31 ianuarie 2015

Regalitatea în România

0 Comentarii
Timbrul, promotor şi ambasador al ţării, este mai mult decât un produs fizic, are o imagine, o tradiţie, o istorie, călătoriile prin intermediul acestui obiect miniatural oferind poveşti fascinante despre trecut, prezent şi viitor.

Cea mai recentă emisiune filatelică prezintă pe mărcile poştale o parte a istoriei naţionale - respectiv istoria regalităţii în România - filatelia, care este supranumită şi hobby al regilor, omagiind de-a lungul timpului membrii Familiei Regale în cadrul a numeroase proiecte.

Având valorile nominale de 3,10 lei, 3,30 lei, 6,00 lei şi 14,50 lei, timbrele emisiunii Regalitatea în România ilustrează cele patru cupluri regale din istoria monarhiei române şi monogramele acestora, după cum urmează: Regele Carol I şi Regina Elisabeta ai României, Regele Ferdinand I şi Regina Maria ai României, Regele Carol al II-lea şi Regina-Mamă Elena ai României, Majestăţile Lor Regele Mihai I şi Regina Ana ai României. 

Pliantul informativ, care însoţeşte emisiunea, oferă mai multe detalii istorice despre tematica abordată şi imaginile reprezentate pe timbre.

Emisiunea este completată de un set de 2 plicuri prima zi, un set de 4 maxime în etui şi un întreg poştal, a cărui imagine o prezintă pe Principesa Moştenitoare Margareta a României alături de un grup de copii ai Fundaţiei cu titlu omonim, pe care Alteţa Sa Regală o coordonează.

Întregul poştal este realizat în contextul unei duble aniversări – celebrarea a 25 de ani de la întoarcerea în ţară a Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta a României, precum şi aniversarea unui sfert de secol de la înfiinţarea Fundaţiei Principesa Moştenitoare Margareta a României.

Produsul special al emisiunii este albumul filatelic, realizat în tiraj limitat de 325 de exemplare şi echipat cu blocul de 4 timbre al emisiunii, cu un element grafic în folio aur şi setul de 2 plicuri „prima zi” a emisiunii având ştampila „prima zi” aplicată în clar în folio aur. Ambele produse sunt numerotate de la 001 la 325.  

Ca forme de machetare au fost folosite coala de 20 timbre, minicoala de 4 timbre + 2 viniete şi blocul de 
4 timbre (în album filatelic).

începând cu ziua de vineri, 30 ianuarie 2015, emisiunea de mărci poştale Regalitatea în România va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu