28 iunie 2013

Jubileu Maria Tanase

0 Comentarii
Joi, 27 iunie 2013, ora 19.00, Bucuresti, la Casa Vernescu a avut loc un concert jubiliar sustinut de marele artist virtuoz al naiului Nicolae Voiculet, initiatorul proiectului „Maria Tanase 100”.


Pe data de 22 iunie 1963 se stingea la Spitalul Clinic Fundeni marea noastra artista Maria Tanase. Vocea ei inconfundabila, izvorata din pamant romanesc, se stingea lasand in urma o mostenire unica ce dainuieste peste veacuri.


In spiritul traditiei initiate de marii nostri artisti George Enescu, Maria Tanase, George Vraca, Constantin Tanase, ce participau in timpul celui de-al doilea razboi mondial la evenimente caritabile sau cantau la capataiul bolnavilor si pentru a evoca spiritul marii artiste ce si-a petrecut ultimele zile din viata pe patul de spital, concertul omagial va fi precedat de un recital oferit in cursul diminetii bolnavilor din Spitalul Clinic Fundeni, cu sprijinul conducerii spitalului.
Proiectul „Maria Tanase 100” intruneste concerte si evenimente organizate cu ocazia sarbatoririi unui centenar de la nasterea Mariei Tanase. Primul concert caritabil din cadrul acestui proiect a fost sustinut pe data de 3 iunie anul curent, la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Brasov. Seria concertelor caritabile va continua pe parcursul acestui an.

Marca postala, un mesager sensibil, fara granite si restrictii, se alatura manifestarilor ocazionate de proiectul „Maria Tanase 100” pe tot parcursul acestui an.

Astfel, patrimoniul filatelic al Romaniei va pastra vie memoria artistei Maria Tanase, va promova creatia si spiritul umanitar al acestei personalitati in lumea intreaga.


0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu