Reuniți în ședința ordinară din luna octombrie, consilierii județeni băcăuani au aprobat acordarea unor premii pentru performanțe deosebite la nivel internațional și național obținute de sportivi și antrenori din cadrul Sport Club Municipal Bacău și ai Clubului Regional de Șah „Nord-Est" din Bacău.
”Când performanțele sunt realizate de copii și de adolescenți, acestea își măresc și mai mult valoarea, iar noi avem datoria să-i susținem, să-i încurajăm, astfel încât și mai mulți tineri să-și dorească să facă, la rândul lor, performanță.
Efortul investit șiabnegația tinerilor merituoși, care prin realizările lor contribuie la promovarea unei imagini favorabile a județului Bacău la nivel naționalșiinternațional trebuie apreciate și promovate, pentru a se reuși închegarea spiritului de competiție în zonă.Imaginea judeţului nostru în ţară şi în lume devine tot mai favorabilă cu fiecare din gesturile şi acţiunile acestor tineri care, instruiţi şi educaţi de îndrumători cu experienţă, îşi arată nu doar valoarea, ci şi tăria de caracter a unor adevăraţi campioni. La lista acestor minunaţi tineri ale căror performanţe duc la creşterea prestigiului judeţului Bacău şi a României în lume, se adaugă noi nume cu rezonanţă în domeniul sportului de performanță”, a precizat președintele Sorin Brașoveanu în expunerea de motive.
Este vorba de juniorii Sport Club Municipal Bacău, Alin Ronţu, Daniel Martin, Beatrice Ionela Ferenţ, Albert Potoceanu și antrenorii acestora, respectiv, domnii Adrian Gavriliu, Iulian Matei, Victor Donciu și Relu Auraş, sportivi care se remarcă prin bogatul palmares deţinut în urma evoluțiilor avute în competițiile internaționale de mare anvergură la care au participat.
Alin Ronţu, în vârstă de 16 ani, este sportiv al Secției sărituri în apă pregătit de antrenorul Adrian Gavriliu. El a reușitperformanta de a urca pe podiumul de premiere al Campionatelor Europene de Sărituri în apă pentru Juniori, desfășurate în iunie 2017 la Bergen, în Norvegia, unde a obținut medalia de bronz în proba sincron-platformă 10 metri. Acesta este primul podium pentru tara noastră într-o competiție de asemenea anvergură, după o pauză de 25 de ani de așteptareși de muncă, ultimul rezultat notabil la masculin fiind obținut în anul 1992, tot de un sportiv al Sport Club Municipal Bacău.
Daniel Martin, component al lotului național, a devenit vicecampion european, prin cucerirea medaliei de argint în proba de 200 metri, spate, la Campionatele Europene de înot pentru Juniori de la Netanya, din Israel, care au avut loc în luna iunie 2017. Daniel Martin are aproape 17 ani și este pregătit de antrenorul Iulian Matei. Acest cuplu sportiv-antrenor a cucerit numeroase titluri naționale și medalii la competiți iinternaționale, amintind doar, locul al III-lea la Festivalul Olimpic al tineretului European și alte câteva titluri la campionate balcanice.
Înotul este un sport în care volumul de muncă este uriaș, iar afirmarea în această disciplină este dificilă, mai ales în competițiileinternaționale, unde România înfruntă tari cu valoroase tradiții în natațieși care oferă propriilor sportivi condiții de pregătire net superioare.
Dar nu numai reprezentanții sporturilor acvatice ai Sport Club Municipal Bacău ne-au făcut cunoscuți pe plan național și internațional. La aceștia se adaugă și cei ai sporturilor bazate pe forță, agilitate, inteligenta, concentrare, echilibru și, bineînțeles, multă, foarte multă muncă.
Astfel, Campionatele Europene de Lupte pentru Cadeți,desfășurate la sfârșitul lunii iulie a acestui an în Bosnia-Herțegovina, la Sarajevo, au adus o medalie Bacăului și României, și nu la băieți, creditați cu șanse la podium, ci la fete, prin Beatrice Ionela Ferenţ care a cucerit medalia de argint și titlul de vice-campioană europeană. Această extraordinară performanță reprezintă rodul muncii și, în special al talentului acestei tinere sportive, în vârstă de doar 16 ani, fapt confirmat și de antrenorul Victor Donciu. Beatrice Ionela Ferenţ a început pregătirile în acest domeniu în luna ianuarie 2012, iar în luna septembrie a aceluiași an era deja vice-campioană națională la lupte. In scurta perioadă de când practică acest sport, cândva destinat exclusiv băieților, ea a mai câștigat șase medalii pe plan internațional, iar această a șaptea medalie cucerită în acest an la Sarajevo este cea mai prețioasă.
Și pugilismul băcăuan a făcut ca Imnul României să răsune în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. Bacăul este o școală a boxului românesc, iar pentru noi, Albert Potoceanu, pregătit la Sport Club Municipal Bacău de antrenorul emerit Reul Auraş, demonstrează că venim mereu cu boxeri talentați, care în scurt timp, vor reprezenta Bacăul și România la Jocurile Olimpice.
La Campionatele Europene de Box pentru Juniori,desfășurate în perioada 17-26 iulie 2017, la Râmnicu Vâlcea, Albert Potoceanu, acest boxer de numai 15 ani, a cucerit medalia de argint și a devenit vice-campion european la categoria 105 kg, arătându-și valoarea în fața unuia dintre favoriții categoriei, în condițiile în care băcăuanul nostru se antrenează doar de un an. Această performanță este o mare reușită pentru Bacău și pentru România.
Albert Potoceanu este un sportiv talentat și cu un mare potențial, având în vedere că, la vârsta lui de 15 ani, boxează la cea mai grea și mai riscantă dintre categorii. Actualmente, el se antrenează la Bacău în cadrul Lotului Olimpic de Juniori, coordonat tot de Reul Auraş, antrenor emerit de box, care a instruit și educat generații de tineri sportivi cu care a câștigat un număr impresionant de medalii la campionate europene și mondiale.
O altă performanță deosebită, cu care județul nostru se mândrește,este și cea a profesorului de istorie Silviu Ifrim, candidat la titlul de maestru al șahului, care a realizat o frumoasă premieră șahistică în contul Bacăului, cucerind două titluri de campion național, la proba de șah clasic și la cea de șah rapid, în competițiile desfășurate în luna iulie 2017 la Vaslui, în cadrul Campionatului National de Șah pentru Veterani. Cele două locuri întâi au fost completate și de un titlu de vice-campion național la șah blitz. Această performanță reprezintă o mare realizare, pentru județul Bacău, Silviu Ifrim, devenind primul campion național la șah din istoria Bacăului.
Cu o mare pasiune pentru șah, dar și pentru profesia sa de profesor, domnul Silviu Ifrim acordă copiilor cursuri gratuite de șah, considerând că șahul nu este doar un sport al minții, ci și un bun instrument de dezvoltare a atenției, de antrenare a memoriei de scurtă și de lungă durată, care duce la descoperirea dorinței de a fi mai bun, de a fi învingător.
8 noiembrie 2017
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu