Saptamana aceasta, Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacau organizeaza Scoala de Vara “Valea Bistritei – materia ce naste energie”.
Marti 26 iulie, in cadrul scolii de vara, s-au organizat vizite in Parcul dendrologic Hemeiusi si pe Lacul Lilieci. Elevii, studentii si profesorii au vizitat Castelul Rosu si rezervatia stiintifica de la Hemeiusi, precun si aria de protectie speciala avifaunistica “Lacul Lilieci” – obiective aflate la doar cativa kilometri de Bacau, dar unde nimeni din cadrul grupului nu a mai fost vreodata. Ignoranta si ...
Scoala de vara isi propune sa abordeze zona geografica Valea Bistritei din perspective cat mai diverse: traditii, importanta economica, dezvoltare durabila, protectia mediului, obiective de interes etc.
O initiativa laudabila prin care sistemul educational isi asuma rolul de orientare- ce ne apropie de esenta, dezvolta sentimentul apartenentei si ne ajuta sa ne cunoastem pana la urma.
Traind intr-o lume a superficialitatii, a aparentelor pierzi contactul cu ceea ce esti in fond, te indepartezi de reperele autentice si... uiti cine esti!(Slava Domnului ca nu toti romanii dorm!)
28 iulie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 Comentarii:
30 iulie 2011 la 22:09
Apreciez intentiile dumneavoastra pozitive si dorinta de a conecta membrii comunitatii la o serie de evenimente ce se desfasoara la nivel local, judetean si national.
Sunt unul din participantii la programul initiat de Universitatea "Vasile Alecsandri", luand parte si la acea deplasare pe teren din data de 26 iulie. Am insa o intrebare: de unde certitudinea ca nimeni din cadrul grupului nu a mai vizitat pana in prezent Parcul dendrologic Hemeiusi si APSA Lacul Lilieci?
Poate ca nu am cochetat cu presa scrisa dar formularile / generalizarile de genul "nimeni din cadrul grupului nu a mai fost vreodata" nu sunt tocmai jurnalistice si nici obiective.
De asemenea, programul a inclus numeroase alte activitati, atat teoretice cat si practice, care nu se regasesc in aceasta informare, chiar in aceeasi dupa amiaza un alt obiectiv vizitat fiind HIT Park.
Chiar si intr-un plagiat (de pe site-ul CRE) este indicat sa fie verificata corectitudinea informatiilor.
31 iulie 2011 la 23:19
Se poate sa fie asa cum spuneti insa intentia, asa cum bine ati remarcat in prima parte a interventiei, e alta. Stilul abordarii jurnalistice in anumite situatii poate fi de o anumita factura.
Cat priveste originalitatea stirii, aceste materiale ne sunt inspirate de comunicatele transmise de organizatiile emitente, tocmai pentru a le populariza marelui public, ai chestiunea cu plagiatul este usor tendentioasa.Redactia MB
Trimiteți un comentariu