25 mai 2011

Ziua Copiilor Disparuti

0 Comentarii
Exista o zi pentru toate se pare, macar sa ne alegem cu ceva din astfel de initiative pro-educative...campanii de educare.
Data de 25 mai este dedicata copiilor disparuti. Prevenirea şi soluţionarea cu operativitate a cazurilor privind dispariţiile de copii reprezintă o prioritate pentru Poliţia Română, în ultimii anii fiind lansate în România numărul european pentru semnalarea copiilor dispăruţi – 116.000 şi mecanismul de alertă publică în cazul răpirii unui copil.
Majoritatea copiilor dispăruţi sunt găsiţi de poliţişti în primele 24-48 de ore de la primirea sesizării. Şansele ca un copil dispărut să fie găsit scad odată cu trecerea timpului, de aceea este important ca sesizarea privind dispariţia unui copil să fie primită cât mai curând de la constatarea dispariţiei.
Totodată, din 20 mai 2011 România are funcţional un mecanism de alertă publică în cazul răpirii unui copil, sistem care funcționează cu succes în multe alte state europene.
Alertă Răpire Copil este un mecanism naţional de alertă publică ce se declanşează în situaţii de răpire a unui copil, ori în situaţii când vorbim de un copil dispărut a cărui viaţă poate fi în pericol. Iniţiatorii proiectului sunt Poliţia Română, Parchetul General şi Centrul FOCUS.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu