31 octombrie 2017

Colocviu cultural: Florica Ichim - Importanta cărtii de teatru

0 Comentarii
Miercuri, 8 noiembrie, de la ora 17.30, Teatrul Municipal „Bacovia” vă invită la un Colocviu pe teme de cultură teatrală și la lansarea cărții Teatru la filtru, scrisă de Carmen Mihalache. Acest colocviu face parte din programul Tu și Teatrul. Dorim să purtăm un dialog deschis împreună cu dumneavoastră - dragi spectatori, despre câteva subiecte și întrebări care „macină” frecvent lumea teatrului: Care este rolul și importanța cărții de teatru? Cine este criticul de teatru? Câtă valoare mai are critica de specialitate în ziua de astăzi? Generația de aur a criticilor de teatru vs „noul val”.
La toată această „polemică” culturală îl avem alături de noi, ca invitat, pe criticul de teatru Florica Ichim, redactor-șef al revistei „Teatrul azi” și editorul Fundației Culturale „Camil Petrescu”.
Fundația Culturală „Camil Petrescu” este (re)cunoscută pentru intensa activitate editorială în domeniul artei teatrale, propunându-și astfel: reeditarea operei lui Camil Petrescu, revista „Teatrul azi” și editarea unor monografii, studii de teorie teatrală, antologii de dramaturgie clasică și contemporană, colecții de publicistică.

Lansare de carte: Teatru la filtru –
Carmen Mihalache, reliefează un volum, în care autoarea, în urma călătoriilor sale „teatrale” a adunat câteva dintre cronicile sale din ultimii zece ani. 
Carmen Mihalache este critic de teatru, membră UNITER și a Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru, Secția Română (AICT.Ro)
„Carmen Mihalache are conștiința vocației critice și a obligațiilor fundamentale fără de care nu există conștiință critică...”
Ștefan Oprea - critic de teatru și film

Totodată, alături de noi, îl vom avea ca invitat și pe domnul 
Adrian Jicu, managerul Bibliotecii Județene „Costache Sturdza”, din Bacău.


MODERATOR: 
Doru Mareș - Secretar literar Teatrul Municipal „Bacovia”

INVITAȚI:
Florica Ichim - Critic de teatru, redactor-șef al revistei „Teatrul azi” și editorul Fundației Culturale „Camil Petrescu”;
Carmen Mihalache - Critic de teatru;
Adrian Jicu - managerul Bibliotecii Județene „Costache Sturdza”, din Bacău.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu