3 iulie 2016

Workshop pentru seniori la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

0 Comentarii
   Vineri, 1 iulie, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a fost gazda unui atelier numit Workshop pentru seniori - realizarea unui profil personal în cadrul rețelei sociale Facebook. Acest atelier este organizat în cadrul unui proiect desfășurat de către Școala Națională de Științe Politice și Administrative din București, Relația dintre tehnologie și vârstă: înțelegerea anxietății față de computer la persoanele vârstnice, proiect finanțat de UEFISCDI prin programul Tinere Echipe de Cercetători. Scopul acestui atelier este sprijinirea persoanelor peste 60 de ani în utilizarea mult mai ușor a aplicației Facebook. 
      Este cea de-a treia ediție de acest gen, atelierul a fost organizat la București și Brașov. Partenerii și susținătorii proiectului au fost Școala Națională de Studii Politice și Administrative (București) și Camera de Comerț și Industrie (Brașov). Au fost 11 participanți la București, 13 participanți la Brașov și 8 participanți la Bacău.



Desfășurarea acestui atelier a constat în asistarea de către un trainer a fiecărui participant. Trainerii au fost tineri studenți din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău care i-au ajutat pe participanți să creeze un profil de Facebook, să ia legătura cu familia și cunoștințele din mediul online și să realizeze postări pe pagina proprie. Astfel, avânt pe cineva alături care să explice fiecare pas este mult mai ușor să intri în contatct cu aplicația Facebook.
 
Mediul online nu are limită de vârstă și poate fi explorat de către orice. Facebook are o cifră de utilizori de 1,39 de miliarde, 69% din populația globului are cont pe Facebook.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu