10 iunie 2015

Eco-reporteri in actiune

0 Comentarii
“Eco-reporteri in acţiune” este numele concursului national interdisciplinar ajuns la a V a ediţie pe care Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice îl promovează prin înscrierea în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale pe anul 2015.
850 de elevi din 20 de judeţe ale ţării şi din alte două ţări europene au trimis lucrări la acest atractiv concurs, ce doreşte să atragă atenţia asupra problemelor de mediu în chiar ziua internaţională consacrată mediului: 5 iunie. Varietatea temelor şi dorinţa de întrecere a elevilor este motorul unei astfel de competiţii. Elevii, îndrumaţi de profesorii lor (88 la număr) au  investigat problem de mediu din zona în care locuiesc, au realizat creaţii literare ce au avut ca temă “Apa în cultura românilor”, au confecţionat din deşeuri reciclabile machete de specii de floră sau faună care necesită ocrotire la ora actuală şi au conceput logo-uri de proiect sub sloganul “Redu! Reutilizează! Reciclează!”. 
Aprecierea lucrărilor a fost făcută de specialişti cu competenţe în evaluarea de lucrări creative/de mediu. Au evaluat aplicaţiile reprezentanţi ai Agenţiei de Protecţia Mediului, Administraţiei Bazinale de Apă “Siret” Bacău, profesori de desen, biologie şi limba română de prestigiu, reprezentanţi ai organizaţiilor locale de mediu.
“Ceea ce ne bucură  şi ne face să continuăm această muncă titanică an de an este nu numai numărul mare de aplicanţi ci şi calitatea lucrărilor, care creşte de la o ediţie la alta. Elevii nu s-au mulţumit doar să facă constatări asupra problemelor de mediu din orizontul local ci au găsit şi soluţii pertinente, pe care dacă a fost posibil le-au şi aplicat. Acesta este şi meritul profesorilor coordonatori care au imprimat elevilor rigoarea unei documentări aprofundate, i-au ajutat să dobândească competenţe de cercetare şi i-au îndrumat spre găsirea de soluţii proprii, originale. Pentru aceasta – le mulţumim! Elevii de azi, care dobândesc competenţe de protejare a mediului vor fi cetăţenii responsabili de mâine”, a spus dna prof. Dumea Nela, organizatorul concursului şi coordonator al cercului “Protecţia Mediului-Ecologie” de la Palatul Copiilor Bacău.

“Ne dorim ca la ediţiile viitoare cei mai prestigioşi dintre concurenţi să participe la un work-shop de 2-3 zile în oraşul nostru, ocazie cu care am putea să le arătăm frumuseţea zonelor noastre naturale şi anumite obiective culturale, metodele pe care le aplicăm cu succes în păstrarea condiţiilor de mediu.  Bacăul şi-ar putea creşte prestigiul la nivel naţional şi prin astfel de activităţi, ce ar putea fi sprijinite prin bugetul local”, a mai adăugat prof. Dumea Nela.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu