2 iulie 2016

Proiectul „Dreptul la o bătrânete decentă”

0 Comentarii
Fundația Vodafone România și Fundația de Sprijin Comunitar din Bacău au derulat în perioada iunie 2015 - mai 2016 proiectul „Dreptul la o bătrânețe decentă” menit să ofere îngrijire și asistență complexă vârstnicilor din comunele Stănișești și Motoșeni, două zone rurale cu situație economică precarăși marcate de lipsa de servicii specializate pentru categoriile sociale vulnerabile.
Peste 200 de bătrâni din aceste comune au beneficiat de îngrijiri de bază (igienă personală, supravegherea stării generale, curățenie, cumpărături etc), asigurate de 17îngrijitoare la domiciliuorganizate în două echipe, darși de îngrijiri medicale, oferite de cele douăasistente medicale de la cabinetele medicale comunale, colaboratoare în cadrul proiectului. De asemenea, vârstnicii au beneficiat de servicii de asistență socială, consiliere și reprezentare, prin implicarea a treiasistenți sociali.
Fundația Vodafone România a fost principalul finanțator, cu o investiție de 41.400 euro, dintr-o valoare totală a proiectului de 70.700 euro. Restul bugetului a fost asigurat de consiliile locale ale celor două comune și de Fundația de Sprijin Comunitarcare a contribuit cu o parte din fondurile strânse în cadrul Galei Premiilor Comunității Băcăuane, ediția 2015
În cele două comunități, ca și în întreaga zonă de est a județului, situația economică dificilăși sărăcia afecteazăîntreaga viața socială, cei mai expuși fiind copiii, bătrânii și persoanele cu dizabilități. Pentru aceștia serviciile sociale sunt fie inexistente, fie sporadice, principalul furnizor de programe socio-medicale și educaționale fiind FSC, cu o prezență continuă de aproape 20 de ani. Programul de îngrijire a vârstnicilor care deserveșteîn total 11 comunități rurale este foarte solicitat de autoritățile din zonă. Dincolo de componenta de servicii sociale, programul oferă soluții și pentru problema lipsei locurilor de muncă, atât îngrijitoarele cât și lucrătorii sociali care formează echipele de îngrijire fiind selectați dintre locuitorii zonei, persoane care nu au alte opțiuni de ocupare profesională.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu