28 februarie 2013

Divas Night in Zebra

0 Comentarii
ZEBRA CLUB SI ZEBRA EVENTS prezinta: DIVAS NIGHTS in data de 8 martie incepand cu ora 22.00.

De 8 Martie acestia au pregatit un party special pentru "EA".

Intrarea : Fetele gratis+2 coktails.
Baieti: 15lei.

Mega Bacau recomanda evenimentul, contand pe profesionalismul gazdelor.

Ziua Protectiei Civile sarbatorita cu fast la Bacau

0 Comentarii
Joi, 28 februarie, de la  ora 14.00, la Teatrul Municipal “George Bacovia” Bacău Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău (I.S.U.J. Bacău) a sustinut un simpozion cu ocazia „Zilei Protecţiei Civile din România”. 

De asemenea, în cadrul activităţii au fost prezentate mesajele de felicitare din partea Primului Ministru  Victor Ponta, a Ministrului Afacerilor Interne Radu Stroe, a Inspectorului General al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă – domnul general de brigadă dr. Ioan Baș, a Prefectului Judeţului Bacău Claudiu Octavian Șerban, precum şi a Preşedintelui Consiliului Judeţean Bacău Dragoş Benea.
La eveniment au participat oficialitati, dar si reprezentanti ai mass- media.

Competitie pentru primarii

0 Comentarii

Visa Europe, impreuna cu bancile din Romania, organizeaza in perioada februarie-martie 2013 competitia nationala de plata a taxelor si impozitelor locale cu cardul, la care pot participa toate primariile din tara care accepta plata cu cardul dar si contribuabilii care isi achita impozitele cu cardul.

Orasul cu cele mai bune rezultate privind plata taxelor cu cardul va primi titlul de "Orașul viitorului" si va fi premiat cu o expozitie tehnologica interactiva, cu acces liber, in care vor fi prezentate publicului larg tehnologiile inovatoare de plati dezvoltate de Visa Europe si de partenerii sai.

Zonga Music Space se destrabaleaza

0 Comentarii
De 1 martie, Vodafone Romania si Trilulilu Music lanseaza Zonga Music Space, o colectie digitala de muzica grupata in15 playlist-uri speciale. Aceasta este disponibila utilizatorilor in spatiul metroului bucurestean, prin simpla scanare a codurilor QR, dar si online, pe www.zonga.ro

De asemenea, tot incepand din data de 1 martie bucurestenii pot asculta "Melodia zilei”, prin intermediul Zonga, in 18 statii de metrou. Astfel, printr-o simpla scanare a unui cod QR, utilizatorii au acces in fiecare zi la o piesa noua, din trei genuri muzicale: Rock, Pop sau Electro. Statiile de metrou in care va fi disponibila "Melodia Zilei” sunt: Piata Victoriei 1 si 2, Piata Unirii 1 si 2, Universitatii, Piata Romana, Eroilor, Politehnica, Grozavesti, Obor, Izvor, Petrache Poenaru, Crangasi, Aviatorilor, Eroii Revolutiei, Gara de Nord, Piata Sudului, Pipera. 
Lansarea Zonga Music Space, noua platforma digitala dedicata iubitorilor muzicii, va avea loc vineri, 1 martie, la ora 16.00, pe pasarela din statia de metrou Piata Victoriei M2. 
Evenimentul va fi prezentat de vedeta TV, Cabral.

Noi magazine PROFI in Bucuresti si Bacau

0 Comentarii
In data de 28 februarie PROFI inaugureaza inca doua magazine, in Bucuresti si Bacau, ridicand la 155 numarul total al unitatilor sale.

“Ne vom continua extinderea intr-un ritm sustinut deoarece avem forta sa facem acest lucru in conditiile in care din punct de vedere al numarului de metri patrati de spatiu de retail pe cap de locuitor Romania se situeaza la mai putin de jumatate fata de nivelul Europei Centrale”, a declarat Pawel Musial, director general PROFI Rom Food.

Cel de al 24-lea magazin PROFI din Bucuresti se afla pe Calea Rahovei nr.355, cu o suprafata totala de 383 m.p. si o sala de vanzari de 206 m.p.
Noul magazin din Bacau, al doilea din localitate, se afla la parterul unui bloc de locuinte de pe Str.Mioritei nr.11, avand o suprafata totala de 887 m.p. si o sala de vanzari de 541.3 m.p.  Astfel, in prezent in judetul Bacau functioneaza cinci magazine PROFI, in localitatile: Comanesti, Moinesti, Onesti si Bacau (2).

Sa le uram si bacauanilor" bani multi la pusculita"!

Tigari confiscate in Piata Centrala

0 Comentarii

In data de 28.02.2013, in jurul orelor 7.30 agentii locali aflati in exercitarea atributiunilor de serviciu in Piata Centrala a municipiului Bacau au depistat in urma verificarilor efectuate la una dintre tarabe, un numar de 60 de pachete tigari, care erau ascunse in locul unde era depozitata marfa. Avand in vedere faptul ca vanzatoarea, D.M, de 47 de ani, nu a recunoscut provenienta lor, sustinand ca tigarile au fost introduse acolo in momentul in care era plecata cu treburi prin piata, a fost dipusa masura de confiscare a acestora.
In jurul orelor 08.45, agentii locali au mai primit o informatie conform careia, o persoana a fost vazuta ascunzand mai multe pachete de tigari in cutia metalica a unui panou electric situat la intrarea in standurile cu imbracaminte. In urma verificarilor efectuate la locatia indicata ,au mai fost depistate un numar de 25 de pachete, care au fost, de asemenea, confiscate.
A fost dispusa masura de predare a celor 85 pachete de tigari pe baza de proces-verbal lucratorilor Directiei Judetene pentru Accize si  Operatiuni Vamale Bacau.

Nu e greu sa faci o fapta buna!

0 Comentarii
In data de 28 februarie si 1 martie bacauanii cu inima mare sunt asteptati la sediul de pe Livezilor (langa Cora) cu o mica donatie (constand intr-o hainuta,  o carte, ceva dulce, etc) pentru copiii aflati in centre, care nu sunt atat de norocosi ca si voi.
Nu e greu, trebuie doar sa  vrei sa te implici!

Spring Bash in Q Lounge

0 Comentarii
Q Lounge Bar vine cu surprize la inceput de primavara. Vineri 1 martie, in prima zi de primavara, Q Lounge Bar iti aduce cardul Q pe care il vei primi la intrare, pana la ora 00.00 si intrarea libera. Du-te cu el la bar si alege o bautura si primesti 50 la suta discount.
Intrarea este libera.

MUSIC HOSTED BY: DJ MATTEO & HOUSE BURNER

Atletism pentru copii

0 Comentarii

În săptămâna 25 februarie – 03 martie 2013, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bacău organizează următoarele acţiuni:

I. În perioada 02-03 martie 2013, la Sala de Atletism Bacău se va desfăşura „Concursul Interjudeţean de copii 1, 2 şi 3 ani” 
Organizatori:
Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bacău
Asociaţia Judeţeană de Atletism Bacău;

Programul competiţiei:
- 02.03.2013 începând cu ora 16.00
- 03.03.2013 începând cu ora 09.30

II. In data de 02.03.2013 începând cu orele 09.30 la Sala Sporturilor Bacău se va desfăşura 
„Cupa Mărţişorul” – judo U11, U13 şi Euroregiune U15
- deschidere festivă ora 10.30.

Crucea Rosie lanseaza aplicatia de prim ajutor disponibila pe telefonul mobil

0 Comentarii
Pentru fiecare descarcare real,- Hypermarket doneaza 2 euro catre Crucea Rosie Romana pentru infiintarea Punctelor de Prim Ajutor in zone izolate

Crucea Rosie anunta lansarea aplicatiei de prim ajutor disponibila pe telefonul mobil Iphone destinata instruirii in acordarea primului ajutor. 

Pentru ca intelege importanta acordarii primului ajutor, Crucea Rosie aduce un sprijin fiecaruia dintre noi care, la un moment dat, se poate afla in rolul salvatorului. Uneori chiar si salvatorii au nevoie de ajutor, de aceea ghidul ofera toate informatiile necesare pentru ca gestul tau sa faca diferenta intre viata si moarte.

Aplicatia de prim ajutor are o interfata practica si un meniu care ofera posibilitatea navigarii usoare si rapide. Cele doua sectiuni disponibile "Invata" si "Urgente" ghideaza utilizatorii catre tipul de continut solicitat: informatie care ajuta in identificarea problemei, respectiv informatie ce explica modul de actiune odata ce problema a fost identificata.

Sectiunea "Invata" prezinta diverse situatii care necesita o interventie de prim ajutor. Pentru fiecare dintre acestea, aplicatia contribuie la intelegerea si recunoasterea problemei, iar instructiunile explica modul de actiune. De asemenea, este disponibila "sectiunea de studiu" despre cei patru pasi esentiali in acordarea primului ajutor, precum si optiunea de apelare la numarul de urgenta 112 insotita de indicatii despre informatiile esentiale care trebuie oferite in momentul solicitarii ajutorului medical specializat.

Sectiunea "Urgente" este poate cea mai importanta, aceasta cuprinzand cele mai frecvente  posibilele cazuri de accidente si instructiuni pas cu pas menite sa ajute efectiv in momentul in care salvatorul ofera primul ajutor intr-o situatie de criza. De asemenea, serviciul de urgenta 112 poate fi apelat direct din aceasta sectiune.

Aplicatia de prim ajutor este disponibila doar pentru iPhone, iar pentru fiecare descarcare real,- Hypermarket doneaza 2 euro catre Crucea Rosie Romana pentru infiintarea Punctelor de Prim Ajutor in zonele izolate ale tarii, pentru primele 1000 de descarcari. in plus, ghidul va permite inscrierea directa la cursurile de prim ajutor organizate de Crucea Rosie in orasul dumneavoastra.

Only Students Party

0 Comentarii
Club Kremlin doreste sa va recompenseze joi 28 februarie eforturile depuse in sesiune si va ofera o petrecere EXCLUSIV studenteasca, cu promotii pe masura, cu muzica pentru toate gusturile si cu multe concursuri si tombole interactive.
Iar daca esti Domnisoara, trebuie sa stii ca in aceasta joi vei beneficia GRATUIT, pe baza voucherului de la intrare, de 2 cocktail-uri din partea clubului!
Intrarea se face doar pe baza de carnet student/legitimatie.


DJ Guest: Cip

Karaoke Night

0 Comentarii
Bourbon Bacau va invita joi 28 februarie incepand cu ora 21.00 la Karaoke Night. Va asteapta concursuri cu premii, dar si multa muzica buna alaturi de DJ CIP & COMP si AXEL DARIO.

Karaoke and Open Stage

0 Comentarii
Pub The Stage va invita joi 28 februarie incepand cu ora 20.00 la Karaoke. Joi e seara de cantare in The Stage cu Petrut & Co. 
Cine merge ca sa se distreze?

Joi bei de te-ndoi

0 Comentarii
Joi 28 februarie incepand cu ora 20.00 Pub Subway va invita la inca o seara in care consumul responsabil de alcool trebuie sa fie o prioritate.
Intrarea este libera.

Pubquiz -Sezonul 3

0 Comentarii
Pub Republic va invita joi 28 februarie incepand cu ora 19.00 la al treilea sezon de Pubquiz. Timpul pretrecut in Republic se transforma in premii in bani.
Nu ratati startul deoarece fiecare punct conteaza!

Conferinta de Logistica

0 Comentarii

European Gateways Platform (EGP) si Agentia de pe langa Ministerul olandez al Afacerilor Economice  in colaborare cu Comunitatea Olandezo Romana, Camera de Comert Olandezo Romana si BLISSROMANIA organizeaza cea de-a 7-a Conferinta de Logistica organizata in Romania, la Bucuresti, in data de 5 martie 2013.
In ultimile 6 editii s-a discutat despre posibilitatile Romaniei de a deveni Poarta Estica de Comert a Europei. Conferinta de anul acesta se va concentra pe ce s-a obtinut deja si ce mai este inca de facut pentru a deveni intr-adevar Poarta Estica de Comert a Europei.

Eveniment de Brokeraj

0 Comentarii

Centrul Enterprise Europe Network din cadrul Camerei de Comert si Industrie Bacau va invita sa participati la evenimentul de brokeraj „B2B IndustryMatchMaking 2013” ce va avea loc in Sofia, Bulgaria, la Centrul InterExpo, pe data de 7 martie 2013.
Evenimentul reprezinta o oportunitate pentru companii si organizatii de a dezvolta relatii de cooperare in afaceri cu companiile locale sau straine privind transferul de tehnologii sau participarea la proiecte finantate prin programe europene. Intalnirile bilaterale ce vor avea loc ofera participantilor posibilitatea contactului direct cu potentiali parteneri din urmatoarele domenii de activitate:
  • metalurgie, turnatorie;
  • automatizari, robotica, mecatronica;
  • electronica, telecomunicatii, servicii.

Targ de Turism si nunta... la pachet

0 Comentarii

Camera de Comert si Industrie Bacau organizeaza in perioada 01 - 03 martie TARGUL DE TURISM, la Central Plaza.
TARGUL DE TURISM este un eveniment de referinta in domeniu care isi propune sa promoveze oportunitatile de dezvoltare a afacerilor pe care le ofera judetul Bacau si Regiunea 1 Nord Est pentru firmele / institutiile cu oferte atractive care promoveaza turismul romanesc si ofertele pentru destinatii din strainatate.

Calatoriile merg mana-n mana cu petrecerile si cu...nunta!

Targ de Nunti 2013

0 Comentarii

Camera de Comert si Industrie Bacau organizeaza TARG DE NUNTI in perioada 01 - 03 martie, la Central Plaza.
TARGUL DE NUNTI este un eveniment de referinta in domeniu care isi propune sa promoveze oportunitatile de dezvoltare a afacerilor pe care le ofera judetul Bacau si Regiunea 1 Nord Est in domeniul serviciilor pentru nunti si evenimentelor de familie.
In cadrul manifestarii vor fi organizate prezentari de moda, de noi produse / servicii si parade ale rochiilor de mireasa.

Originea rromilor - teorii, legende, fapte

0 Comentarii

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău va organiza marţi, 5 martie 2013, începând cu ora 10.00, la Şcoala Gimnazială "Alexandru cel Bun" Berzunţi, programul de formare continuă, „Originea rromilor - teorii, legende, fapte.”, avizat de M.E.C.T.S. şi destinat directorilor de şcoli cu elevi de etnie rromă, profesorilor de limba rromani, mediatorilor şcolari, asistenţilor educaţionali şi educatoarelor de grupe bilingve, sau interculturale.
Acesta este coordonat de prof. Anghel Năstase, inspector şcolar pentru limba rromani şi şcolarizarea rromilor - I.S.J. Bacău, şi susţinut de educ. Emilia Chiriac - Şcoala Gimnazială “Domniţa Maria”, Bacău, prof. pt. înv. primar Adina-Corina Albu - Colegiul Naţional de Artă „George Apostu” Bacău, prof. Gabriel Stan - directorul C.C.D. Bacău, prof. Dumitru Ficuţă, profesor formator - C.C.D. Bacau şi inst. Noemi Năsturaş - Grădiniţa cu Program Normal "Lizuca" Bacău.

27 februarie 2013

Trupa IRIS vine la Bacau

0 Comentarii
Din 3 septembrie 2012, Toni Seicarescu este noul solist al trupei Iris. Dupa zeci de ore de repetitii acesta se acomodeaza repede, intra in spiritul Iris si pe 22 septembrie trupa sustine primul concert la Calan in fata a aproape 1.000 de spectatori. Noua formula a fost primita foarte bine, publicul cantand alaturi de trupa cele mai cunoscute piese.

La sfarsitul anului trupa lanseaza prima piesa cu Toni Seicarescu – „E magic!”, realizat in stil retro de catre Florin Calomfirescu. Videoclipul prezinta povestea de dragoste dintre personajul masculin, interpretat de catre Tony Seicarescu si idealul sau feminin, intruchipat de o frumoasa balerina.
In data de 6 aprilie incepand cu ora 21.00 Pub Subway va invita la un mega concert marca Iris.

BILETE: 25 DE LEI PRESALE/ 30 DE LEI SALE

The Masterpiece un mix de sunet, efecte si imagine

0 Comentarii
Capodopere ale muzicii de film, într-o producţie sincretică de excepţie, vor fi puse în scenă pe 23 martie, de la ora 19:00, la Sala Palatului din București.

Evenimentul “The Masterpiece” prezintă în premieră mondială lucrări moderne din muzica de film extraordinara într-o producţie sincretică, epică, obţinută prin colaborarea a 140 de profesionişti oferind 140 minute de conţinut intens. Sincretismul este obţinut prin îmbinarea armonioasă, sincronizată, a muzicii de film cu lumini, lasere, video (pe display LED gigant), elemente pirotehnice şi de coregrafie.

Prin implicarea în acest proiect a maeştrilor compozitori de la Hollywood: Hans Zimmer, John Williams, Thomas Bergersen, Gerard Marino, Londra: Guy Farley şi Barcelona: Ivan Torrent, cu partituri unice/scrise special pentru eveniment  şi sunete electronice de calitate excepţională, publicul din România va intra în contact cu viitorul muzicii orchestrale în concert - interpretarea hibridă a sunetelor electronice ultramoderne împreună cu cele ale Orchestrei Simfonice Bucureşti, corului şi instrumentelor exotice, etnice, vechi de mii de ani.
 
Invitaţi speciali ai evenimentului: Tina Guo şi Uyanga.

Pret bilet: intre 50-300 ron.

Bilant la Prefectura

0 Comentarii

Miercuri, 27 februarie 2012, la sala mare a Palatului Administrativ s-a desfăşurat şedinţa Colegiului Prefectural având două teme majore de analiză şi dezbatere: Stadiul realizării Planului de acţiuni privind  obiectivele derivate din Programul de Guvernare pe anul 2012 precum şi prezentarea şi aprobarea Planului de acţiuni privind  obiectivele derivate din Programul de Guvernare pe anul 2013.
Şedinţa a fost condusă de prefectul judeţului Bacău, domnul Claudiu-Octavian Şerban, prima parte fiind dedicată analizei stadiului Planului de acţiuni privind  obiectivele derivate din Programul de Guvernare pe anul 2012, analiză ce a acoperit 15 domenii de acţiune.
Prezentarea realizată a evidenţiat atingerea obiectivelor stabilite pentru anul 2012, rezultatele bune obţinute fiind apreciate şi de prefectul judeţului Claudiu-Octavian Şerban:“A fost un an în care am muncit cu toţii şi am depus eforturi pentru atingerea obiectivelor. Vreau să  felicit întreaga echipă a Colegiului Prefectural pentru această reuşită şi doresc să vă reamintesc  că toate aceste reuşite au un beneficiar final: cetăţeanul judeţului Bacău! ”.
Partea a doua a întâlnirii a fost dedicată prezentării obiectivelor derivate, acoperind 24 domenii de acţiune.

Ziua Femeii

0 Comentarii
De 8 martie Full House Pub va asteapta sa petreceti Ziua Femeii impreuna cu Formatia Bodolica incepand cu ora 21.30. Va fi o seara a surprizelor frumoase pentru doamne si domnisoare. 
Meniul va fi compus dintr-un aperitiv si un cocktail la alegere.
Pret 40 lei/pers.

Un nou Bal al Bobocilor, editia 2013

0 Comentarii
Joi, 28 februarie incepand cu ora 17.00, Colegiul Tehnic "Anghel Saligny" Bacau va invita la Balul Bobocilor.
Multa distractie, preturi studentesti si muzica buna va asteapta.
Spectacolul va avea loc la Casa de Cultura.

Super Trance Party in prima zi a primaverii

0 Comentarii
Vineri, 1 martie 2013, incepand cu orele 22:00, CLUB MONTE CRISTO BACAU va invita la Super Trance Party.

Snatt & Vix și Kristofer mixează la prima petrecere trance din 2013, în Bacău.

Pretul unui bilet este de 15 lei.

Clientii business au parte de facilitati

0 Comentarii

Incepand din data de 21 februarie, Vodafone Romania ofera clientilor sai business platforma de servicii Microsoft Office 365, care aduce o mobilitate si o eficienta sporita a afacerilor. Serviciul este disponibil in portofoliul Vodafone Romania, intr-o prima faza pentru clientii din segmentul Corporate - companii cu peste 50 de angajati – in care Vodafone detine 70 % cota de piata.
Office 365 aduce impreuna capabilitatile Microsoft Office (Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote) cu servicii online de posta electronica (Microsoft Exchange Online), mesagerie instant, chat si conferinta audio-video (Microsoft Lync Online) si management-ul, vizualizarea si editarea de documente (Microsoft Sharepoint Online). Rezultatul este un serviciu sigur si intotdeauna actualizat care permite astfel angajatilor sa comunice si sa lucreze in conditii ideale, indiferent de distanta sau de dispozitivul folosit (smartphone, tableta sau PC).

Performanta rasplatita la Vodafone

0 Comentarii

Vodafone România a fost certificată pentru performanța serviciilor de navigare pe Internet de pe smartphone, de către auditorul independent p3 communications. Comparativ cu celelalte rețele GSM/UMTS, măsurătorile au arătat că Vodafone România oferă: "cel mai bun acces la paginile de Internet" și "cea mai stabilă conexiune de navigare pe Internet", de pe smartphone.
De asemenea, potrivit indicatorilor măsurați de p3 communications, rețeaua Vodafone România oferă cea mai mare viteză de transfer de date, atât pentru smartphone-uri cât și pentru modem-urile de Internet Mobil. Campania de măsurare comparativă a performanței s-a desfașurat între 6 noiembrie și 15 decembrie 2012, în 19 orașe: București, Constanța, Galați, Brăila, Iași, Botoșani, Bacău, Târgu-Mureș, Cluj-Napoca, Baia Mare, Oradea, Arad, Timișoara, Craiova, Pitești, Sibiu, Brașov, Ploiești și Buzău. Testele au fost realizate în mișcare, pentru a reflecta cu acuratețe experiența utilizatorilor mobili.
Aceasta este cea de-a treia certificare oferită Vodafone România de către p3 communications pentru performanțele rețelei.

Ziua Protectiei Civile asteptata cu fast la Bacau

0 Comentarii

Joi, 28 februarie, începând cu ora 14.00, la Teatrul Municipal “George Bacovia” Bacău Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău (I.S.U.J. Bacău) va desfăşura un simpozion cu ocazia „Zilei Protecţiei Civile din România”.
 
Reprezentanţii mass-media sunt invitaţi să participe la această activitate având astfel ocazia să afle istoria Protecţiei Civile din România, precum şi a rolului şi a atribuţiilor Serviciului de Protecţie Civilă. De asemenea, în cadrul activităţii vor fi prezentate mesajele de felicitare din partea Primului Ministru - domnul Victor Ponta, a Ministrului Afacerilor Interne – domnul Radu Stroe, a Inspectorului General al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă – domnul general de brigadă dr. Ioan Baș, a Prefectului Judeţului Bacău – domnul Claudiu Octavian Șerban, precum şi a Preşedintelui Consiliului Judeţean Bacău - domnul Dragoş Benea.

Biblioteca digitala

0 Comentarii

Vodafone Romania, in parteneriat cu Editura Humanitas, continua proiectul “Biblioteca Digitala” si marcheaza, cu aceasta ocazie, o premiera in zona culturala: prima sesiune de autografe digitale din Romania, acordate de scriitorul Mircea Cartarescu. Evenimentul a avut loc luni seara, in Vodafone Experience Store, din AFI Cotroceni, unde Mircea Cartarescu a oferit, in premiera in Romania, autografe personalizate pe editia digitala a celei mai recente carti ale sale, “Ochiul caprui al dragostei noastre”.
Biblioteca Digitala Vodafone este disponibila in doua locatii: in pasajul nou din statia de metrou Piata Victoriei (M2) si in Vodafone Experience Store, din AFI Cotroceni. Pentru cea de-a doua editie a Bibliotecii Digitale, proiectul a beneficiat si de sustinerea librariei online elefant.ro. Biblioteca Digitala Vodafone dispune acum de sute de titluri noi: 12 carti integrale, fascicule din peste 500 de titluri noi de carti, plus fragmente audio din 10 audiobook-uri aparute la Editura Humanitas.
Tot ce trebuie sa faca pasionatii de lectura este sa isi descarce titlurile preferate, direct pe telefonul mobil sau pe tableta, printr-o simpla scanare a unui cod QR aflat pe cotorul cartilor de pe “rafturile” bibliotecii. Descarcarea oricarui fisier din biblioteca digitala este gratuita, indiferent de reteaua de telefonie mobila pe care o folosesc utilizatorii. Totodata, continutul bibliotecii poate fi accesat si direct, pe site-ul mobil www.bibliotecapemobil.ro. In cazul in care utilizatorii vor dori sa achizitioneze orice titlu din “Biblioteca Digitala Vodafone”, in varianta integrala, format e-book, acestia vor fi redirectionati catre website-ul editurii Humanitas sau catre libraria online elefant.ro, de unde vor putea cumpara titlul respectiv.

Servicii 4G pe smartphone

0 Comentarii
La doua saptamani dupa cresterea vitezei 4G la 100 Mbps, Vodafone Romania ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a testa primele servicii 4G pe smartphone, la cea mai ridicata viteza. Utilizatorii pot testa serviciile 4G pe doua modele de telefoane inteligente, Samsung Galaxy SIII LTE si HTC One SV LTE, in 17 magazine Vodafone* din cele 10 orase aflate sub acoperirea retelei 4G.

Utilizatorii care opteaza pentru serviciile 4G vor primi un SIM special “4G Ready” si vor putea sa achizitioneze unul dintre terminalele compatibile: Modem-ul USB Vodafone K5005 LTE pentru conectivitate PC/Laptop, incepand de la 0 Euro; Vodafone Hotspot R210 LTE, la care se pot conecta pana la cinci dispozitive simultan, incepand de la 49 Euro, si tableta Asus Transformer Pad Infinity TF700 KL, de la 389 Euro.

In Bacau, se pot testa serviciile 4G pe Str. Ionita Sandu Sturza, nr. 2, Hotel Decebal.

Aplicatia Salvamont de la Vodafone

0 Comentarii

Vodafone Romania a lansat in data de 21 ianuarie aplicația Salvamont, cu ajutorul căreia echipele Salvamont pot localiza mai ușor turiștii care se aventurează pe trasee montane necunoscute sau care suferă un accident și au nevoie de ajutor.
Aplicația este disponibilă în prezent pentru toți utilizatorii telefoanelor Android, indiferent de rețea, și poate fi descărcată din Google Play. Special pentru utilizatorii Vodafone, traficul de date în cadrul aplicației este gratuit.
Persoana care folosește aplicația poate notifica în timp real dispeceratul Salvamont, cu ajutorul "tab-ului" SOS, atunci când are nevoie de ajutor. Echipele Salvamont pot localiza poziția telefonului, coordonatele geografice și nivelul bateriei. Chiar dacă telefonul nu mai este în raza de acoperire a rețelei de telefonie folosite, traseul parcurs va fi memorat pe perioada monitorizării, iar la prima conexiune în rețea, dispeceratul Salvamont va putea vedea din nou coordonatele locației utilizatorului.
Totodata, cei care vor să își petreacă sfârșitul de săptămână pe pârtiile de schi, pot afla din timp cele mai importante avertismente montane, informații despre starea vremii, trasee montane, contactele și locațiile cabanelor din întreaga țară și informații despre peste 70 de pârtii de schi din țară.

Platforma Civica Actiunea 2012 se adreseaza liceenilor din Bacau

0 Comentarii

Platforma Civica Actiunea 2012 invită elevii de liceu din Judetul Bacau, să participe în perioada 20 februarie 2013 – 23 martie 2013 la un concurs de eseuri cu tema “Uniţi sub Tricolor- 95 ani de la unirea Basarabiei cu România”. Elevii sunt invitaţi să dezvolte creaţii proprii, iar cele mai reuşite 3 eseuri vor fi premiate în cadrul unei ceremonii care va avea loc La Natura Club. Premiile constau în 3 participari gratuite la şcoala de vară “Şcoala de cultură şi afirmare românească” cu participanti de pe ambele maluri ale Prutului, precum şi premii în cărţi, de care vor beneficia toţi cei înscrişi la concurs.
1.1. Condiţii de participare:
La concursul de eseuri sunt eligibili pentru a participa elevii care urmează cursurile unei institutii preuniversitare de stat sau private din clasele IX- XII
1.2. Teme propuse pentru eseuri:
Particianţii la concurs îşi vor exprima propria viziune cu privire la una din următoarele subteme:
Basarabia 1812-2013- provincie românească;
De ce avem nevoie de Republica Moldova?;
Datoria morala pe care o are Romania fata de Republica Moldova;
Rolul generatiei tinere si a societatii civile in apropierea celor doua state ;
Importanţa voluntariatului, implicării civice în apărarea drepturilor elementare de care cei ca noi sunt de multe ori privaţi;
Unirea – metode de realizare a obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.;
Personalităţi marcante care au promovat românismul în Republica Moldova, deportările în masă, refugierile.
1.3. Jurizare şi acordarea premiilor:
Pe baza eseurilor vor fi selectaţi 15 finalişti care vor fi invitaţi să participe la ceremonia de premiere care va avea loc la ceainaria Natura Club Bacau în data de 27 martie 2013. Dintre aceştia vor fi desemnaţi 3 câştigători, care vor primi ca premiu participarea la una dintre şcolile
de vară organizate de Acţiunea 2012 si cărţi oferite de tipografia Docuprint.
2. Termeni şi condiţii de participare
2.1. Vor fi eligibile pentru înscrierea în competiţie doar eseurile care îndeplinesc următoarele condiţii:
Sunt redactate în limba română
Sunt originale şi respectă drepturile de autor. Surse de informare şi documentare vor fi menţionate in bibliografia de la sfarsitul eseului.
Eseurile vor avea maxim 3 pagini, în format A4, cu font Times New Roman, dimensiunea caracterului 12, spaţiat la 1 rând şi 1/2.
La finalul eseului trebuie să fie precizat numele participantului, liceul, clasa, localitatea, adresa de e-mail şi numărul de telefon;
2.2. Numărul de lucrări cu care se poate înscrie un participant
Un student se poate înscrie în concurs cu un singur eseu.
2.3. Termen limită
Termenul limită pentru trimitere a eseurilor este 20 martie 2013. Eseurile trimise după această dată nu vor fi luate în considerare.
2.4. Unde se trimit eseurile
Eseurile pot fi trimise în variantă electronică la adresa de e-mail
bacau.actiunea2012@gmail.com
2.5. Evaluarea eseurilor
Eseurile vor fi evaluate de către un juriu desemnat. Mai multe detalii în acest sens pe pagina de Facebook a organizatiei :”Bacau Basarabia e Romania”. Juriul va evalua lucrările conform următoarelor criterii:
- Eseurile trebuie să dovedească capacitatea participantului la concurs de a se încadra în tema aleasă;
- Participanţii trebuie să demonstreze capacitatea de a argumenta corect şi documentat ideile din cadrul eseului.
- Originalitate, claritatea compoziţiei
3. Acordarea premiilor
Premiile vor fi acordate în cadrul unei ceremonii de premiere ce va avea loc la Natura Club Bacau în data de 27 martie 2013. Premiile vor fi înmânate în prezenţa membrilor Platformei Civice Actiunea 2012, sponsorilor si juriului.

Simbolurile regalitatii românesti în patrimoniul filatelic

0 Comentarii

Promovând neîncetat tezaurul istoric, cultural și spiritual al României, Romfilatelia aduce în atenția tuturor colecționarilor și a celor pasionați de istorie o nouă temă deosebit de interesantă, prin introducerea în circulație a emisiunii de mărci poștale intitulate Coroanele Regilor României.

Cele trei mărci poștale ale emisiunii având valorile nominale de 3,30 lei, 4,30 lei și 14,50 lei amintesc generațiilor vechi și prezintă generațiilor noi simbolurile regalității românești în contextul marilor evenimente ale istoriei neamului care au marcat Independența de Stat și recunoașterea României ca țară suverană și componentă de bază a structurii statale care a constituit și constituie comunitatea europeana: Coroana din Oțel a Regelui Carol I, Coroana Reginei Elisabeta, Coroana Reginei Maria.
Emisiunea de mărci poștale este completată de un plic „prima zi” și trei cărți poștale maxime, iar ca formă de machetare au fost folosite coli de 28 de timbre, minicoli de 6 timbre + 3 viniete şi coliţa de 3 timbre + 3 viniete diferite (în albumul filatelic).

Produsul special dedicat acestei emisiuni îl reprezintă albumul filatelic, realizat într-un tiraj limitat de 400 de exemplare, echipat cu colița dantelată de 3 timbre a emisiunii și un carton filatelic special, numerotat și echipat cu seria emisiunii „Coroanele Regilor României”, obliterată cu ștampila „prima zi”, și respectiv seria emisiunii „Evenimente istorice”, emisă în 2006, obliterată cu ștampila specială REMEMBER FILATELIC. Ambele ștampile sunt aplicate în clar, cea tip REMEMBER FILATELIC fiind și în folio aur.

Începând cu ziua de joi, 28 februarie 2013, emisiunea de mărci poştale Coroanele Regilor României va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Programul săptămânii 25 februarie – 3 martie 2013 la Teatrul Bacovia

0 Comentarii
Vineri,1 martie, ora 18.00 – „ Unchiul Vanea” de A.P. Cehov, în regia Luminiţei Ţîcu

Sâmbătă, 2 martie, 18.00 – „ Unchiul Vanea” de A.P. Cehov, în regia Luminiţei Ţîcu

Duminică, 3 martie

ora 11.00 – „ Aventurile unei vrăjitoare” după o idee de Otfried Preussler, în regia lui Valentin Dobrescu
Ora 18.00 – „ Unchiul Vanea” de A.P. Cehov, în regia Luminiţei Ţîcu

Lupta pentru emancipare a afro-americanilor

0 Comentarii

Casa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacău a organizat marţi, 26 februarie 2013, începând cu ora 12.00, la Centrul „American Corner Bacău”, activitatea cu tema “Lupta pentru emancipare a afro-americanilor”.
Cu această ocazie, a fost proiectat filmul documentar „The March”. Pelicula prezintă celebrul Marş pentru Libertate, desfăşurat pe 31 august 1963, la Washington D.C., la care au participat peste 250.000 de persoane, deopotrivă negri şi albi.
La eveniment au fost prezenţi elevi ai Colegiului Economic „Ion Ghica” Bacău, coordonaţi de prof. Mihaela Ochiană. 

Educatie civică - formarea profesorilor

0 Comentarii

Vineri, 1 martie 2013, ora 15.00, la Sala "Ateneu" Bacău, Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău, va lansa în premieră, programul de formare continuă acreditat de Ministerul Educaţiei, „Educaţie civică - formarea profesorilor”, destinat personalului didactic din învăţământul preuniversitar.
Acesta este un program tematic şi modular, care se desfăşoară prin stagii nondisciplinare, pe parcursul a 90 de ore, fiindu-i alocate 25 credite profesionale transferabile.
El este coordonat de profesor-formator Lucica Ciupercă, iniţiatoarea proiectului, tel: 0234523988, int.17.
Prelegerea inaugurală va fi susţinută de conf. univ. dr. Georgel Neamţu, formator acreditat în cadrul acestui program.

Licitatii pentru uniformele pilotilor si stewardeselor TAROM?

0 Comentarii


TAROM doreşte crearea unor noi uniforme pentru personalul aeronavigant, piloţi şi însoţitori de zbor, şi anunţă iniţierea unui concurs dedicat tuturor  designerilor interesaţi să fie autorii noilor modele de uniforme.
Designerii care doresc să participe pot trimite desenele până cel târziu în data de 20 martie 2013 în atenţia Danei Ducaru, manager de proiect, la adresa dana.ducaru@tarom.ro. Tot de la managerul de proiect pot obţine manualul de identitate al companiei, pentru a se familiariza cu valorile ce definesc brandul TAROM, deşi respectarea întocmai a acestuia nu reprezintă o condiţie obligatorie pentru ca proiectul să fie ales câştigător, candidaţii având libertate totală de creaţie.
Proiectul câştigător va fi stabilit de o echipă internă TAROM şi va fi anunţat public, iar designerul câştigător va trebui să dezvolte şi schiţele tehnice ale uniformelor. Premiul acordat câştigătorului va consta în bilete gratuite acordate pe toate destinaţiile proprii ale companiei TAROM, în valoare totală de de 4.990 euro. Biletele se vor acorda cu toate taxele incluse, câştigătorul putând beneficia de acestea într-un termen de 12 luni calendaristice de la semnarea contractului. Candidaţii trebuie să depună desene ale uniformelor, în variantă de iarnă şi de vară, pentru piloţi şi însoţitori de zbor.
Pentru piloţi, uniformele includ variantă de vară (sacou, pantaloni, cămaşă cu mânecă scurtă, cravată) şi variantă de iarnă (sacou, pantaloni, cămaşă cu mânecă lungă, cravată, impermeabil, palton). Pentru însoţitorii de bord băieţi uniformele includ de asemenea o variantă de vară (sacou, vestă, cămaşă cu mânecă scurtă, cravată, pantaloni) şi o variantă de iarnă (sacou, vestă, cămaşă cu mânecă lungă, cravată, pantaloni, palton, impermeabil).
Pentru stewardese, uniformele trebuie să includă aceleaşi piese ca pentru însoţitorii de bord băieţi, la care se adaugă fustă, rochie, tocă şi eşarfă în loc de cravată.

Noutati de la TAROM

0 Comentarii

TAROM anunţă noutăţile în operarea curselor proprii, din orarul de vară 2013, valabil în perioada 31 martie - 26 octombrie 2013.
Introducerea unor noi rute şi destinaţii cu plecare din Iaşi, cu operare între 27 aprilie şi 26 octombrie 2013:
Iaşi - Londra - Iaşi
Marţi şi sâmbata
RO 395 19:50 Iaşi – 21:10 Londra (Heathrow)
Miercuri şi duminică
RO 396 08:20 Londra (Heathrow) – 13:35 Iaşi
Iaşi – Torino – Iaşi
Marţi, joi şi sâmbăta
RO 441 12:55 Iaşi  – 14:40 Torino
RO 442 15:25 Torino – 19:05 Iaşi
Iaşi – Bologna – Iaşi
Marţi, joi şi sâmbăta
RO 451 06:50 Iaşi – 08:10 Bologna
RO 452 08:55 Bologna – 12:10 Iaşi
 Bucureşti - Roma - Iasi - Roma – Bucureşti/Iaşi- Roma - Iaşi
Luni, miercuri, vineri, duminică  - (operează în perioada 31 martie – 24 aprilie 2013)
RO 403 09:30 Bucureşti (Henri Coandă) - 10:50 Roma (Fiumicino)
RO406 11:40 Roma (Fiumicino) – 15:00 Iaşi (Henri Coandă)
RO 405 15:50 Iaşi (Aeroportul Internaţional Iaşi) – 17:10 Roma (Fiumicino)
RO 408 18:00 Roma (Fiumicino) – 21:15 Bucureşti (Henri Coandă) 
 Luni şi vineri – (operează în perioada 26 aprilie – 25 octombrie 2013)
RO 405 09:30 Iaşi (Aeroportul Internaţional Iaşi) – 10:50 Roma (Fiumicino)
RO 404 11:40 Roma (Fiumicino) – 14:55 Bucureşti (Henri Coandă)
RO 407 15:40 Bucureşti (Henri Coandă) – 17:00 Roma (Fiumicino)
RO 408 17:45 Roma (Fiumicino) – 21:05 Iaşi (Aeroportul Internaţional Iaşi) 
Miercuri şi duminică – (operează în perioada 28 aprilie – 23 octombrie 2013) 
RO 409 14:20 Iaşi (Aeroportul Internaţional Iaşi) – 15:40 Roma(Fiumicino)
RO 410 16:40 Roma (Fiumicino) – 20:00 Iaşi (Aeroportul Internaţional Iaşi)

 Reintroducerea destinaţiilor Nisa şi Dubrovnik
În orarul de vară 2013, TAROM va opera din nou câte două frecvenţe săptămânale din Bucureşti către Nisa şi Dubrovnik şi retur, având în vedere cererea de trafic către aceste destinaţii pe timp de vară. Cursele vor fi operate săptamănal în zilele de joi şi duminică.

Anularea cursei Bucureşti - Lyon – Bucureşti
 Introducerea a 4 frecvenţe săptamânale, în plus din/către Amsterdam şi 2 frecvenţe suplimentare din/către Frankfurt
Cursele din şi către Amman şi Beirut se vor face opera, în sezonul de vară, fără escală, având următorul program de zbor:
Marţi, joi şi sâmbătă
RO167 23:55 Bucureşti - 02:15 Beirut
Miercuri, vineri şi duminică
RO168 03:30 Beirut – 06:00 Bucureşti
 Marţi şi sâmbătă
RO187 23:55 Bucureşti - 02.35 Amman
Miercuri şi duminică
RO188 03:20 Amman - 06.15 Bucureşti 
Modificarea orarului pentru cursele pe destinaţia Dubai, zborurile fiind efectuate în cursul zilei, în sezonul de vară:
 Marţi, joi şi sâmbătă
RO067 08:05 Bucureşti - 14:00 Dubai
RO068 14:55 Dubai - 19.10 Bucureşti

Directia 5 revine in Bacau cu ganduri mari

0 Comentarii
In data de de 27 februarie incepand cu ora 20.00, Teatrul de Vara din Bacau va fi gazda unui mega concert marca Directia 5.  Profesionalism dovedit pe parcursul a  21 de ani de cariera, peste 20 de single-uri, mai mult de 30 de albume si un singur crez: "muzica de cea mai buna calitate"!

Ziua Internationala a Ursilor Polari

0 Comentarii
In data de 27 februarie se sarbatoreste Ziua Internationala a Ursului Polar, un animal ce traieste in zona Oceanului Artic si cel mai mare pradator intalnit pe uscat. Ziua Internationala a Ursului Polar sarbatoreste cel mai mare carnivor din lume. Aproape orice copil care merge la o gradina zoologica ramane uimit in fata ursului polar, care se impune prin frumusetea si, in acelasi timp, marimea sa.

Simpaticele animale au ajuns pe lista mamiferelor protejate de lege din cauza incalzirii globale, a vanatorilor si a poluarii ce otraveste tot mai mult Pamantul pe masura ce industria se tot dezvolta. International Union for Conservation of Nature a anuntat ca daca tendinta climatica continua, ursii polari ar putea sa dispara in urmatorii 100 de ani.