8 mai 2012

Eco-Inovare si in Bacau

0 Comentarii
O nota primita la redactie ne face atenti la preocuparea manifestata de autoritati fata de mediu...
Centrul de Afaceri și Expoziții “Mircea Cancicov” din Bacău a găzduit, pe 2 și 3 aprilie, cea de-a patra întâlnire a Platformei Regionale pentru Eco-Inovare, organizată de Asociația Municipiilor din România (AMR).

 Întâlnirea, care face parte din proiectul european ECREIN +, se adresează în mod deosebit municipiilor și entităților publice și private cu preocupări în domeniul eco-inovării din regiunile de dezvoltare Nord-Est și Sud-Est.
Manifestarea a fost deschisă de primarul Municipiului Bacău, Romeo Stavarache, care este și membru al Comitetului Director al AMR, și de Narcisa Muraru, directorul executiv al Asociației. Bacăul este, de asemenea, semnatarul Convenției Primarilor, prin care un număr mare de orașe europene s-au angajat să atingă și să depașească ținta UE de reducere cu 20% a emisiilor de bioxid de carbon până în 2020. Un deziderat important, spunem noi.

“Proiectul ECREIN+ face parte din preocupările susținute pe plan european pentru reducerea agresiunilor asupra mediului înconjurător, iar în ultimii ani eco-inovarea și-a demonstrat utilitatea inclusiv pentru a asigura noi locuri de muncă și pentru dezvoltarea mediului economic. Fie că este vorba de transport, clădiri, tehnologia informației sau altele, eco-dezvoltarea trebuie să devină o constantă a vieții noastre”, a declarat Narcisa Muraru.
Deoarece una dintre temele supuse dezbaterii se referea la investițiile publice și private din România în domeniul eco-inovării, organizatorii le-au cerut participanților exemple de proiecte sau inițiative desfașurate, care vor putea fi prezentate și/sau promovate cu ocazia reuniunii ECREIN+, din care face parte proiectul Platformei pentru Eco-Inovare.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu