4 iunie 2016

Întâi iunie, zi de bucurie si pentru copiii cu autism

0 Comentarii
Miercuri, 1 iunie 2016, copiii de la Centrul de zi pentru persoane cu autism ”Sf. Cosma și Damian” au sărbătorit Ziua Internațională a Copilului.
Chiar dacă ei nu conștientizează semnificația acestei zile, cu siguranță se bucură de o atmosferă pozitivă, cu muzică pentru copii și veselie. Înconjurați de baloane colorate, copiii au fost implicați în activități de stimulare senzorială (jocuri cu spumă de ras, cu făină și nisip) și au ieșit la locul de joacă din curtea Parohiei Lazaret.
La ora 13,00 au fost invitați și părinții să se alăture petrecerii, bucurându-se de un timp de calitate alături de copii și terapeuți. Împreună am servit câte o felie de tort decorat special pentru acest eveniment deosebit. A fost un bun moment pentru a suda și mai bine relațiile dintre echipa de terapeuți și familiile copiilor care vin la centru.
Faptul că, în ciuda dizabilității, copiii cu autism au marcat această zi specială, oferă părinților bucuria de a-și vedea copiii realizând activități pe care toți copiii sănătoși le fac cu atâta ușurință. De altfel, obișnuim să marcăm orice zi specială (zi de naștere, Crăciun sau alte prilejuri de sărbătoare), tocmai pentru că și copiii cu autism sunt în esență tot copii, care au nevoie să se bucure în maniera lor diferită de momentele importante din viață.
Centrul de zi pentru persoane cu autism „Sf. Cosma si Damian” funcționează, cu binecuvântarea IPS Ioachim - Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în cadrul Aşezământului Social-Filantropic Lazaret din municipiul Bacău, și a fost deschis de Fundația „Episcop Melchisedec” filiala Bacău, în colaborare cu Asociația Părinților Copiilor Autiști din Bacău, în luna februarie 2012 .

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu