1 noiembrie 2018

Investitii in sanatate si proiecte academice, pe agenda sedintei Consiliului Judetean Bacau

0 Comentarii
Infrastructura de sănătate s-a aflat din nou în atenţia consilierilor judeţeni în cadrul şedinţei ordinare a lunii octombrie, aceştia aprobând în unanimitate indicatorii tehnico-economici faza D.A.L.I. pentru realizarea obiectivului de investiţii "Modernizare şi extindere reţea de curent vital şi a generatoarelor de curent” la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău (S.J.U). 
Investiţia urmează să fie realizată în perimetrul S.J.U. care funcţionează pe o suprafaţă de aproximativ 9 ha, fiind structurat pe pavilioane. În structura spitalului sunt 21 secţii, 8 compartimente, 4 laboratoare, 2 farmacii cu circuit închis şi un sistem ambulatoriu integrat. Clădirile aparţinând spitalului sunt grupate în două zone distincte. Prima acoperă zona Ambulatoriului (grup de clădiri cu regimul de înălţime P+2 etaje) şi Pavilionului medico-chirurgical (cu regimul de înălţime P+5 etaje). Cea de-a doua zonă este constituită din clădiri distincte ca formă constructivă, cele mai importante fiind pavilionul secţiei de pediatrie (P+4 etaje) cu 200 de paturi, maternitatea (P+4 etaje) cu 200 de paturi şi secţia de prematuri cu 50 de paturi, secţia de boli contagioase cu 150 de paturi. Toate aceste clădiri sunt alimentate din trei posturi de transformare care necesită lucrări de modernizare şi extindere. 
Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) se ridică la 899.657,38 lei din care, lucrările de construcţii şi montaj acoperă suma de 123.974,78 lei. 
Un alt proiect pe ordinea de zi a fost reprezentat de asocierea Judeţului Bacău cu Universitatea „George Bacovia" din Bacău pentru organizarea şi desfăşurarea Conferinţei Naţionale cu participare internaţională "Devianţă şi criminalitate. Evoluţie, tendinţe şi perspective - DECRET". Aflată la cea de-a patra ediţie, conferinţa din acest an este dedicată Centenarului Marii Uniri, sub egida ,,100 de ani în evoluţia şi transformările Statului Român". 
Lucrările conferinţei au drept scop prezentarea şi diseminarea de către specialişti din diferite domenii de activitate a celor mai recente şi importante evoluţii şi bune practici în investigarea, prevenirea şi combaterea diferitelor forme de manifestare a devianţei şi delincvenţei, consolidarea rolului cercetării ştiinţifice academice în prevenirea şi combaterea devianţei şi delincvenţei, prezentarea şi consolidarea politicilor naţionale antidrog în context european.
Dezbaterile din cadrul proiectului sunt structurate pe trei secţiuni care vizează abordări integrate în prevenirea şi combaterea devianţei şi criminalităţii, reducerea cererii şi ofertei de droguri dar şi evoluţia şi stadiul actual al metodelor de investigare a fenomenelor infracţionale şi ale devianţei. 
Tot în şedinţa de luni, 29 octombrie 2018, consilierii judeţeni au acordat premii sportivilor Asociaţiei Club Sportiv SAGA Bacău, membră a Federaţiei Române de Tir cu Arcul, pentru performanţe deosebite obţinute la nivel naţional în decursul anului 2018. 
Sportivii, premiaţi pentru cele mai valoroase dintre performanţele individuale obţinute la nivel naţional sunt Teodor Vlad, Alexandra Creangă, Geanina lustina Ivu Vlad şi Cristina Tuduriu, toţi obţinând locul I la competiţii naţionale iar Călin Vizante şi Teodora Tuduriu, locul II la competiţii naţionale. Marius Mihai Vlad, antrenorul tinerilor sportivi a fost şi el premiat pentru performanțele  obținute de elevii săi în competiţiile naţionale.  
«Reuşitele acestor tineri sportivi reprezintă rodul muncii, dăruirii şi pasiunii lor, dar şi dovada profesionalismului antrenorului care i-a pregătit şi format. Aceştia merită şi trebuie să fie susţinuţi, preţuiţi şi încurajaţi de către toţi băcăuanii, pentru că ei sunt adevărate repere pentru generaţiile prezente şi viitoare» a precizat Sorin Braşoveanu, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu