5 iulie 2016

La multi ani, Crucea Rosie!

0 Comentarii
Crucea Roșie Română a împlinit 140 de ani de la înființare, perioadă în care s-a aflat mereu în prima linie a asistenței umanitare prin suportul pe care l-a acordat.
Pentru a marca acest moment istoric, a fost dezvelită o placă aniversară la sediul Crucii Roșii Române din București, în prezența Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României, Președinte Crucea Roșie Română, a domnului Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română, președinți și directori ai filialelor organizației, voluntari și angajați.  Evenimentul a continuat la Palatul Elisabeta, cu o recepție la care au fost invitate personalități din Președinție și Guvernul României, oameni de cultură, reprezentanți ai societății civile, ai Corpului Diplomatic, parteneri și prieteni ai Crucii Roșii Române.

În a doua parte a zilei, în parcul Tineretului din Capitală, peste 300 de voluntari au format o cruce umană și, alături de ambasadorul Crucii Roșii Române, Iuliana Tudor, au ridicat spre cer 140 de baloane, pentru fiecare an în care organizația, prin voluntarii săi, a slujit umanitatea în cele mai dificile momente.

Tot pentru a marca acest moment important din istoria organizației, timp de o săptămână, o pânză de 140 de metri cu mesaje de pace transmise de voluntari din toată țara, va acoperi gardul Palatului Parlamentului.

Filiala Bacău a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România a marcat acest moment impotrtant în Piaţa Tricolorului, unde au fost oferite servicii medicale (măsurarea tensiunii arteriale, determinarea glicemiei) pentru cei prezenţi, au fost distribuite pliante informative despre activitatea Crucii Roșii Bacău și realizate demonstrații privind acordarea primului ajutor de bază. De asemenea, a fost organizată o expoziție cu cele mai relevante fotografii ale actiunilor din ultimii ani, precum și activități adresate copiilor: face-painting, modelare de baloane, etc.


0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu