23 septembrie 2016

Mii de rechizite si sute de ghiozdane complet echipate dăruite la început de an scolar

0 Comentarii
Optzeci de mii, patru sute șaptezeci și cinci de lei reprezintă investiția Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului pentru cea de-a IV-a ediție a Proiectului ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!” destinat copiilor defavorizați și elevilor merituoși la Roman, Bacău, Moinești, Onești, Sascut și Buhuși, iar rugăciunile de binecuvântare a elevilor la început de an școlar au fost însoțite de împărțirea a  5300 de pachete cu rechizite și dulciuri, precum și a 750 de ghiozdane echipate pentru școală.
Cea de-a IV-a ediție a Programului ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți” derulat cu binecuvântarea și sub coordonarea ÎPS Arhiepiscop Ioachim, destinat ajutorării elevilor defavorizați și promovării celor care s-au evidențiat în anul școlar anterior s-a dovedit a fi un succes. La Roman, Bacău, Onești, Moinești, Buhuși ori Sascut, mii de copii s-au bucurat atât de rugăciunile și binecuvântarea Bisericii, cât și de sprijinul material și financiar al ei. Prin implicarea ierarhului, a celor șase protoierii și a parohiilor adiacente acestora, la începutul anului școlar 2015-2016 Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a investit 80475 lei în acest program social-filantropic-educativ, prin intermediul căruia au fost împărțite 5300 de pachete, cuprinzând rechizite și dulciuri, precum și 750 de ghiozdane echipate complet pentru școală. 
De asemenea, unui număr de aproape 200 de elevi premianți cu nota 10, le-a fost oferit un sprijin financiar în valoare de 17.800 lei. Implicarea Bisericii în ajutorarea elevilor și susținerea lor în actul educațional, vine după ce, în urmă cu patru ani, la propunerea ÎPS Arhiepiscop Ioachim, preoții din Eparhia Romanului și Bacăului au realizat anchete sociale în parohii, implicându-se, prin aceasta, și în lupta de prevenire a abandonului școlar.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu