1 decembrie 2022

Jandarmii băcăuani şi-au sărbătorit patronii spirituali

0 Comentarii

 


De ziua patronilor spirituali ai Jandarmeriei Române, Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău s-au organizat o serie de activităţi pentru a marca aşa cum se cuvine această zi. Jandarmeria Română a ales drept patroni spirituali ai Armei pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, iar această zi reprezintă un moment de sărbătoare pentru jandarmi.  Dacă 3 Aprilie – Ziua Jandarmeriei Române – reprezintă naşterea „după trup” a instituţiei noastre, la 8 noiembrie aniversăm „facerea după suflet” a acesteia.

          Sărbătoarea religioasă are conotaţii deosebite pentru toţi jandarmii români, care, asemenea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril, cei care luptă în oastea cerească pentru respectarea poruncilor lui Dumnezeu, asigură respectarea legilor oamenilor pe pământ. Astfel, de ziua patronilor spirituali ai Jandarmeriei Române, în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău s-au desfăşurat activităţi de prăznuire, precum şi un ceremonial religios la biserica cu hramul „Sfânta Treime ” a unităţii.

          La adunarea festivă prilejuită de sărbătorirea Arhanghelilor Mihail şi Gavril, patronii spirituali ai jandarmilor au fost prezenţi și foști comandanți ai unității .

Mesajul inspectorului sef, domnul colonel Babiș Adrian:

          „ Ziua de 08 noiembrie are o semnificație aparte și pentru Jandarmeria Română, care i-a ales drept patroni sprituali ai Armei pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril.Cei doi conducători ai oștilor cerești sunt simboluri ale luptei împotriva răului: Mihail reprezintă „legea”, pe care o apară cu sabia focului, iar Gavriil este „ordinea” – firescul, bunătatea, pacea. Tot astfel, activitatea noastră se desfășoară sub deviza „Lex et Ordo”, care înnobilează însemnul heraldic, iar jandarmii se afla în slujba cetățenilor și execută misiuni pentru ca aceștia să fie în siguranță.

          Și pentru că suntem în zi de sărbătoare, transmitem urări de sănătate și un călduros „La multi ani” celor 28 de jandarmi care își serbează ziua onomastică și tuturor băcăuanilor care poartă numele Sfintilor Arhangheli.”

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu