După mai bine de doi ani de activități cu un impact major, marcate din nefericire de efectele pandemiei COVID-19, Fundația de Sprijin Comunitar finalizează un amplu proiect socio-medical destinat îmbunătățirii vieții bunicilor din municipiul Bacău care a a dus în acelați timp și o contribuție semnificativă, pe plan local, la îndeplinirea obiectivelor formulate în Strategia națională pentru promovarea îmbătrânirii active și protecția persoanelor vârstnice.
Proiectul ”Împreună pentru Bunici Activi”, a fost implementat pe o perioadă de doi ani și două luni, începând cu luna iulie 2019 si s-a adresat unui număr total de 220 de vârstnici din Municipiul Bacău, beneficiind de o cofinanțate din Fondul Social European, Programul Operațional Capital Uman.
Incheierea acestei finantari trage totodata si un semnal de alarma! In ultimii ani guvernanții locali sau naționali nu au venit cu nici o soluție concretă pentru a susține în continuare aceste servicii. Ca și până acum doi ani îngrijirea la domiciliu a bătrânilor neputincioși va rămane tot în responsabilitatea ONG-urilor care au dezvoltat aproape singure astfel de programe, din finanțări atrase cu greu și care sunt tot mai sleite de puteri și de resurse în vremurile actuale!
Din această toamnă serviciile de îngrijire și asistență ale FSC din Municipiul Bacău vor rămâne fără finanțare! Mai mult de 200 de bătrâni din oraș nu vor mai primi ajutorul specializat de care au nevoie deoarece autoritățile locale nu au prevăzut nici un leu pentru finanțarea lor!
Apelăm la sprijinul dumneavoastră, de care ne-am bucurat de atâtea ori de-a lungul timpului, pentru a sensibiliza opinia publică, autoritățile publice, mediul de afaceri cu privire la necesitatea urgentă de a finanța și susține dezvoltarea serviciilor dedicate vârstnicilor în Bacău, în condițiile în care populația României este în îmbătrânire accelerată, iar lipsa serviciilor pentru vârstnici va genera tot mai multe drame umane în anii următorii și ne va aruca, ca societate, în urmă cu 20 de ani!
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu