28 septembrie 2012

Cresterea productiei industriale-un obiectiv stringent!

0 Comentarii
Joi, 27 septembrie 2012, la sala mare a Palatului Administrativ, a avut loc şedinţa Colegiului Prefectural în care a fost prezentată situaţia economică şi socială a judeţului Bacău, aşa cum reiese din analiza indicatorilor realizaţi în primele 7 luni ale anului în curs, precum şi un raport al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pe tema măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.

În urma prezentării analizei indicatorilor economici şi sociali ai judeţului Bacău, pe primele 7 luni ale anului 2012, prefectul Claudiu Octavian Şerban şi-a exprimat preocuparea faţă de indicatorii producţiei industriale: ” Îmi menţin îngrijorarea faţă de scăderea producţiei industriale, de aceea vreau să impulsionez acest tip de producţie. În acest sens doresc să realizăm o întâlnire cu producătorii industriali pentru a veni în întâmpinarea nevoilor lor şi de a-i ajuta. De asemenea, îmi exprim îngrjorarea faţă de creşterea numărului de şomeri, chiar dacă în analiza prezentată, acest număr este relativ. Ar trebui să ne îngrijoreze pe toţi această dinamică negativă a ratei şomajului”.

In primele 7 luni ale anului 2012 s-au realizat controale de specialitate la 922 obiective de învăţământ, în urma cărora s-au constatat 179 de deficienţe la normele de apărare împotriva incendiilor, fiind soluţionate ulterior 147, s-au aplicat 144 sancţiuni contravenţionale din care 6 amenzi în cuantum de 6500 lei şi 138 avertismente. Pe linia prevenţiei şi intervenţiei în situaţiile incendiilor a vegetaţiei uscate pe terenurile agricole şi la fondul forestier, s-a intervenit de către Inspectorat în 248 de evenimente din care 238 incendii vegetaţie uscată şi 10 incendii fond forestier. Cumulată pe primele 7 luni, producţia industrială a judeţului a scăzut cu 3,0% faţă de perioada similară a anului 2011, după ce în primele 7 luni din 2011 crescuse cu 15,4 % faţă de aceeaşi perioadă din 2010.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu