14 septembrie 2009

Ultimele modificari in privinta tezelor nationale

0 Comentarii
Momentan, nu s-a luat o decizie in privinta tezelor nationale, dar pana acum, avem in vedere urmatoarele prupuneri:


Tezele cu subiect unic vor fi inlocuite cu un examen de tipul testarilor internationale care va conta in proportie de 50% la admiterea la liceu, a declarat ministrul Educatiei.


"Sunt cateva idei privind modul in care vom organiza admiterea la liceu in urmatorii ani si pe care vrem sa le supunem dezbaterii publice. Ne gandim ca din anul scolar 2009-2010 sa tinem cont de notele pe care elevii, care au terminat acum clasa a VII-a, le-au obtinut la tezele unice, insa proportia care se va acorda acestor note va fi doar de 25%, iar 50% din nota va fi constituita de media de absolvire a gimnaziului iar pentru cele 25 de procente ramase din nota finala vom organiza o evaluare de tip PISA a competentelor.



Ne referim la evaluarea competentelor pentru care, in fiecare an, se va da un test care sa cuprinda intrebari de la mai multe discipline si corelari intre discipline", a spus Andronescu. De asemenea, din anul 2010 se va renunta la tezele nationale.


Ministrul a adaugat ca nu va reveni la admiterea organizata de licee pentru ca aceasta a fost cerinta unitatilor de prestigiu, care oricum prin admiterea computerizata isi selecteaza elevii cu medii uneori mai mari de 9.50.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu