Centrul de recuperare Neuromotorie ”Daniel” din Bacău a sărbătorit in data de 21 iunie 24 de ani de activitate în județul Bacău și totodată, lansarea spațiului pentru terapii în aer liber pentru copii cu dizabilități. Centrul a fost înființat de către Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Neuromotor (A.S.C.H.N.), în 1993 și a oferit primele servicii de recuperare destinate copiilor cu dizabilități din orașul Bacău.
În cei 24 de ani de activitate instituția a fost un real sprijin pentru peste 1 600 de copii cu afecțiuni neuromotorii și asociate ca și familiilor acestora, militând pentru drepturile lor la sănătate, educație și viață în comunitate, în condiții egale cu ceilalți copii. De-a lungul timpului, clădirea Centrului a beneficiat de numeroase lucrări de modernizare. În prezent, aceasta asigură condiții optime desfășurării activității de recuperare, dispunând de un număr de 3 săli de kinetoterapie, 2 cabinete pentru terapia psiho-pedagogică, sală destinată activităților de socializare și terapiilor de grup și o sală de așteptare pentru părinți. Începând de astăzi, copiii beneficiari ai serviciilor oferite aici au la dispoziție și un spațiu pentru terapii în aer liber. Este un aspect foarte important dat fiind faptul că ”acest tip de terapii ajută copiii și tinerii în dezvoltare pe multiple planuri - social, cognitiv, comportamental scopul fiind o cât mai bună integrare în societate. Ne dorim ca prin astfel de activități să dezvoltăm o relație terapeutică aprofundată cu copiii și tinerii care frecventează Centrul și, în egală măsură, o relație mai strânsă cu părinții beneficiarilor noștri”, a subliniat Iulia Cristiana Timofti, reprezentant al Centrului ”Daniel”.
”Mă bucur că sunt prezent astăzi, aici și am răspuns cu tot dragul invitației dvs. Aș dori să vă mulțumesc în numele copiilor și al părinților pentru lucrurile minunate pe care le faceți aici și, totodată să reafirm sprijinul instituției pe care o reprezint, Consiliul Județean Bacău în toate proiectele pe care le întreprindeți. De altfel, începând cu 2007, instituția noastră a fost un partener de nădejde, atât prin proiectele Centrului finanțate prin Legea 350/2005 cât și prin proiectele implementate în parteneriat cu Direcția generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. Mă bucur să constat că, poate și datorită suportului nostru dar în primul rând devotamentului echipei de aici, Centrul "Daniel" a devenit un reper pe harta serviciilor sociale destinate recuperării copiilor cu dizabilități din județul nostru”, a concluzionat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău, prezent la eveniment. ”Vreau să îi felicit pe toți cei care s-au implicat în acest proiect pentru că el răspunde unei nevoi reale și acest lucru este demonstrat de numărul celor care vă solicită ajutorul și de rezultatele pe care le obțineți. Felicitări tuturor și La Mulți Ani!”, au fost urările adresate de președintele Brașoveanu, audienței.
De altfel, performanțele Centrului sunt notabile, în anul 2003, acesta primind Mențiune specială în cadrul proiectului ”Modele de bună practică în protecția copilului din România”, acordată de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare și Guvernul României, Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopție. În 2011, pentru proiectul ”Deschide-ți inima, sunt la fel ca tine” a fost premiat cu premiul II la ediția a IX-a a Galei Societății Civile, secțiunea Incluziune socială.
21 iunie 2017
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu