4 octombrie 2016

Misiuni executate în zona de responsabilitate de către efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Bacău

0 Comentarii
În perioada 26.09  – 02.10.2016 Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău a acţionat în zona de responsabilitate în scopul creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor, asigurării ordinii şi siguranţei publice.
Organizarea şi desfăşurarea acţiunilor de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar, pe mijloace de transport în comun şi în alte zone de interes operativ, cunoscute cu mari afluenţe de public, desfăşurarea unor activităţi preventive în mediul şcolar, în vederea reducerii riscurilor de victimizare a elevilor şi personalului didactic, derularea unor misiuni specifice în cooperare cu instituţii abilitate ale statului, constatarea unor fapte cu caracter contravenţional şi infracţional au constituit câteva repere de interes din aceasta perioadă.
De asemenea, la nivelul unităţii au fost executate misiuni specifice de prevenire şi combatere a faptelor antisociale în mediul rural atât independent cât şi în cooperare cu poliţia.
Pe timpul executării acestor misiuni jandarmii din cadrul unităţii au aplicat 9 sancţiuni cu avertisment şi 31 de sancţiuni contravenţionale cu amendă, valoarea totală a amenzilor fiind de peste 11.000 lei.
De asemenea la nivelul Jandarmeriei Române în cursul ultimei săptămâni, aproximativ 4000 jandarmi au acţionat zilnic, la nivel naţional, pentru menținerea unui grad de siguranță ridicat al cetățenilor, însumând 9586 de  misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice.          
     S-a intervenit în 158 de situații ca urmare a solicitărilor primite prin numărul de urgență 112 sau direct la sediile unităților de jandarmerie, precum și în 102 de situații pentru aplanarea unor stări conflictuale. De asemenea, jandarmii au aplicat 9586 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 615.566 lei.
     În acest interval, efectivele Jandarmeriei Române au constatat 263 infracţiuni și au reținut 258 de autori ai acestora.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu