4 iunie 2016

Un nou proiect pentru adolescenti si tineri se contureaza la DGASPC Bacau

0 Comentarii
”Învăț, știu, pot!” este cel mai nou proiect implementat de DGASPC Bacău în parteneriat cu AJOFM Bacău și UNICEF România care asigură suportul financiar.
Proiectul îşi propune să asigure tranziția de la școală la o viața independentă, pentru găsirea unui loc de muncă și/sau a dezvoltării antreprenoriale pentru adolescenții și tinerii din instituțiile rezidențiale din județul Bacău şi/sau adolescenţi şi tineri vulnerabili din judeţul Bacău.
Concret, prin acest proiect se înființează și amenajează un atelier de formare pentru ocupația de coafor unde, pentru început, un număr de 20 de adolescenți și tineri vor învăța și exersa această meserie. Totodată, fiind vorba de o meserie care nu presupune investiții materiale costisitoare – o foarfecă și un pieptăn pot fi de ajuns la început – tinerii pot să își facă împreună un atelier și să devină mici antreprenori.
Activitățile proiectului au început în luna aprilie 2016, până la acest moment fiind amenjat și dotat spațiul alocat de D.G.A.S.P.C Bacău pentru funcționarea atelierului de formare. În continuare, urmează selecția, formarea tinerilor și, în colaborare cu AJOFM Bacău incluziunea acestora pe piața muncii.
Atelierul de formare este amenajat și va funcționa la parterul Centrului Rezidențial ”Henri Coandă”, situat în Mun. Bacău, str. H. Coandă, nr. 4. Acest model de intervenție a fost implementat anii trecuţi și în judeţele Vrancea şi Neamţ. Modelul promovat este recunoscut printre acțiunile UNICEF care au demonstrat deja că pot contribui la creșterea incluziunii sociale și pot scădea costurile de asistență a copiilor și tinerilor dacă intervenția este relevantă pentru vulnerabilitățile cu care se confruntă.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu