Joi, 22 septembrie, la Slănic Moldova a avut loc o întâlnire de lucru în cadrul proiectului ”Incluziune socială prin furnizarea de servicii sociale integrate la nivelul comunității”, la care au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Bacău, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratului Școlar Județean, Unicef – România și primarii celor 38 de localități implicate în proiect.
Participanții au trecut în revistă beneficiile pe termen mediu și lung ale proiectului dar și dificultățile cu care s-au confruntat în cei doi ani de când a fost lansat proiectul. ”Au trecut 2 ani de la momentul lansării, timp în care am parcurs diverse etape, am obținut rezultate, dar în același timnp am întâmpinat și diferite dificultăți. Au avut loc schimbări la nivelul comunităților, o parte dintre dvs ați preluat acest proiect din mers, o dată cu preluarea mandatului de primar. De la data lansării proiectului, pe 10 octombrie 2014, aceasta este practic prima noastră întâlnire la care participă toți partenerii proiectului. S-a resimțit nevoia unor discuții deschise despre rezultatele acestui proiect, despre beneficiile lui, dar mai ales despre provocările întâmpinate, depășite sau nu, până în acest moment. Aș vrea să felicit echipele de lucrători comunitari, cei 120 de lucrători care au fost selectați și lucrează acum în proiect – asistenți sociali, asistenți medicali comunitari, mediatori, consilieri școlari la care s-au adăugat coordonatorii de la nivel județean pe segmentele de educație, sănătate, social iar rezultatele obținute până în prezent li se datorează în mare măsură”, a subliniat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău
Beneficiile proiectului pentru comunitățile implicate sunt multiple și vizează rezultate pe termen scurt, mediu și lung. În plan imediat se reduce numărul copiilor care nu au acte de identitate, care nu sunt înscriși la școală sau la medicul de familie sau care locuiesc în condiții mizere. Pe termen mediu și lung proiectul vizează schimbări în comportamente, atitudini, obiceiuri, mentalități care toate se reflectă începând cu nivelul familial până la cel comunitar. Un alt câștig sunt locurile de muncă nou create, câte 3 la nivelul fiecărei comunități - lucrătorul social, asistentul medical comunitar și mediatorul școlar sau sanitar, și, nu în ultimul rând legăturile care se crează între aceștia și familiile vulnerabile, cu copii aflați în situații de risc.
”Acest proiect nu este al Consiliului Județean, nici al DGASPC-ului sau Unicef-ului. Este proiectul comunităților noastre și este important ca fiecare dintre noi să răspundă așteptărilor și să dea dovadă de implicare și susținere”, a mai apreciat președintele Consiliului Județean Bacău.
26 septembrie 2016
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu