8 mai 2012

Workshop pentru crearea de clustere inovative

0 Comentarii
Centrul de Afaceri și Expoziții “Mircea Cancicov” Bacău organizează, pe 16 mai, workshopul “Inițiativa IMM-urilor din Regiunea Nord – Est pentru constituirea de clustere inovative”. Acesta reunește, într-un cadru nou și inovativ, manageri de întreprinderi mici și mijlocii, instituții financiare, autorități publice, cercetători și inovatori, pentru a discuta practic și aplicat despre căile de dezvoltare durabilă a afacerilor locale.

Obiectivele workshopului sunt:
-Să aflați care sunt sursele de finanțare dedicate IMM-urilor care se vor lansa în 2012.
-Să deprindeți metode noi, practice și eficiente pentru a valorifica oportunițile de piață,
-Să realizați asocieri pentru accesarea cu succes a liniilor de finanțare dedicate parteneriatelor dintre IMM-uri, centre de cercetare și instituții publice.
Lectorii au bogată experiență practică în România și Olanda în dezvoltarea de asocieri de afaceri cu caracter industrial și economic. Este vorba despre Paul Schrijver (Olanda) - consultant de afaceri și partener în cadrul companiei inovative f-iddi™, specializată în operarea de campanii si proiecte de social media marketing channels. Are o îndelungată experiență în România unde a fost implicat din 2003 în special în proiecte de implementare de sisteme manageriale dedicate eficientizării afacerilor, derulate de companii naționale și internaționale cu operațiuni în România.

De asemenea, va fi prezent și Ioan Toderașc – director executiv al Centrului pentru Promovarea Cercetării și Inovării, organizație non-guvernamentală care promovează programe și proiecte independente de cercetare aplicativă și dezvoltare experimentală de prototipuri, cu experienta in sectoare industriale (industrii creative, alimentara, mecatronică, nano-materiale, materiale speciale, șa). De asemenea, lucrează în domeniul consultanței de afaceri fiind implicat în proiecte de business development, transfer tehnologic, internaționalizare cu companii naționale și internaționale.

Diversitatea profilelor profesionale și a domeniilor de activitate din care provin participanții la workshop este valorificată la maxim pentru a oferi o abordare directă și totodată completă a noilor tendințe de realizare a proiectelor intersectoriale.
Taxa de participare la eveniment este de 200 lei. Se oferă reduceri de 15 % pentru înscrierile până la 8 mai 2012.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu