14 februarie 2012

Sprijin pentru cetateni

0 Comentarii
În cursul zilei de 13 februarie 2012, un grup de 12 voluntari cu 12 snowmobile din judeţul Braşov vor distribui alimente în satele greu accesibile din comunele Dumitreşti (8 localităţi) şi Tătăranu (Bordeasca Nouă), avându-se în vedere şi Schitul Dălhăuţi şi Mănăstirea Recea. Aceştia vor duce alimente achiziţionate prin fonduri proprii, dar vor distribui şi ajutoarele deja sosite în centrele comunelor, dar care, din cauza drumurilor greu accesibile, nu au ajuns la cetăţenii din acele sate.
De asemenea, pompierii militari vor continua acţiunile de căutare, salvare şi deszăpezire. În cursul zilei de, 12 februarie, pompierii militari au continuat acţiunile se sprijinire a cetăţenilor pentru înlăturarea zăpezii şi crearea unor căi de acces în gospodăriile lor. 80 cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, ce acţionează în judeţul nostru de două zile, au executat misiuni de căutare, salvare şi deszăpezire în localităţile Răchitosu, Ciuşlea şi Doaga. Totodată, subofiţeri din cadrul I.S.U. Vrancea au intervenit în localitatea Bizigheşti, unde casa unei bătrâne era acoperită de zăpadă. În total, pompierii militari au intervenit în cursul zilei de ieri pentru înlăturarea zăpezii din curţile a trei biserici (dintre care una este declarată monument istoric) şi 35 gospodării, venind astfel în sprijinul a 65 persoane.
În acelaşi timp, reprezentanţii I.S.U. vor sprijini, cu utilaje şi personal, misiunile de distribuire a ajutoarelor ce vor ajunge în cursul acestei zile în judeţul Vrancea.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu