9 februarie 2012

Iarna ne da batai de cap

0 Comentarii

Miercuri, 8 februarie 2012, prefectul judeţului Bacău, Constantin Scripăţ, a efectuat o vizită de lucru în zona de est şi sud-est a judeţului, pe drumul judeţean 241, pe ruta Secuieni, Izvorul Berheciului, Coloneşti, Răchitoasa, Motoşeni, Glăvăneşti, Podu Turcului.


Cu acest prilej, prefectul s-a întâlnit cu primarii din comunele sus menţionate pentru a se informa cu privire la starea drumurilor şi problemele generate de condiţiile meteorologice nefavorabile din ultima perioadă (asigurarea serviciilor de alimentare cu energie electrică şi gaz metan, de alimentare cu apă potabilă şi aprovizionare cu produse alimentare). Pe parcursul discuţiilor primarii au apreciat operativitatea şi eficienţa intervenţiilor echipajelor ISU. La rândul său, prefectul a felicitat primarii pentru rapiditatea cu care au reacţionat în soluţionarea situaţiilor de urgenţă utilizând mijloace şi utilaje tehnice proprii. În localităţile în care condiţiile permit, şcolile se vor redeschide, revenind la programul normal de lucru.


S-a constatat că, pe parcursul acestor zile afectate de condiţiile meteo nefavorabile, a existat o colaborare eficientă între instituţiile judeţului competente în gestionarea situaţiilor de urgenţă şi primarii comunelor vizitate. Urmare a intervenţiei şi cooperării între instituţiile judeţului, nu s-au înregistrat situaţii în care ambulanţele şi echipajele de pompieri să nu fie prezente la locurile unde au fost solicitate de urgenţă.
În comuna Podu Turcului, prefectul a vizitat şi Spitalul „Polimed” pentru a cunoaşte în mod concret problemele cu care se confruntă. Din cauza îngheţării reţelei centralizate de apă potabilă exista pericolul ca spitalul să fie în imposibilitate de alimentare cu apă. În acest sens prefectul a dispus intervenţia rapidă a echipajelor ISU precum şi alimentarea cu apă din alte surse a bazinului tampon (2 tone) a spitalului.


Prefectul a monitorizat situaţia drumurilor şi comunelor în care s-a deplasat şi a constatat că problemele generate de efectele condiţiilor meteo nefavorabile (comune parţial izolate, drumuri parţial blocate) sunt rezolvate sau în curs de soluţionare.


Asadar, treaba merge ca pe roate, la Bacau...

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu