16 ianuarie 2015

Ziua Culturii Nationale

0 Comentarii
Miercuri, 14 ianuarie 2014, Romfilatelia a participat la evenimentul Muzeul Naţional de Istorie a României – Un nou început, dedicat Zilei Culturii Naţionale. 

Manifestarea a avut loc în spaţiul primitor al Muzeului Naţional de Istorie a României şi s-a bucurat de prezenţa E.S. Dl. Klaus Werner Iohannis, Preşedintele României, Ioan Vulpescu, ministrul Culturii, parlamentari, deputaţi, membri ai comisiei de cultură din Parlament, oameni de cultură, precum şi reprezentanţi mass-media.
Directorul general al Muzeului Naţional de Istorie a României şi moderatorul evenimentului, dl. Ernest Târnoveanu Oberländer, a deschis seria alocuţiunilor, fiind urmat de discursul Preşedintelui României, de cel al ministrului Culturii şi al directorului general Romfilatelia.


Marcând pentru prima dată Ziua Culturii Naţionale, în calitate de şef al statului, E.S. Preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că Muzeul Naţional de Istorie a României, este „locul din centrul Capitalei ce semnifică în cel mai înalt grad temeinicia statului român din punct de vedere al culturii şi al istoriei”, fiind „depozitarul Tezaurului istoric şi al mărturiilor fundamentale ale ţării”.


Evenimentul s-a organizat în contextul Zilei Culturii Naţionale, sărbătorită la 15 ianuarie, marcând simbolic un nou început, nu doar din prisma reorganizării Muzeului Naţional de Istorie a României, ci fiind şi un nou început în seriile şi evenimentele filatelice ale anului 2015.

Realizat într-o manieră grafică şi artistică deosebită, întregul poştal reproduce elemente din istoria poporului român, precum o brăţară dacică de aur de la Sarmizegetusa Regia şi un fragment din Columna lui Traian. Sigla muzeului şi timbrul înfăţişând clădirea acestuia întregesc conceptul plicului de corespondenţă.


În încheierea alocuţiunii, directorul general al Romfilatelia a precizat că societatea îşi va continua activitatea de promovare pe marca poştală românească, simbol naţional şi însemn de stat, a celor mai reprezentative tematici pentru ţara noastră: „Vom continua să emitem mărci poştale pentru a ne aminti şi a aminti celor care vin după noi de acest minunat simbol care marchează evenimente, tradiţii, personalităţi, care fac parte din identitatea poporului român.”

De asemenea, şeful statului a ţinut să facă o scurtă completare înainte de a prezenta oficial produsul filatelic: „Înainte să semnez îmi face mare plăcere să spun că nu este prima dată când semnez o astfel de ediţie cu ocazie specială, prima a fost cu ocazia Capitalei Culturale Europene în 2007 şi dacă acest proiect al nostru, Centenarul României Moderne, va deveni realitate, ne vom aminti cu mare plăcere de acest moment.”
În încheierea evenimentului dedicat Zilei Culturii Naţionale, E.S. Dl. Klaus Werner Iohannis, Preşedintele României, împreună cu directorul Muzeului Naţional de Istorie a României, au semnat panoul filatelic realizat cu această ocazie, iar şeful statului a ştampilat întregul poştal emis de Romfilatelia.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu