru, Margareta Clipa și bineînțeles Anna Lesko. Momentele artistice nu au fost singurele care au încântat publicul băcăuan, și bucatele alese au fost la mare căutare, micii, frigăruii, cârnăciorii au sfârâit pe grătarele încinse. În topul vânzărilor, din categoria dulciuri, a fost ciocolata de casă în diferite sortimente și standurile cu dulciuri  ce au adus un val de bucurie în rândul copiilor. Iar nelipsitul cozonac secuiesc (Kurtos Kolacs) i-a pus pe băcăuani să stea la cozi, amețindu-i cu mirosul proaspăt și dulce. 

Hramul Bacăului 2016 - Fotografie Google
Cum s-a încheiat "balciul"?!

Miercuri, 29 iunie la ora 23:00 a fost încheierea programului artistic, ultimii artiști care au urcat pe scenă fiind Ansamblul Folcloric „Ciobănașul”, Aurel Tămaș și Los Anonimos iar a doua zi de dimineață, pregătirile au fost în toi pentru un alt eveniment organizat în orașul Bacău, Raliul Moldovei - Moinești, ajuns la ce-a de a șasea ediție anul acesta. 
S-a dat startul primei curse vineri dimineață cu 33 de echipe la start. După prima zi de curse, toate mașinile participante și conducătorii auto s-au aliniat în centrul Bacăului pentru expoziția de mașini de curse către publicul băcăuan iar sâmbătă, 2 iulie a avut loc cea de a doua parte a raliului.

Foto - Arhiva personala
  A fost o săptămână plină de activități cu muzică bună și bucate moldovenești pe alese. Hramul Bacăului se va desfășura în fiecare an în apropierea sfintei sărbători Apostolii Petru și Pavel, ocrotitorii orașului. Comercianții au avut oportunitatea de a face profit în aceste zile, în ciuda prețurilor piperate la mâncare și a articolelor expuse, terasele au fost pline pe timp de seară. Tot evenimentul s-a desfășurat în liniște, fără intervenția echipajelor de poliție.

După o asemenea săptămână în care ne-am înfruptat din mâncărurile special pregătite, o plimbare cu bicicleta este bine venită pentru a alunga kaloriile acumulate. Ce spuneti?!


0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu