3 octombrie 2016

Expozitii în săptămâna 3 - 7 octombrie la Biblioteca

0 Comentarii

Luni, 3 octombrie - Secţia de Artă
"Muzica, nebunie a tăcerii" (Emil Cioran)
Expoziţie de carte şi documente audio-video, dedicată Zilei Internaţionale a Muzicii
Aceasta se sărbătoreşte anual, începând cu anul 1975, la propunerea renumitului violonist, dirijor şi muzicolog Yehudi Menuhin, fost preşedinte al Consiliului Muzical Internaţional al UNESCO şi fost elev al compozitorului George Enescu. Intenţia acestei zile a fost încă de la început să încurajeze promovarea artelor printre alte sectoare ale societăţii, aplicarea idealurilor UNESCO de prietenie între popoare, de dezvoltare a culturilor lor, de schimburi de experienţă şi de apreciere mutuală a valorilor artistice etc. 1 octombrie constituie un bun prilej de întâlnire cu marea muzică, valori perene ale spiritualităţii universale, cu lucrări muzicale valoroase care poartă girul inconfundabil al epocii în care au fost compuse. Melomanii pot găsi în expoziţia realizată de Iulia Leteanu muzica preferată, dar şi literatura de specialitate pentru compozitori renumiţi şi genurile muzicale îndrăgite.
Marţi, 4 octombrie - Secţia Împrumut Adulţi
"Culorile toamnei"
Expoziţie de carte de sezon din colecţiile secţiei, realizată de Colectivul Secţiei Împrumut Adulţi.
Miercuri, 5 octombrie - Secţia pentru Copii şi Filialele Bicaz şi Energiei
Sărbătoresc Ziua Mondială a Educaţiei, prin expoziţii de carte, realizate de Nicoleta Munteanu, Lenuţa Neacşu şi Lucica Ababei.
Data de 5 octombrie a fost desemnată Ziua Mondială a Educatorilor datorită faptului că la această dată, în 1966, a fost semnată "Recomandarea UNESCO privind statutul profesorilor", recomandare care certifică importanţa unui sistem educaţional de calitate şi care punctează responsabilităţile pe care trebuie să şi le asume un cadru didactic. Ziua Mondială a Educatorilor este marcată în peste 100 de state.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu