17 octombrie 2016

Jandarmi bacauani in actiune

0 Comentarii
Misiunea de asigurare a ordinii şi securităţii publice pe timpul pelerinajului la Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost îndeplinită, fără probleme deosebite.

In data de 16 octombrie 2016, în jurul orelor 16.00, odată cu depunerea raclei Sfintei Cuvioase Parascheva în biserica Mitropolitană s-a încheiat şi pelerinajul la Sfintele Moaşte. Pe toată perioada desfăşurării acestei manifestări religioase (10 – 16 octombrie) structurile Ministerului Afacerilor Interne au acţionat, în sistem integrat, pentru asigurarea măsurilor specifice de ordine şi siguranţă publică, misiunea fiind îndeplinită fără a fi înregistrate situaţii sau evenimente deosebite.
 Structurile Ministerului Afacerilor Interne precum şi instituţiile cu care s-a  cooperat au asigurat buna desfăşurare a evenimentului religios, măsurile specifice de intervenţie şi prim ajutor, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.
În această perioadă s-a intervenit în peste 200 de situaţii pentru acordarea primului ajutor unor persoane cu probleme medicale (oboseală, stări de leşin), dintre acestea 28 de  persoane au fost transportate la spital.
Au fost desfăsurate o serie de activităti de prevenire a faptelor antisociale; în anumite situatii punctuale jandarmii din cadrul dispozitivelor de ordine au aplicat măsuri sanctionatorii pentru încălcarea unor norme legale fiind aplicate peste 60 de sanctiuni contravenţionale (valoare totală de peste 14.000 de lei) pentru cersetorie, comercializare de bunuri fără documente legale, tulburarea ordinii publice.
Au fost şi situaţii  în care jandarmii au intervenit, exemplificăm situaţia din data de 11 octombrie, când o patrulă de jandarmi a restituit o sumă de bani unui pelerin căruia, din neatenţie, îi căzuse din buzunarul hainei şi o altă situaţie în care jandarmii au înapoiat părinţilor o fetiţă de 3 ani care se pierduse în aglomeraţie.


0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu