29 noiembrie 2014

Proiectul ,,Terapia cu cai, o joaca serioasa pentru copiii cu probleme” ajuns la final

0 Comentarii
Implementat in perioada iulie- noiembrie 2014, proiectul a avut o valoarea totală de 36.957 lei, din care 17.000 lei co-finanţare din partea Consiliului Judeţean Bacău, prin intermediul L. 350/2005.
C.S.E. Decebal a susţinut proiectul, pro-bono, prin aducerea a 1-2 cai/ de( cel puţin) 2 ori pe lună, la Centrul de zi al Asociaţiei Lumina, pentru derularea hipoterapiei.
Rezultatele proiectului sunt de doua feluri: cuantificabile si necuantificabile. Copiii implicati in proiect au participat la activitatile centrului de zi, au beneficiat de terapia cu cai, de kinetoterapie, si de psihoterapie. Parintii copiilor au participat la grupurile de suport organizate special pentru  a beneficia de consiliere psihologica si terapie de sustinere in scopul mentinerii sanatatii lor,  sustinerii emotionale, eliberare de stres, reincarcarea cu energie,  obtinandu-se  astfel un echilibru in viata lor personala si eficientizarea ingrijirii pacientului de-a lungul anilor. Parintii si-au exprimat dorinta ca aceste proiecte sa continue si pe viitor pentru ca sunt de un real sprijin atat pentru ei (le da timp pentru alte activitati) cat si pentru copiii lor care au devenit mai veseli, mai sociabili si isi accepta mai usor boala.
Partea care nu se poate masura este, poate, cea mai importanta. ,,A fost cea mai frumoasa zi din viata mea!” a fost una dintre reactiile unei fete care vede viata doar de la nivelul fotoliului rulant.

Scopul proiectului a fost îmbunătăţirea calităţii vieţii şi creşterea gradului de acces la servicii de îngrijiri paliative pentru copiii şi tinerii cu oportunităţi reduse, afectaţi de o boală incurabilă, din judeţul Bacău, prin intermediul hipoterapiei, kinetoterapiei, psihoterapiei, art-terapiei.
Obiectivele proiectului au fost:
O1. Folosirea hipoterapiei, psihoterapiei, kinetoterapiei şi a terapiei prin pictură pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii, la nivel psiho-emoţional, fizic, cognitiv şi social pentru pentru 25 de copii şi tineri cu oportunităţi reduse, afectaţi de o boală incurabilă, din judeţul Bacău, participanţi la Centrul de zi Albert( beneficiari ai serviciilor de îngrijiri paliative oferite de Asociaţia Lumina).
O2. Furnizarea de servicii de consiliere emoţională şi suport pentru depăşirea situaţiilor de criză survenite pe parcursul bolii pentru 8 părinţi ai copiilor diagnosticaţi cu boli care le limitează viaţa, beneficiari ai serviciilor oferite de Asociaţia Lumina.

O3. Derularea unei campanii de conştientizare referitoare la nevoia de îngrijiri paliative în judeţul Bacău, cu ocazia Zilei Internaţionale Hospice şi a Îngrijirilor Paliative, in luna Octombrie 2014.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu