14 septembrie 2009

Teatrul de Vara va fi inaugurat luna viitoare

0 Comentarii

Lucrarea este unicat in Romania n unicitatea este data de structura acoperisului, sub forma unui arc de cerc, in intregime din lemn laminat - primarul Romeo Stavarache a fost intr-un raid pe santier si s-a declarat foarte multumit de modul in care arata teatrul - muncitorii au ajuns la montatul celor 1.500 de scaune si urmeaza sa inchida santierul de lucru




Teatrul de Vara va fi inaugurat luna viitoare. Lucrarea, executata de firma italiana Dieffe Coperture SRL Torino si societatea Fabroma din Pascani, este unicat in tara noastra, prin structura acoperisului, sub forma unui arc de cerc cu o deschidere de 50 de metri, realizat din lemn laminat, care nu are nici un fel de sustinere. Primarul Romeo Stavarache a efectuat la sfirsitul saptaminii care abia s-a incheiat un raid scurt pe santier, pentru a vedea cum evolueaza lucrarea. El s-a declarat foarte multumit de modul in care firma italiana Dieffe Coperture a inteles sa isi faca treaba. “Acest obiectiv de investitii al Primariei Bacau este o lucrare la care am tinut foarte mult sa fie finalizata in acest an si, desi au existat foarte multe probleme tehnice, dar si financiare, acestea au fost si vor fi depasite. Teatrul de Vara va fi finalizat cel mai probabil luna viitoare. Sper ca in acest loc bacauanii se vor simti bine, dar vor fi si mindri de aceasta noua realizare a Bacaului, unicat in tara. Sint foarte multumit de modul profesionist in care au fost executate lucrarile. Firma si-a facut treaba cu temeinicie, chiar si cind a fost vorba de cele mai mici detalii”, a declarat primarul Romeo Stavarache.



Un teatru multifunctional



Pentru ca teatrul sa fie “viu” si aici sa se desfasoare spectacole pentru bacauani, si mai ales sa nu se intimple ceea ce s-a intimplat cu edificiul inainte de renovare, cind a fost lasat in paragina de vechile administratii, teatrul degrdindu-se treptat, municipalitatea bacauana doreste sa infiinteze o societate comerciala care sa se ocupe de Teatrul de Vara. Edificiul va fi multifunctional, aici putind avea loc spectacole de teatru, cinema, sala de conferinta, in cadrul lui putindu-se sutine evenimente de muzica usoara, populara, dar vor rula si filme 3D. Municiplitatea se gindeste sa stabileasca un pret modic de intrare, mai ales la filme, fiind astfel accesibil tuturor bacauanilor, indiferent de veniturile acestora. “Pe scena teatrului se vor face premierile din cadrul Galei Sportului, a Invatamintului, o parte din evenimentele de la Zilele Bacaului si alte manifestari culturale si muzicale”, a precizat primarul Bacaului. Urmatorul pas este proiectul ce vizeaza partea de dotare tehnica a teatrului. Acesta va fi finalizat saptamina aceasta urmind ca, imediat, municipalitatea bacauana sa achizitioneze intreg sistemul, care va fi si el de ultima generatie.



Lucrari pe ultima suta de metri



Lucrarile la teatru, in prinvinta constructiei, au ajuns la final. “Mai avem de montat cele 1.500 de scaune, care au fost deja aduse, dupa care putem spune ca treaba noastra s-a incheiat. Dupa ce vom termina de montat scaunele vom inchide santierul, vom indeparta gardul de protectie, amenaja zona din jurul teatrului si astfel constructia va fi cit se poate de vizibila. Noi am venit cu un studiu preliminar in Bacau, de proiectare si executie. Am intocmit studiul de fezabilitate, am cumparat caietul de sarcini si ne-am inscris la licitatie impreuna cu societatea Fabroma. Proiectul a fost realizat de un cunoscut arhitect italian, Alessandro Amirante, care are un portofoliu impresionant de lucrari de referinta in Torino, fiind arhitectul marilor ansambluri rezidentiale de locuinte, sali de cinema si teatre. Alessandro a pastrat arhitectura veche a teatrului si a integrat in ea lucrari noi, moderne. Permanent ne-a asistat in Bacau, urmarind indeaproape executia lucrarii. Sper ca bacauanilor sa le placa ceea ce am realizat si sa se mindreasca cu acest edificiu”, a declarat Iulian Frincu, administratorul societatii italiene Dieffe Coperture.



Teatrul de Vara, intre eleganta si functionalitate



Imbinarea modernului cu vechea arhitectura la Teatrul de Vara a impus necesitatea unui sistem de ventilatie, deoarece edificiul va fi inchis. Acesta va oferi aer conditionat pe timpul verii, iar iarna incalzire. Un alt aritificiu modern tine de gemaurile termopan din lateralele teatrului, care sint prevazute cu senzori, astfel incit, daca sint deschise, la primii stropi de ploaie sau la intetierea vintului se vor inchide automat. Pentru asigurarea spectacolelor de film, ele vor fi protejate cu perdele. Sapa turnata in interior, pentru asigurarea podelei, va fi acoperita cu mocheta de trafic intens, ce va fi si ea asortata cu culoarea scaunelor. Acestea din urma vor fi verde inchis, dar si deschis. Teatrul de Vara va avea doua intrari, una ce da in Parcul Cancicov, cealalta pe strada Vasile Alecsandri, cu trei, respectiv patru porti pentru public, fiecare fiind prevazuta cu case de bilete. Toaletele au fost montate de o parte si de alta a scenei si au in total 28 grupuri sanitare. Nu au fost uitate garderobele, in numar de sase, si nici zona administrativa, spre strada Alecsandri.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu