5 octombrie 2016

Ziua Internatională a Persoanelor în Vârstă, serbată la Roman

0 Comentarii

De ziua persoanelor vârstnice, 1 octombrie 2016, "Casa bunicilor" din Municipiul Roman a fost vizitată, cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim - Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, de părintele protopop Dragoș Munteanu însoțit de câțiva preoți și tineri din ansamblul folcloric "Dragomirești" din localitatea Cotu Vameș, care au dorit să aducă bucurie bâtrânilor care sunt ocrotiți în această instituție, adresând o vorbă bună, rostind o rugăciune și oferind câte un pachețel de mâncare.  
După oficierea slujbei de mulțumire de către soborul preoților coordonați de părintele protopop Dragoș Munteanu, tinerii din ansamblul folcloric au încântat privirea celor prezenți cu o suită de dansuri tradiționale, ce au amintit tuturor tradițiile populare specifice zonei Siretului!
Vechiul proverb românesc „Cine n-are bătrâni să-și cumpere“ pare ignorat tot mai des în ultimul timp. Scăderea natalității, agitația cotidiană și problemele financiare pot fi cauzele pentru care acum statisticile sunt îngrijorătoare: aproximativ 1,5 milioane de vârstnici din România sunt astăzi afectați de singurătate într-o mai mare sau mai mică măsură, conform studiului realizat de GFK pentru Fundația Principesa Margareta a României, în septembrie 2015. În 2015, la sfârșitul lunii martie, în România existau 5,2 milioane de pensionari și 4,5 milioane de salariați (1,14 pensionari la un salariat). Potrivit Oficiului European de Statistică (Eurostat), până în 2050, aproape o treime dintre cetățenii Uniunii Europene vor avea vârsta de peste 65 de ani.
“Cu această ocazie, având înalta binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, ne-am deplasat la Centrul pentru persoane vârstnice "Casa bunicilor" din Municipiul Roman. După oficierea slujbei de mulțumire, tinerii din ansamblul folcloric "Dragomirești" din localitatea Cotu Vameș au încântat privirea celor prezenți cu o suită de dansuri tradiționale, ce au amintit tuturor frumusețea horelor și sârbelor de altădată! Credem că prezența slujitorilor sfintelor altare în mijlocul acestor bunici a adus o picătură de bucurie în sufletele lor și prin programul artistic al tinerilor am reușit să le trezim amintiri frumoase. La mulți ani sănătoși tuturor vârstnicilor!”, a declarat Pr. Dragoș Munteanu, protopop al Protoieriei Roman.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu