Consiliul Județean Bacău, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Drepturilor Copilului (DGASPC) Bacău, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bacău, UNICEF România și Wella Professionals au inaugurat joi, 22 septembrie 2016, Atelierul de Formare „Investiția în educația continuă a copiilor și a adolescenților contribuie la creșterea incluziunii sociale, iar o astfel de oportunitate cum este cea oferită de proiectul «Învăț, știu, pot!» cu siguranță va schimba destine.”, a declarat dl. Sorin Bîrlădeanu, Director DGASPC Bacău.
Wella Professionals, una dintre cele mai importante mărci de produse profesionale pentru îngrijirea părului, colaborează cu UNICEF, cea mai mare organizaţie din lume care promovează drepturile copilului, pentru a oferi un viitor mai bun tinerilor vulnerabili, prin formarea abilităților de viaţă, cursuri de coafură şi mentorat. DGASPC Bacău a pus la dispoziție spațiul în care se desfășoară activitatea atelierului, iar AJOFM Bacău va sprijini adolescenții, absolvenți ai cursurilor de formare, să își găsească un loc de muncă. Astfel, Atelierul de Formare „Învăț, știu, pot!” din Bacău reprezintă un excelent exemplu de parteneriat public – privat.
„Proiectul «Învăț, știu, pot!» este inovator și permite DGASPC să completeze pachetul de servicii sociale asigurat în prezent adolescenților și tinerilor aflați în situație de vulnerabilitate. Investiția în educația continuă a copiilor și a adolescenților contribuie la creșterea incluziunii sociale, iar o astfel de oportunitate cum este cea oferită de proiectul «Învăț, știu, pot!» cu siguranță va schimba destine.”, a declarat dl. Sorin Bîrlădeanu, Director DGASPC Bacău.
„Centrul pe care îl lansăm este un bun exemplu de parteneriat public-privat care poate aduce beneficii multiple. Adolescenții care sunt în sistemul de protecție a copilului și cei din familii vulnerabile se pot pregăti în meserii care sunt căutate pe piața muncii și angajatorii vor avea de unde să recruteze forță de muncă bine pregătită. Implicarea instituțiilor de la nivel județean este, de asemenea, esențială pentru a putea continua și extinde astfel de acțiuni. UNICEF în România promovează aceste parteneriate care aduc soluții simple și de succes, cu implicarea tuturor actorilor de la nivel local.”, a afirmat Eduard Petrescu, Coordonator Programe UNICEF în România.
Atelierul inaugurat joi este cel de-al treilea de acest gen din Moldova, primul fiind în Vrancea, al doilea, la Piatra Neamț.
26 septembrie 2016
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu