24 aprilie 2013

Vizita din Macedonia la Prefectura Bacau

0 Comentarii

Miercuri, 17.04.2013, ambasadorul Republicii Macedonia, a vizitat municipiul Bacău, în scopul unei prime întâlniri cu autoritățile publice locale și mediul de afaceri băcăuan.
La Instituția Prefectului județul Bacău, de la ora 11.00, subprefectul Constantin-Dorian Pocovnicu, alături de  vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, domnul Ionel Floroiu și viceprimarul Municipiului Bacău, domnul Vasile Tescaru, a primit vizita Excelenței Sale Dr. Pande Lazarevski.
Aflat pentru prima oară în România, ambasadorul Macedoniei s-a arătat profund impresionat de țara noastră, exprimându-și bucuria de a vizita un oraș minunat precum Bacăul și de a se întâlni cu autoritățile locale și oameni de afaceri în scopul de a deschide porțile unor relații de colaborare pe multiple planuri: economic, cultural, administrativ, politic dar și academic, domnia sa fiind profesor universitar.

Discuțiile purtate au vizat deschiderea posibilităților de interrelaționare și colaborare, Macedonia fiind un stat care, deși mic, a implementat standarde de calitate chiar mai înalte decît în Uniunea Europeană. În plus, sunt foarte mulți macedonieni care au venit la studii, s-au căsătorit, au dezvoltat afaceri și au rămas în România. Din atracțiile Macedoniei, în afară de geografia diversificată ce încurajează dezvoltarea turismului, ambasadorul a prezentat un mediu economic foarte dinamic, o politică fiscală și economică orientată spre atragerea și încurajarea investițiilor străine, evidențiind printre altele și faptul că Macedonia se bucură de cel mai avansat echipament medical din lume.
Întâlnirea s-a încheiat cu reafirmarea unei deschideri spre dezvoltarea unor relații bilaterale avantajoase.
Deschisi edilii Bacaului. Macar de-ar fi cu spor! Diplomatia este o arta, ca si politica internationala...

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu