27 martie 2021

Igienizare in Muntii Baiului

0 Comentarii


Munții Baiului reprezintă o poartă de evadare în mijlocul naturii, apreciată și vizitată de foarte mulți turiști, care aleg să se bucure de farmecul și peisajul natural însă foarte mulți nu constientizează că muntele trebuie protejat.

Asociația Alpin Club Pro-Mont București, ca în fiecare an, organizează activități de igienizare în zonele montate iar în acest an a ales Pârtia Clăbucet din Predeal și traseele din această zonă turistică.

Activitatea de igenizare va avea loc în data de sâmbătă 24 Aprilie 2021 la baza pârtiei Clăbucet.

Alegerea acestor trasee în vederea igienizării, nu este aleatorie, motivația principală fiind contribuția noastră la obținerea acestei cărți de vizită pentru turiștii din întreaga lume.

Igienizarea zonelor montane reprezintă o componentă esențială a vieții cotidiene actuale. Oamenii au dreptul la o viață sănătoasă, în armonie cu natura.

Activitatea de igienizare se va face în cadrul proiectului “Munte Verde și Curat” și este susținut de către Fundația pentru Tineret a Municipiului Bucureși, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Predeal, Salvamont Predeal cât și de elevii din școlile și liceele din Predeal.

Prin acest proiect Asociația Alpin Club Pro-Mont București dorește promovarea unei atitudini de respect față de mediul înconjurator, sensibilizarea turistilor pentru a proteja ecosistemele, dezvoltarea spiritului ecologic,  cercetarea, studierea, exploatarea și apărarea mediului înconjurător.

Asociația Alpin Club Pro-Mont București crede că va reuși să educe turiștii să trăiască într-un spirit verde și cu dorința de a proteja natura, fiind un partener viabil pentru autoritățile publice, instutițiile de învățământ, custozi și administrator ai ariilor naturale protejate.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu