29 noiembrie 2016

Activitate in cadrul proiectului international ''Mananca Responsabil''

0 Comentarii
La Grădinița Nr. 26 Bacău – structura Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” Bacău s-a lansat cartea educațională „Rețete pentru pici de la bunicuțe și mămici”, autori prof. Boambă Iustina și prof. Tapalagă Linica. Cartea conține rețete tradiționale românești realizate de preșcolari și familiile acestora, propunându-și să promoveze consumul responsabil de alimente sănătoase.
         Acțiunea se înscrie în cadrul proiectului internațional „MĂNÂNCĂ RESPONSABIL!”, proiect finanțat de Uniunea Europeană, care se derulează în nouă state europene: Bulgaria, Republica Cehia, Croația, Letonia, Malta, Polonia, Slovacia, Slovenia și România. În țara noastră, proiectul se derulează în cincizeci de unitați de învățământ.
         La acțiune au participat părinții preșcolarilor, directorii Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” Bacău, prof. dr. Sîrbu Doinița și prof. Iștoc Cornelia, prof. Rugină Jana, din cadrul aceleiași unități de învățământ, cu elevii pe care îi coordonează, consilierul Ionos Maria, din partea Agenției pentru Protecția Mediului Bacău, iar din partea Direcției de Sănătate Publică Bacău, Șenchea Valentina și Anda Dumitrescu.

         La sfârșitul acțiunii, preșcolarii au fost serviți cu mere românești și prăjituri de casă, ale căror rețete se regăsesc în cartea educațională.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu