29 noiembrie 2016

România în era digitală – cele patru mari valuri tehnologice

0 Comentarii
Profesorul şi deputatul Varujan Pambuccian va sosi în Bacău miercuri, 30 noiembrie 2016.  Cu această ocazie, binecunoscutul matematician va susţine conferinţa "Romania în era digitală - cele patru mari valuri tehnologice (robotică industrială, fabricaţie aditivă, bioinformatică şi inteligenţă artificială)".
Evenimentul se va desfăşura, începând cu ora 16:00, în Sala "Ateneu", auditoriul fiind format din elevi ai Palatului Copiilor Bacău, înscrişi la Cercul de informatică, liceeni, studenţi, profesori, public larg.
Activitatea este organizată de Uniunea Armenilor din România – sucursala Bacău, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, Palatul Copiilor Bacău, Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău şi HIT PARK Hemeiuş.
Profesorii încep să accepte şi să se adapteze tehnologiilor de ultimă generaţie şi atât părinţii, cât şi copiii înţeleg că evoluţia ştiinţei este un pas înainte şi pentru educaţie.
Problema care poate apărea în această direcţie este aceea că educatorii sunt obişnuiţi cu metodele de predare clasice şi, chiar dacă folosesc un laptop, o tabletă sau un telefon mobil, nu pot renunţa atât de uşor de stilul cu care s-au obişnuit.
De aceea, cei din industria roboţilor industriali, bioinformaticii etc. încearcă să dezvolte platforme online şi pentru profesori, unde ei să îşi poată evalua capacitatea de adaptare la învăţământul digital şi, în funcţie de rezultat, să primească sfaturi despre cum pot evolua în această direcţie a noilor metode de predare.

Era digitală poate fi o cale de a oferi elevilor şi studenţilor şansa de a primi suportul educaţional potrivit nevoilor fiecăruia, dar domeniul educaţiei este, încă, unul destul de conservator, iar tehnologia a pătruns şi pătrunde cu greu pe acest teritoriu. 

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu